2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το σκάνδαλο Ζήμενς


Με ποιο αποτελεσματικό ρυθμό μεθοδεύσανε, στην επιτροπή της βουλής για την έρευνα του σκανδάλου της Ζήμενς, την απαλλαγή των περισσοτέρων ενόχων και κυρίως των ίδιων των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την εμπλοκή τους στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Όταν οι διαδηλωτές φωνάζανε αγανακτισμένοι έξω από τη βουλή «κλέφτες – κλέφτες» ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι «θα ματώσουμε αλλά οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν». Το ίδιο δηλώνανε στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων. Ποιος τους πίστεψε;
Είχαμε μάθει ότι ο κ Τσουκάτος πήρε 1.000.000 μάρκα τα οποία ισχυρίστηκε ότι έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και ο κ Μαντέλης πήρε μίζα 300.000 ευρώ για προσωπική του κατανάλωση. Από δηλώσεις στελεχών της Ζήμενς πληροφορηθήκαμε ότι 100.000.000 ευρώ ήταν περίπου τα χρήματα που έδωσε σαν μίζες η Ζήμενς στα δύο μεγάλα κόμματα και σε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ Χριστοφοράκος σαφώς υπονόησε ότι δόθηκαν μίζες στα δύο μεγάλα κόμματα.
Από τις δηλώσεις Τσουκάτου και Μαντέλη συμπεραίνουμε ότι έγινε γνωστό που πήγαν περίπου το 0,7% της συνολικής μίζας που δόθηκε από την Ζήμενς. Έμενε να βρεθεί που πήγε το άλλο 99,3% των μιζών που έδωσε μίζα η Ζήμενς. Αυτό το 99,3% δεν θα βρεθεί ποτέ!

Σιγά – σιγά όμως από διαρροές από την επιτροπή αρχίσαμε να ακούμε ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για συμψηφισμό των ενόχων και την απόδοση ευθυνών σε δυο τρία «καμένα» άτομα από κάθε κόμμα (τα οποία μάλιστα δεν θα δικαστούν λόγω παραγραφής των αδικημάτων) και την απαλλαγή των υπολοίπων ενόχων και κυρίως των δύο κομμάτων. Αυτές οι διαρροές γίνονται μεθοδικά εδώ και καιρό για να συνηθίσουμε σιγά – σιγά στην ιδέα ότι το σκάνδαλο και οι ευθύνες είναι περιορισμένες και στην πραγματικότητα βλέπουμε σε εξέλιξη μια απίστευτη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
Μετά την κωμωδία που παίχτηκε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχουμε σε εξέλιξη νέα μεγαλύτερη κωμωδία με το σκάνδαλο της Ζήμενς. Οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν κοπάσει και ο λαός ασχολείται περισσότερο με τα οικονομικά προβλήματα που του φορτώνει η μεγάλη κρίση παρά με τα σκάνδαλα. Βρίσκουν λοιπόν ότι είναι πια έφορο το έδαφος για το πνίξιμο του σκανδάλου της Ζήμενς με μικρές ασήμαντες απώλειες για κάποια παλιά στελέχη των δύο κομμάτων. Τα αδικήματα για τα οποία θα παραπεμφθούν όποιοι πολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι ήδη παραγεγραμμένα.
Για τα δύο άλλα κόμματα στη βουλή και στην επιτροπή το μεν ΚΚΕ δεν πολυενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας γιατί «για όλα φταίει ο καπιταλισμός και όλα θα λυθούν όταν έρθει ο σοσιαλισμός» ο δε ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται σε αναιμικές καταγγελίες περί συμψηφισμού χωρίς όμως να αγωνιστεί σθεναρά για να μην περάσει η συγκάλυψη.
Αυτό το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς εξακολουθεί και σήμερα αλώβητο να μας κυβερνά. Τίποτε δεν έχει αλλάξει από το φαύλο παρελθόν. Ακούσαμε ξανά μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις από τους πολιτικούς μας. Οι ίδιοι άνθρωποι που κυβερνούσανε μας κυβερνούν και σήμερα. Μας δουλεύουν χοντρά! Δεν τους πήραμε με τις πέτρες. Τι περισσότερο περιμένουμε;
Η γελοιογραφία είναι από το ΠΟΝΤΙΚΙ

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Κώστα,

Πιστεύω ότι αντί να μιλάμε για "μεγάλα κόμματα" το πιο σωστό είναι να μιλάμε για τα κόμματα της μεγάλης διαφθοράς.

Που βέβαια τους προσφέρουν την εξουσία κάποιοι ομότροποι ψηφοφόροι...

Και οι υπόλοιποι-η πλειοψηφία- ομφαλοσκοπούν...

marianaonice είπε...

Oι αντιδράσεις του κόσμου έχουν κοπάσει και ο λαός ασχολείται περισσότερο με τα οικονομικά προβλήματα που του φορτώνει η μεγάλη κρίση παρά με τα σκάνδαλα.

Mεγάλη αλήθεια!

KOSTAS PAP είπε...

Ο/Η παπα-Ηλίας είπε...
Και έτσι που το λές σωστό είναι Παπα-Ηλία.

Ο/Η marianaonice είπε...
Είμαι λίγο απαισιόδοξος για την εξέλιξη αυτής της κοινωνίας. Δεν βλέπω πουθενά μια ακτίδα φωτός. Ίσως μόνο στο κίνημα κατά των διοδίων και στην αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας, αλλά φτάνουν αυτά; Που είναι η αριστερά; Τι είναι αριστερά; Χρειάζονται νέες ιδέες πια, όλες οι μεταχειρισαμένες ιδεολογίες είναι απολύτως ανεπαρκείς.