2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Παπανδρέου και η τακτική «πουλάω τρέλα»

Ομολογουμένως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα αδίστακτο, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό μηχανισμό προπαγάνδας, όταν απευθύνεται στον Ελληνικό λαό (σε αντίθεση με τα κουτορνίθια της ΝΔ). Η μετατροπή του μαύρου σε άσπρο αποτελεί την  αγαπημένη καθημερινή τακτική  των στελεχών του κόμματος.
Προεκλογικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου ψευδολογία και παροχολογία, εντελώς ανεύθυνη και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια πολύ καταστροφική.  Τα μεγάλα ψεύδη γίνονται πιο πιστευτά από τα μικρά φαντάζομαι θα πρέσβευε  ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και η ομάδα κατεύθυνσης της προπαγάνδας του κόμματος.
Η υιοθέτηση πλήρως της αρχής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» είναι μια άλλη αρχή που διαμορφώνει την προπαγάνδα του κόμματος.
Ακόμα και η κατασυκοφάντηση της Χώρας στο εξωτερικό από τον κ Παπανδρέου (κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων κλπ) μπορεί, πέραν της αντιπάθειας που φαίνεται ότι έχει ο ίδιος για την Ελλάδα και τους Έλληνες, να αποτελεί και μια προσπάθεια ευνουχισμού της Ελληνικής κοινής γνώμης.
Τους τελευταίους μήνες όμως διακρίνουμε  έντονα μια  καινούρια τακτική που εφαρμόζει ο Γιωργάκης και τα μέλη της κυβέρνησης.
Την τακτική «πουλάω τρέλα». 




Δηλώνει αρκετές φορές ότι «είναι εναντίον του μνημονίου», ότι «θα κατέβαινε με τους διαδηλωτές και αυτός στις διαδηλώσεις» δηλώνει επανειλημμένα στη βουλή (και αλλού)  ότι είναι «αντιεξουσιαστής»! Η τακτική αυτή είναι άκρως αποτελεσματική διότι αποσβολώνει και αφοπλίζει τους αντιπάλους από την χρήση οποιασδήποτε απάντησης. Τι σοβαρή πολιτική απάντηση μπορεί να δώσει κανείς, τι επιχειρήματα να χρησιμοποιήσει,  σε κάποιον που «πουλάει τρέλα»; Τι να απαντήσει σε κάποιον  ο οποίος οδηγεί τους φτωχούς γέροντες συνταξιούχους στην ευθανασία και ισχυρίζεται με στόμφο ότι σώζει τη χώρα;
Σε αποκορύφωση της ατμόσφαιρας του παραλόγου ο Λοβέρδος «κλαίει» όταν σφάζει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι υπουργοί δήθεν γκρινιάζουν, ενώ τέλος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατακεραυνώνουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για να τα ψηφίζουν αμέσως μετά.
Ακόμα και η περίπτωση Πάγκαλου δεν φαίνεται να ξεφεύγει από το κλίμα αυτό όταν ο αντιπρόεδρος συνεχώς κάνει ασυνάρτητες και προκλητικές δηλώσεις που αγγίζουν μεν τα όρια του επικίνδυνα φαιδρού όμως φαίνεται να υπηρετούν κάποιο σκοπό μέσα στο γενικευμένο κλίμα τους παραλόγου. Του αποπροσανατολισμού ίσως της κοινής γνώμης ή την εκτόνωση της δυσαρέσκειας πάνω στο πρόσωπό του (και το βάρος του).
Η υιοθέτηση της τακτικής «πουλάω τρέλα» είναι ίσως το τελευταίο στάδιο της προπαγάνδας πριν την εφαρμογή ακραίων μηχανισμών καταστολής των διαμαρτυρουμένων. Το εγχειρίδιο  του στρατού, που κυκλοφόρησε στα μπλογκς και φαίνεται να προετοιμάζει μονάδες του στρατού για καταστολή διαδηλώσεων ίσως να επιβεβαιώνει αυτή την σκέψη.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

5 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο.
Χρησιμοποιούνται όλες οι μορφές προπαγάνδας: διαστρέβλωση της αλήθειας, επίθεση στο ήθος των αντιπάλων, εκτόνωση διαμαρτυρίας σε εσκομματικά πλαίσια (κάτι σαν αυτοικανοποίηση των διαμαρτυρόμενων πασόκων), δημιουργία επεισοδίων για στοχοποίηση διαδηλωτών.
Και αν χρειαστεί... ο στρατός είναι εδώ... ενωμένος δυνατός!

KOSTAS PAP είπε...

Μαζεστίξ
Σε ευχαριστώ. Νομίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα ακόμα και μετά έχουν αναγάγει την προπαγάνδα σε κύριο άξονα της πολιτικής τους. Ένα ακόμα στοιχείο είναι η π.χ. Οργουλική μετονομασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!!!! Οι μονάδες των ΜΑΤ δέρνουν τον κόσμο και άρα κατά τον Παπανδρέου τον προστατεύουν. Τι να πεις σε αυτό!

Μαζεστίξ είπε...

δούλεμα ψιλό γαζί...

Aνεμος είπε...

Ακόμα πιο επικίνδυνο από το πουλάω τρέλα, είναι ότι ψηφίζουν κατόπιν εντολής ένα ένα τα άθλια νομοσχέδια ,που μας γύρισαν σε 6 μήνες στην δεκαετία του 50, έχοντας μια σιγουριά ,ότι θα φύγουν νύχτα, έχοντας εξασφαλισμένη στο εξωτερικό την περιουσία τους
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τέτοια προδοσία
Από τα λεγόμενα του πάγκαλου το πιστεύω

KOSTAS PAP είπε...

Άνεμε πολύ σωστή συμπλήρωση. Τουλάχιστον να φύγουν νύχτα πριν καταστρέψουν ολοσχερώς τη χώρα.