2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο Εγγονός του «Δικτάτορα της Φούστας», ή αλλιώς «Ο επίγονος του Προδότη, και ανόητου, το ίδιο επέλεξε να γίνει..». Σαν τον εγγονό του Πάγκαλου του Α’.



«Όταν κάποιος τη Δημοκρατία καταλύει για να εγκαθιδρύσει ένα δικτατορικό και αυταρχικό καθεστώς, για όφελος του ιδίου ή των εντολοδόχων του, Εθνική Προδοσία διαπράττει..»

Στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες (και κοντές οι μνήμες)

1925.. Ελλάδα.. Μια χώρα ρημαγμένη από τις «φωτισμένες αποφάσεις» τις «ηγεσίας» της… Κομματιασμένη από το διχασμό.. Με τους ξένους «φίλους» της να ορμάνε σαν όρνια, σαν ύαινες να κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει..

Κι εκεί μες την καταχνιά, αναδύεται ένας «σωτήρας»..! Ω τι θαύμα σαν «από μηχανής φωστήρας».. Ή μήπως όχι..;

Για να δούμε:

«Σαν σήμερα, στις 29 Σεπτεμβρίου 1925, ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει τη Βουλή, επειδή «είχε εκπέσει στη συνείδηση του έθνους», αρχίζοντας «την εποχή του Πάγκαλου». Διαβάζοντας το βιογραφικό του δικτάτορα στο sansimera και στο wikipedia βρίσκουμε ενδιαφέροντα αποσπάσματα που μπορούν να δώσουν μια ψυχολογικής φύσης ερμηνεία για το ποιόν του σημερινού αντιπροέδρου μας αλλά και να επαληθεύσουν τη ρήση του Μαρξ περί γεγονότων και προσωπικοτήτων της ιστορίας που επανεμφανίζονται ως φάρσα. (Αν και τα γεγονότα που ζούμε επ’ ουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως φάρσα, ο χαρακτήρας του αντρός κάλλιστα θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από φαρσοκωμωδία):



(Τουλάχιστον ο παππούς ήξερε να πολεμά.. Σε αντίθεση με το «δικό μας», που «τα κάνε» πάνω του στα Ίμια κι όχι μόνο..)

“Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι διώξεις όσων αμφισβητούσαν την εξουσία του. Το νεοσύστατο, τότε, ΚΚΕ μπήκε από τους πρώτους στο στόχαστρο, όπως και το παλιό του αφεντικό, ο στρατηγός Πλαστήρας. Ο Τύπος τέθηκε υπό αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας και δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στη φυλακή.»

Καλά μέχρι εδώ, μια και τα ίδια κάνει κάθε αυτοπρόσκλητος «σωτήρας», μια και νομίζει ότι ελέω θεού κυβερνά, τρομάρα του.. Αλλά έχει και συνέχεια..:

«Ψηφίστηκε μια σειρά από καταπιεστικούς νόμους, με χαρακτηριστικότερη τη διάταξη που προέβλεπε ότι το μήκος της φούστας των γυναικών δεν επιτρεπόταν να..



Για τη συνέχεια Πατήστε ΕΔΩ!





GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Στο Σύνταγμα της Ελλάδας όλες οι βασικές ελευθερίες του έλληνα περιγράφονται με 7 γραμμές. Το δικαίωμα των υπουργών να αμνηστεύονται , να μην τιμωρούνται και να παραγραφούν τα αδικήματά τους, περιγράφονται με 50 γραμμές. Αυτή η ελευθερία είναι μάλλον πιο σημαντική για τις κυβερνήσεις. Η ελευθερία της ατιμωρησίας των πολιτικών.Οπότε καταλαβαίνετε πως όταν το θέμα για τους πολιτικούς είναι να χωνέψουν την αλήθεια, το ποιός τα έφαγε είναι μάλλον αυτονόητο.

ΥΓ. Πολιτικούς βεβαίως δεν εννοώ τους 300 της Βουλής αλλά το πολιτικό σύστημα. Αυτό το συνονθύλευμα αλληλοδιαπλοκής, αποτελούμενο από πολιτικάντες,επιχειρηματίες, μάνατζερ, τρωκτικά, κομψευόμενους κλέφτες και πτυχιούχους ψεύτες. Σε αυτό το σύστημα ναι, υπάρχει συνυπευθυνότητα κύριε Πάγκαλε έχετε δίκιο.