Η ολομέλεια της Βουλής προ ημερών απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) με ελάχιστες εξαιρέσεις βουλευτών που «αντιστάθηκαν»... Τα αιτήματα αφορούσαν τους:
-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Θεσσαλονίκης), που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.
-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.
-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.
-Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ), που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών.
Για μια ακόμη φορά οι 300 της Βουλής με ελάχιστες εξαιρέσεις καταψήφισαν τα αιτήματα για την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών. Θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα αδικήματα για τα οποία οι εισαγγελείς ζητούσαν άρση ασυλίας είναι του κοινού ποινικού δικαίου και δεν έχουν καμία σχέση με την κοινοβουλευτική δράση των βουλευτών.
Αποδεικνύεται έτσι για ακόμη μία φορά ότι οι βουλευτές δεν διστάζουν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα προκειμένου να προστατέψουν τις προσωπικές τους παρανομίες. Ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας το προσωπικό συμφέρον τους ενώνει όλους.
Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι οι βουλευτές έχουν εμπλακεί όλα τα τελευταία χρόνια σε προκλητικές πρακτικές ρουσφετιών προς συγγενείς και γνωστούς, με διορισμούς (βλέπε υπάλληλοι της βουλής, αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, που τελικά το θάψανε χωρίς ντροπή) και ενδεχομένως σε πολλά σκάνδαλα (ιδιαίτερα όσοι έγιναν και υπουργοί) για τα οποία φοβάμαι ότι πολύ λίγα πράγματα θα πληροφορηθούμε και θα παραπεμφθούν και αυτά στις καλένδες με γελοίες και προκλητικές δικαιολογίες. Όλοι ψηφίζουν σχεδόν ομόφωνα αυξήσεις για τους εαυτούς τους και υψηλές αμοιβές για την συμμετοχή τους σε επιτροπές σαν να μην ήταν οι επιτροπές μέρος των υποχρεώσεών τους.
Φαίνεται ότι για όλους αυτούς δεν υπάρχει κρίση οικονομική, ηθικών αξιών, διαφθοράς και διαπλοκής του πολιτικού συστήματος.
Που ποντάρουν όμως για την απίστευτα προκλητική αυτή τους στάση; Μήπως πιστεύουν ότι ο λαός παρόλη την δυσφορία που επιδεικνύει για όλα αυτά δεν θα «τους πάρει τελικά με τις πέτρες;». Θα κλείσω με μία παρατήρηση σε συνέντευξη της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη στον Β. Καλαμάρα "Ελευθεροτυπία"): «δεν βλέπω λύπη ή ντροπή στα μάτια των πολιτικών μας, μόνο ζόρι για την πολιτική τους τύχη». Μετά από όλα όσα κακά έχουν κάνει σε αυτό τον τόπο. Δυστυχώς!
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
6 σχόλια:
Δυστυχώς ακόμη και σε πιο ιδιωτικές υποθέσεις, όπως μηνύσεις για παραβιάσεις δικαστικών αποφάσεων που προβλέπουν διατροφές και επικοινωνίες τέκνων, δεν επιτράπηκε η άρση της ασυλίας τους... πόσο μάλλον γι' αυτά που ανέφερες Κώστα!
Αν δεν εκκλείψει αυτή η ασυλία θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο!
Λοιπόν; Στη συντριπτική τους πλειονότητα 97% συντάσσονται με την παρανομία.
Πέρα απ' το γεγονός ότι ο "περί ασυλίας" νόμος είναι πέρα για πέρα ανήθικος.
Και δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία.
Όσοι ψηφίζουν αυτούς τους κυρίους, ψηφίζουν το φασισμό της αδικίας και της παρανομίας.
Αν ο λαός δεν τους πετάξει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, θα καταλήξει ο ίδιος σ' αυτόν...
Ο ΓΑΠ είπε ότι θέλει πάταξη της διαφθοράς και αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Για να δούμε... τι θα δούμε...
:))
αυτο δηλωσε μια βουλευτης
Κυρίως όμως οφείλει να αλλάξει τα προνόμια της πολιτικής. Να σταματήσει να εξαιρεί όσους ασκούν εξουσία από την κρίση των νόμων. Να μην παρέχει ασυλία για αδικήματα και απαλλαγή για αξιόποινες πράξεις. Να μη διαγράφει προκλητικά την ουσιαστική ευθύνη προσώπων αποδίδοντας στους υπεύθυνους την ελαφριά «ποινή» της πολιτικής ευθύνης. Να εδραιώνει την ισονομία μεταξύ πολιτών και πολιτικών.
Έλενα Ράπτη, βουλευτής ΝΔ, Α΄ Θεσσαλονίκης
Δεν ξέρουμε τους λογους που το λέει αλλά ακόμα και έτσι είπε αλήθειες
Ο/Η ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ"
Ούτε με την τελευταία περίοδο της οικονομικής και ΗΘΙΚΗΣ κρίσης κατάλαβαν τίποτε. Στου κουφού την πόρτα!
Ο/Η παπα-Ηλίας
Φοβάμαι πως αν δεν γίνουν επαναστατικές αλλαγές δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Και δεν τις βλέπω.
mariana onice
Ο Παπανδρέου είπε ότι "θα ματώσουμε" αλλά θα αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να ματώσουν. Θα μας πετάξουν στα μούτρα καμιά κοροϊδία πάλι.
Aνεμος
Στα λόγια είναι όλοι πρώτοι, αλλά η κα Ράπτη ψήφισε υπέρ της παραπομπής των τεσσάρων; Δεν το γνωρίζω. Μακάρι να τα εννοεί.
Κώστα και εγώ απόρησα με την δήλωση της μάλλον έπρεπε να βάλω ερωτηματικό
Ένα δικαιολογητικό ότι είναι ακόμα νέα στην πολιτική
Οι ερμηνείες στην κρίση του κόσμου
Δημοσίευση σχολίου