2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δύο συλλήψεις για εκβιασμό απο Blog εναντίον του αρχηγού ΓΕΣ

Παρακολουθούμε τελευταία μία περίεργη υπόθεση εκβιασμού στο διαδίκτυο.
Η πρώτη εντύπωση, αλλά και όλες οι σχετικές αναρτήσεις, δίνουν την ισχυρή εντύπωση, να είναι πιθανόν μία παλιά επαγγελματική υπόθεση η οποία να οδηγεί σε ένα διαδικτυακό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η υπόθεση αυτή σύμφωνα με το δημοσιογραφικό blog i-reportergr.com έχει πάρει την δικαστική οδό του αυτοφώρου. Ο νόμος, διά του κ. Σφακιανάκη, ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά, σχεδόν αστραπιαία.
Επίσης, το στρατιωτικού ενδιαφέροντος OnAlert, διασυνδεδεμένο blog με banner με το NewsIt (επαγγελματικό και αυτό),  έχουν ενδεχομένως, εσωτερική ενημέρωση και σαφώς αποκλειστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Οι bloggers από την άλλη μεριά, ΜΗ επαγγελματίες, έχουμε υπερφορτώσει με λέξεις κλειδιά το "ψαχτήρι" της Google για ανεύρεση περισσότερων και διασταυρωμένων αναρτήσεων για το περιστατικό.
Η συνήθης διαδικτυακή ευαισθησία αλληλεγγύης, δεν μπορεί να βρει εκείνα τα απαραίτητα και ικανά στοιχεία για να μπορέσει να πάρει αξιόπιστη θέση και να στηρίξει μία τέτοια υπόθεση που αφορά μία νέα υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Εμείς θέτουμε κάποια ερωτήματα, χωρίς να δώσουμε τα ονόματα που διέρρευσαν:
.
1ο. Ποιος έδωσε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εκβιαστών;
2ο. Έγινε η δίκη και καταδικάστηκαν οι συλληφθέντες;
3ο. Εάν σε περίπτωση η επίκληση "εκβιασμός", για την στοιχειοθέτηση του ποινικού αδικήματος, ικανού και απαραίτητου  για την άρση του απορρήτου, καταπέσει στην δίκη, τι γίνεται και σε ποιον θα αποδοθούν οι ευθύνες της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων;

Τα παραπάνω ερωτηματικά θα πρέπει να μας απασχολήσουν όλους τους Έλληνες πολίτες, χρήστες του διαδικτύου. Η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει ένα ακόμη άρωμα φίμωσης.

Η δημοσιογραφία των πολιτών, συνταγματικά κατοχυρωμένη ως ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμη ανενεργό άρθρο και μία δεδικασμένη αναφορά δράσης για επόμενους ενοχλητικούς χρήστες.

Νάσος
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κύριοι μη βάζετε τίποτα..στηρίξτε και εσείς το σύστημα γιατί τώρα τελευταία παραπατάει.....