2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Το… άσυλο
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ τους φέραμε-βρέθηκαν στην Ελλάδα του «Ξενίου Διός» και συνιστούν πρόβλημα. Από εκείνα που δημιουργούνται, όταν η Πολιτεία κρατάει τα μάτια της κλειστά και δεν διεκδικεί στα ευρωπαϊκά συμβούλια. Και, βέβαια, για λόγους ανθρωπισμού, δεν θα τους αφήσουμε στις «ορέξεις» του κ. Άδωνη κι ούτε θα τους παραδώσουμε ανυπεράσπιστους στα ρόπαλα «χρυσαυγητών». Υπάρχει(;) Κράτος και θα μεριμνήσει, Εκκλησία και θα τους νοιαστεί, χριστιανοί που θα τους προσφέρουν τον ένα χιτώνα τους.
ΗΤΑΝ να μη γίνει. Τώρα που συνέβη και η ανθρώπινη δυστυχία «ταξιδεύει» απ’ την Κρήτη στην Αθήνα για να καταλύσει στον (εγκαταλελειμμένο) «ναό της γνώσης», ας ρίξουμε και δίπλα τη ματιά μας. Στο «κανονικό» Πανεπιστήμιο που δεν το… μιαίνουν «παρακατιανοί», δεν το λερώνουν ξένοι. Θα πέσει, λοιπόν, το μάτι σου στα κομματικά τραπεζάκια φοιτητών χορτάτων όπου ακουμπάνε την ανία τους και δίπλα τους φοιτήτριες σε σταυροπόδι για… ιδεολογικό προσηλυτισμό. Θα δει τους λερωμένους τοίχους με τα ανούσια συνθήματα, αναρχικούς με πέτρες και «ιδεολόγους» με κουκούλες, έτοιμους για το… άσυλο. Κι αν στο Πανεπιστήμιο καταφύγει ο κάθε «αντικαθεστωτικός» για να τα κάνει λίμπα, το άσυλο αυτόματα ισχύει και οι πρυτανικές αρχές βυθίζονται στη διαβούλευση χωρίς απόφαση. Με την Ελλάδα να πληρώνει τα σπασμένα κομπιούτερς και τα κατεστραμμένα εργαστήρια.

ΕΔΩ, με τη δυστυχία στεγασμένη προσωρινά, βοώσα και χειροπιαστή, το πράμα αλλάζει. Δεν κινείται η Πολιτεία με τους φορείς της, ωστόσο, θα «κινηθεί» η Αστυνομία. Με την απόφαση των πρυτανικών αρχών και ίσως με τα ρόπαλα πάνω-κάτω.
ΔΕΝ είδαμε την «οικουμενική» μας Εκκλησία να σπεύδει πρώτη. Δεν χαλάνε οι δεσποτάδες την ησυχία τους, δεν παρατάνε τα γραφεία τους οι παρατρεχάμενοι κι ούτε το’ χουν συνήθεια να περιθάλπουν «παρακατιανούς» παράνομους. Ούτε, βέβαια, ο μεγαλογιατρός που τον «κλέψανε», ούτε οι φαρμακοποιοί με τον «αγώνα» τους. Και, βέβαια, μερίδα ελλήνων που αγωνιά και «κλαίει» για τον γιατρό με τις φιλιππινέζες και τον κηπουρό, δεν δίνει πεντάρα για τα παιδάκια στις κουβέρτες.
ΕΠΡΕΠΕ να προλάβουν το «κακό». Τώρα, με τον «βοριά που τ’
αρνάκια παγώνει», το’ χουμε καθήκον και υποχρέωση. Για να’ χουν λόγο οι γονυκλισίες και τα σταυροκοπήματα χριστιανών, που οφείλουν να είναι χριστιανοί όλο το… 24/ωρο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της άκρας αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο. Μπλέκουν την παιδεία με τα τόσα προβλήματα που έχει κι με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Πλήρης διάλυση δηλαδή. Τα δε "αθώα" των ανακοινώσεων ότι δήθεν οι 300 έχουν αιτήματα κλπ δεν κρύβει τη πραγματικότητα ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι (της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ κλπ) σχεδίασαν την μεταφορά και την εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική (δεν ήταν δυνατόν να πράξουν κάτι τέτοιο μόνοι τους οι μετανάστες). Η κατάληψη της νομικής γίνεται με σχέδιο διαφήμισης των ακροαριστερών αυτών παρατάξεων και για ανακούφιση της ατομικής ψυχολογικής πίεσης που ενδεχομένως αισθάνονται αυτά τα άτομα που επιμένουν να δρουν παρορμητικά χωρίς να υπολογίζουν τίποτε. Δεν σκέφτηκαν πχ ότι η κίνηση αυτή ακουμπάει στα ανακλαστικά του μεγάλου συντηρητικού μέρους της κοινωνίας (και όχι μόνο) και μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και φουντώνει το μίσος και εγκυμονεί κινδύνους επέκτασης των συρράξεων και των αντιπαλοτήτων. Έρμαια μιας σεχταριστικής πολιτικής κάνουν ότι τους καπνίσει και δεν δίνουν πεντάρα για τα αποτελέσματα των πράξεών τους και επί πλέον βάζουν το άσυλο σε νέα δοκιμασία. Ανήκω στον χώρο της αριστεράς, κατανοώ και συμπονώ τα προβλήματα των μεταναστών αλλά κάπου πρέπει να μπει και μια διαχωριστική γραμμή. Έλεος με τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ!

Aνεμος είπε...

συνχαρητηρια για το σχολια σου ανωνυμε και για το θαρρος της γνωμης σου ακριβως επειδη ανηκεις στην αριστερα

marianaonice είπε...

Το σχόλιο του Ανώνυμου τα λέει όλα.
Στο μόνο που κρατώ επιφύλαξη είναι για το πόσο ανεγκέφαλοι είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδίασαν τη μεταφορά και εγκατάσταση αυτή.
Φοβάμαι ότι δεν είναι θέμα ανεγκεφαλιάς αλλά σκόπιμης εκτέλεσης ενός καταχθόνιου σχεδίου, που σε λίγο θα αναφανεί κι ελπίζω να μην είναι ολέθριο για τον τόπο μας...