2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Εκβιασμούς με τη μορφή χιονοστιβάδας από τους εργοδότες


doulia
ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.Γ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οδηγούμαστε σε μια βίαιη και απότομη μείωση των αποδοχών που αγγίζει το 30%. Στις περιπτώσεις της μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης που επιβάλλει ο εργοδότης, η μείωση των αποδοχών είναι 50%-60%.»

Εκβιασμούς με τη μορφή χιονοστιβάδας από τους εργοδότες καταγγέλλει  o κ. Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Στόχος τους είναι να επιβάλουν στους ιδιωτικούς υπαλλήλους τις ατομικές συμβάσεις και αναφέρει χαρακτηριστικά τους εργολάβους καθαρισμού, τις εταιρείες security και τα μικρά καταστήματα. Δεν σταματάει, όμως, εκεί. Καταγγέλλει ότι επιβάλλονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης που ισχύουν μόνο στα χαρτιά και ότι στην επαρχία η αγορά εργασίας είναι διαλυμένη. Ακόμη, βάλλει κατά της κυβέρνησης, ενώ δεν παραλείπει να ρίξει τη σπόντα του στη ΓΣΕΕ, η οποία «πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία της έναντι των εργαζομένων».

-Σας εκβιάζουν οι εργοδότες να δεχτείτε ατομικές συμβάσεις;
Οι εργοδοτικοί εκβιασμοί έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας μετά το ξήλωμα του συνόλου σχεδόν της εργατικής νομοθεσίας αρχικά με τον Ν.3846/10 (νόμος Λοβέρδου) και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν γεωμετρικά μετά και την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου-σκούπα της μνημονιακής κυβέρνησης, όπου με το κόλπο της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών ΣΣΕ οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν εκβιαστικά σε δραστική μείωση των μισθών τους στην κατεύθυνση της γενικευμένης χρήσης των ατομικών συμβάσεων. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση επιβάλλει τη γενικευμένη εργασιακή ζούγκλα. Η γενιά των 700 € γίνεται κοινωνία των 700 €.
Ο εκβιασμός είναι ένας και μοναδικός: η απειλή της απόλυσης και της ανεργίας. Με όπλο και το νομοθετικό οπλοστάσιο που έφτιαξε η κυβέρνηση, όπου το κόστος της απόλυσης είναι πλέον φθηνό, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δεχτούν οτιδήποτε προκειμένου να μη χάσουν την εργασία τους. Αν κάποιος δεν αποδεχτεί τον εκβιασμό για μερική απασχόληση, απολύεται. Μάλιστα τελευταία έχει εμφανιστεί το φαινόμενο οι εργοδότες να μην καταβάλλουν τη νόμιμη αποζημίωση, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να τη διεκδικήσουν δικαστικά, ελπίζοντας να δικαιωθούν (αν δικαιωθούν) ύστερα από 2 και 3 χρόνια.
http://www.press-time.com/GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: