2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Σταθερές… αξίες
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΛΟΙ μαζί τους φέραμε. Τους ξένους που μας… νοιάζονται, τους «συμμάχους» που δεν μας αδικούν, το ΔΝΤ που μεριμνά για τους λαούς. Με τη στάση και την πρακτική μας τους φέραμε και, βέβαια, με νοοτροπίες που δεν αλλάζουν ξαφνικά. Κι αν πρόκειται, μετά τη… διάσωση(;) να (ξανα)τραβήξουμε «προς τη δόξα», μη σώσει και μας… σώσουν. Με τις σταθερές… αξίες της φοροκλοπής σε όλα τα επίπεδα της αγοράς και με τη μίζα κίνητρο για δράση, δεν περιμέναμε και αλλιώτικους πολιτικούς. Και, βέβαια, αν με τα προσωρινά(;) μέτρα κάτι περισσέψει, δεν θα προλάβουμε να το δούμε στο τραπέζι για διανομή. Θα το ‘χουν καταβροχθίσει γερές, ευκίνητες μασέλες, πριν καν το γευτεί ο κοσμάκης σαν ανταμοιβή των θυσιών του.
ΤΟ’ χει ο φτωχός στη μοίρα του να πληρώνει. Απ’ τα λίγα που γίνονται λιγότερα και τα λιγοστά που τα θέλουν ανύπαρκτα. Και, βέβαια, είναι μη καλομάθεις να κλέβεις το κράτος - το… κουσούρι θα σου μείνει. Αντιδράς με νύχια και δόντια για την τάξη που τη νιώθεις σαν ζυγό κι είναι φυσικό, όπως έχεις κακομάθει. Ωστόσο, ποιος θα πείσει τον φτωχό, τον μεροκαματιάρη πως οφείλει να προσφέρει τον οβολό του, υποχρεωτικά και αναλογικά, στα πλαίσια μιας δίκαιης φορολόγησή του;
ΕΙΔΑΜΕ τον φτωχούλη να αγωνιά και θυμηθήκαμε τους έχοντες κατέχοντες και φοροδιαφεύγοντες. Πλούσιους έλληνες στη φτωχή (και χρεοκοπημένη) Ελλάδα. 
 
Με σχεδόν μοναδική πηγή εσόδων της εκείνους που ελέγχει, ως αφεντικό και εργοδότης. Προεισπράττει τους φόρους απ’ τους υπαλλήλους του το δημόσιο κι απέναντι ο φοροκλέφτης τους γελάει. Κλείνει το μάτι στον φοροτεχνικό του, κάτι για τον (κάποιο) επίορκο εφοριακό, λίγο με τα ψεύτικα και την ψευτιά και τα έργα (ΕΣΥ, παιδεία, δρόμοι…) ας περιμένουν. Κι αν μερικά δεν μπορούν να περιμένουν, θα τελειώσουν με κεφάλαια του δημοσίου, δηλ. με τον οβολό εκείνων που δεν έκλεψαν. Απλό το κόλπο για να γλιστρήσει ο πλούτος στις τσέπες των ολίγων, κόλπο κλασικό, παγκόσμιο και εξόχως ελληνικό.
ΜΑΣ είχαν εκνευρίσει τα (φορο)κλεμμένα του κ. Βοσκόπουλου. Μας εξόργισε η αποτυχημένη απόπειρα του κ. Παπακωνσταντίνου να περάσει στη ζούλα τα χαρισμένα (24 δις) κι ανάμεσά τους τον… ιδρώτα του παραπάνω αοιδού (και όχι μόνο). Κι ύστερα; Ποιαν είδαμε στο «γυαλί» ενδεδυμένη πολυτελώς, λαλίστατη, θρασεία και επιθετική, που δηλώνει «αντικομμουνίστρια»; Την (μεγαλο)δικηγόρο κα Βόζεμπεργκ! Τι ετήσιο εισόδημα δήλωσε στην εφορία η «κυρία»; Δεκατρείς χιλιάδες (13.000) ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: