2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς φίμωτρο

GoPetition

Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα-μπλόγκερ    

γράφει ―τι ειρωνεία ― η εφημερίς Ελευθεροτυπία και ο , πως να τον πω τωρα,  τέλος παντων,  ένας ,χμμμμμμ.... κύριος Ψαρός, Ψαράς, κάπως έτσι τέλος πάντων,κατονομάζοντας την μπλογκερ marianaonice. σε κατά κόσμον Μαριάνθη Παγουτέλη, λειτουργό, λένε, της Θέμιδας από την έδρα του Εφετείου Αθηνών.  


Πέραν του χώρου τούτου δεν γνωριζω την Μαριάννα , ή όπως αλλιως την λενε, προσωπικα, και δεν με ενδιαφερει να την γνωρίσω κιολας, όπως δεν ειναι δυνατόν να με ενδιαφερει να γνωρισω και τον κάθε μπλογκερ που «συνομιλώ» μαζι του. Η συμπαθεια και η επαφή μου με τον καθε μπλογκερ  εδω μέσα κρίνεται απο τα ενδιαφεροντα, και πάνω απ ολα με το ηθος που διακρίνω ή δεν διακρίνω στις αναρτήσεις του. Απο εκει εκρινα , και αποτεινα και την συμπαθεια μου στην Μαριάννα και ουδεν πέραν τουτου με ενδιαφέρει.
Εκείνο που με ενδιαφέρει πάνω απ΄ολα ωστόσο, ειναι ο τρόπος με τον οποιο στιγματίζεται ενα όνομα , που μπορεί να είναι, μπορεί όμως και να μην είναι, αυτο που, οι δεν ξερω ποιοι και για ποιο λογο στοχεύουν.

 

Με ενδιαφερει επισης, πως ειναι δυνατον και ποιο συνταγματικό δικαίωμα της δημοκρατικής, υποτίθεται, χώρας στην οποία ζω, δίνει, και σε ποιους δίνει, το δικαίωμα , να παραβιάσουν το νομο περι απορρητου των τηλεπικοινωνιων, δίχως την ύπαρξη  κακουργηματικού λόγου , επειδη κάποιοι «υπεράνω» κύριοι και κυρίες το απαιτησαν.

Ψαχνοντας λοιπόν απο χθες βραδυ την υπόθεση, κυριολεκτικά ψαχνοντας μια και το ενα λινκ με παρέπεμπε στο αλλο, διαπίστωσα τελικά οτι η Μαριάννα στον πάγο, ή marianaonice―όπως γνωρίζω εγω την κατηγορούμενη μπλογκερ, ένα χρόνο πριν είχε όντως εκφράσει την αγανάκτηση της για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού  Όμως, στον Θεό σας, ποιος άνθρωπος που θα είχε, όχι πολύ, λίγο αίμα μέσα του, δεν θα αγανακτούσε βλέποντας εικόνες σαν τις παρακάτω
Ποιος θα εμενε αδιάφορος και δεν θα ανατρίχιαζε συγκλονισμένος   απ’ τη βάρβαρη επίθεση γενοκτονίας των σιωνιστών στη Γάζα …
Ποιανού η οργη δεν θα ξεχείλιζε μπρος στη θέα των διαμελισμένων παιδιών  κι ενός λαού στα όρια της απόγνωσης ; 



Σε τέτοιες στιγμές  λοιπόν μπορουμε να ξεστομίσουμε πολυ χειρότερα λόγια.
Αυτό δηλαδη τι σημαίνει, και σε ποιον επιτρέπει να μεταφράσει την αγανάκτηση για το αυτονόητο δικαίωμα της ελευθερίας ενός λαού, σε ρατσισμό;
Εκτός κι αν όλοι όσοι κλίνουν προς αυτην την άποψη συμφωνουν με την παραπάνω αιματοχυσια...με την κάθε είδους αιματοχυσία. 
Μηπως όμως έχουμε μπερδέψει τις έννοιες των λέξεων τότε; 

.Γιατι όσο καταδικάζονται άνθρωποι επειδή μόνο τόλμησαν να εκφράσουν μια άποψη μη αρεστή είτε στους λίγους είτε στους πολλούς, την δική τους άποψη, και στην συνέχεια αναγκάζονται να απολογηθούν για αυτην....

Οσο χρησιμοποιειται ενα μεσο μαζικης ενημερωσης για  οφελος των λίγων...

Οσο γίνονται βορά στη δημοσιότητα ονοματα, χωρις να  εχει προηγηθει αρση του απορρητου με εισαγγελικη παρεμβαση, πράγμα που για να γινει , ειπαμε, απαιτειται ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ...
Οσο γινονται ολα αυτές  και όλες  οι υπόλοιπες,  γνωστές σε όλους, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΝΗΘΙΚΕΣ πραξεις, που για να μην μακρυγορώ δεν αναφέρω,  κι εμεις συνεχιζουνε την ζωη μας με απάθεια, σαν να μην συμβαινει τιποτα, αυτο σημαίνει πως εχουμε μετατραπεί εκούσια, απο μονοι μας σε ζώα, που δέχονται το φίμωτρο στο στόμα τους στωικα και αδιαμαρτύρητα.
Και επειδή μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω, σε κάθε περίπτωση εγω θελω να ζω ΧΩΡΙ¦Σ ΦΙΜΩΤΡΟ..........
Mariana on ice, Mariana on fire, ή όπως αλλιώς σε λένε  τελος πάντων, ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ― οπως θα ήμουν και σε  κάθε άλλο συνάνθρωπο μου που θα βάλλονταν  άδικα―ΧΩΡΙΣ ΦΙΜΩΤΡΟ.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο κάθε νεοφασίστας νεοναζί να λέει ότι θέλει κα Μαλλιωτάκη, δεν παύει όμως κάθε ρατσιστική συμπεριφορά (όπως να γίνουν οι Εβραίοι σαπούνια, ή τι κρίμα που δεν τους όλους ο Χίτλερ) να μου προκαλαί απίστευτη ανατριχίλα. Εσείς κα Μαλλιωτάκη, που εύκολα βρίσκεστε δίπλα στη φασίστρια να υπερασπίζετε το διακαίωμά της να μιλά ελεύθερα αναρωτηθήκατε πόσο ελεύθερα μιλούσαν επί Χίτλερ οι εβραίοι, οι κουμμουνιστές , οι ομοφιλόφιλοι, οι διανοούμενοι;;;
Υποπέσατε σε απρόσεχτο φάουλ κα Μαλλιωτάκη. Δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η κα Μαλλιωτάκη γράφει προφανώς υπό την επηροή θυμού έχει ξεχάσει ορισμένα βασικά πράγματα που όμως είναι καλό να τα θυμίσουμε: Από την Βικιπαίδεια έχουμε:
Με τον όρο Ολοκαύτωμα περιγράφεται ο συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία με την υποκίνηση του κράτους διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από την Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες τους. Στα αρχικά στοιχεία που συνθέτουν το Ολοκαύτωμα είναι το πογκρόμ της Νύχτας των Κρυστάλλων και το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4, τα οποία οδήγησαν στη συνέχεια στα τάγματα θανάτου και στα στρατόπεδα εξόντωσης τα οποία αποτελούσαν μαζική και κεντρικά οργανωμένη προσπάθεια για την εξολόθρευση κάθε μέλους των κοινοτήτων που αποτελούσαν στόχο των Ναζί.
Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος, μέσω αυτού που οι Ναζί ονόμαζαν «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος». Το νούμερο που χρησιμοποιείται πιο συχνά για τον αριθμό των θυμάτων του εβραϊκού πληθυσμού είναι έξι εκατομμύρια, αν και οι τυπικές εκτιμήσεις από τους ιστορικούς για το εύρος των θυμάτων κυμαίνονται από πέντε εκατομμύρια ως και πάνω από έξι εκατομμύρια. Εκτός από τους Εβραίους, περίπου 220.000 Ρομά και Σίντι θανατώθηκαν στο Ολοκαύτωμα (μερικές εκτιμήσεις φτάνουν ως και τις 800.000), δηλαδή το 25-50% του ευρωπαϊκού τους πληθυσμού. Άλλες ομάδες που κρίθηκαν «φυλετικά κατώτερες» ή «ανεπιθύμητες» ήταν οι εξής: Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες αιχμάλωτοι σε κατεχόμενες περιοχές (περιλαμβανομένων των Ρώσων και άλλων Σλάβων), Πολωνοί μη Εβραίοι (3 εκατομμύρια Πολωνοί Εβραίοι και 2 εκατομμύρια Πολωνοί μη Εβραίοι), διανοητικά ασθενείς ή σωματικά ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ελευθεροτέκτονες, Κομμουνιστές και άλλοι πολιτικοί αντιφρονούντες, συνδικαλιστές και κάποιοι Καθολικοί και Προτεστάντες κληρικοί που διώχτηκαν ή θανατώθηκαν. Αν συνυπολογιστούν και όλες αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες, ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει σημαντικά. Κάποιες εκτιμήσεις τοποθετούν το συνολικό αριθμό θυμάτων του Ολοκαυτώματος στα 26 εκατομμύρια ανθρώπους, όμως τα 9 έως 11 εκατομμύρια θύματα συνήθως θεωρείται η πιο αξιόπιστη εκτίμηση.
Έχετε δεί φωτογραφίες από το Ολοκαύτωμα κα Μαλλιωτάκη; Έχετε δεί φωτογραφίες από δεκάδες χιλιάδες σκελετωμένους ανθρώπους που εκτελέστηκαν στους θαλάμους αερίων; Εκατομμύρια κα Μαλλιωτάκη!
Να βάζετε σε ζυγαριά και να ζυγίζεται το βάρος των γεγονότων προτού θυμώσετε. Οι φασίστες και οι νεοναζί στην κουτσουρεμένη δημοκρατία μας έχουν ελευθερίες κα Μαλλιωτάκη. Κάνουν διαδηλώσεις. Στη Γερμανία καίνε ακόμα σπίτια με μετανάστες. Αυτούς υποστηρίζει η φίλη σας της οποίας τα δικαιώματα δήθεν θίχτηκαν από το άρθρο της εφημερίδας. Ο φασισμός είναι κα Μαλλιωτάκη ο χειρότερος εφιάλτης της ανθρωπότητας (και οι Κρητικοί το ξέρουν από πρώτο χέρι).

Ανώνυμος είπε...

Απο πότε έγινε το Παλαιστινιακό άλλοθι για αντισημιτισμό;
Είναι γνωστό ότι υπέρ των Παλαιστινίων μπορεί να είναι διάφοροι πολίτες στον κόσμο για λόγους δικαιοσύνης και ανθρωπισμού,όμως υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό που τους υποστηρίζει σαν ευκαιρία για να εκδηλώσει αντισημιτισμό.
Αυτό το ποσοστό κάνει κι αναφορές δήθεν αγανάκτησης: είχε δίκιο ο Χίτλερ κλπ. Κανένας άλλος άνθρωπος που σέβεται την ιστορία δεν τα λέει αυτά.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεν θα απαντησω σε κανενα ανωνυμο σχολίο, ειναι αρχη μου αυτο
Οπως εγω εχω το τσαγανο να βγαινω με το ονομα μου και να λεω την αποψη μου, ζητω κι απο τον συνομιλητη μου το ιδιο
Διαφορετικα τον αγνοω

Ανώνυμος είπε...

Και ο Πεταλωτής (ξέρετε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου) ενοχλείται από την ανωνυμία των μπλογκς και θέλει να φέρει νόμο για την φίμωσή τους. Και ο Μπερλουσκόνι τα ίδια.
Η ανωνυμία είναι προσωπική επιλογή όπως και η δικιά σας είναι η επώνυμη δημοσίευση. Δεν κάναμε κανένα συμβόλεο ότι στο συγκεκριμένο μπλογκ θα αναρτούμε μόνο επώνυμα. Αν το σχόλιο ήταν υβριστικό τότε θα καταλάβαινα την αντίρρηση σχολιασμού. Αλλά πάλι δεν πειράζει οι αναγνώστες ήδη μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα. Και για αποφυγή παρεξηγήσεων είμαι κατά του Ισραήλ στις επιδρομές του εναντίον των Παλαιστήνιων τους οποίους θεωρώ έναν βασανισμένο λαό που του αξίζει μια πατρίδα. Αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη και να έχουμε αρχές που να ισχύουν πάντα και για όλους. Όχι άλλα μέτρα και σταθμά!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι όχι μόνο δεν απαντάτε, αλλά και σβήνετε σχόλια παρόλο που είναι απολυτως ευπρεπή.
Είστε τελικά υπέρ της ανωνυμίας ή όχι;
Τα nickname που δεν έχουν ονοματεπώνυμο όπως εσείς γιατί έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα απο τα "επίσημα" ανώνυμα σχόλια αφού ο καθένας γράφει ότι θέλει σαν προσδιορισμό ταυτότητας.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν σας επέβαλλε κάτι,εσείς χρησιμοποιείτε εξουσία και σβηνετε σχόλια απολύτως ευπρεπή.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης δεν κατανοώ την πρώτη παράγραφο του δεύτερου σχόλιου σας.
Η Ρίκη ομιλεί στην Ρίκη!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εμείς εδώ στη μπλογκόσφαιρα έχουμε άπειρες φορές @συναντηθεί σε διαμαρτυρίες και υποστήριξη κάθε αδύναμου ανθρώπου αλλά και ζώων κακοποιημένων. Γνωρίζει η μία την @πολιτεία της άλλης και ξέρει να ξεχωρίζει.

@προς ανώνυμους
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει με βάση τις δικές του αρχές και όχι των άλλων!
Και πρέπει να είναι σεβαστή η βούλησή του αυτή και όχι να του επιβάλλει ο οποιοσδήποτε να κάνει διάλογο μαζί του με το ζόρι.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Θα κάνω μια εξαίρεση και θα απαντήσω στον Ανώνυμο 1:01 μ.μ

Έγινε λάθος ...φίλε στη μεταφορά του copy paste του σχολίου μου από το word όπου είχα γράψει "Η Μαριάνα και η Ρίκη έχουμε συναντηθεί..." και δεν κόλλησε το Μαριάνα τι να κάνουμε τώρα? θα απολογούμαστε και γι' αυτό??

Ανώνυμος είπε...

Για την κοινώς λεγόμενη ταμπακιέρα των ζητημάτων που τέθηκαν στα σχόλια θα μας πείτε κάτι εσείς ή κάποιος άλλος απο τους Ενωμένους Μπλόγκερς ή τα μπλόγκς είναι κλειστοί χώροι κι απαγορεύεται το κάπνισμα.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Η ταμπακιέρα των ζητημάτων έχει απαντηθεί νομίζω στο μπλογκ της Μαριάνας το οποίο με καλύπτει απόλυτα!
ΤΕΛΟΣ!
Όποιος θέλει επαναλήψεις για να τα εμπεδώσει σπίτι του!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης αν σας έχω κάνει κάτι οτιδήποτε με τα σχόλια μου και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου σας ζητώ συγνώμη.
Πάντως κάθε διευκκρινιστική ερώτηση δεν σημαίνει κλήση σε απολογία αλλοίμονο!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,θεώρησα ότι τα σχόλια μου μπορούν να ανανεώσουν τη συζήτηση.
Αν συμφωνούσα μαζί σας πιστεύω ότι θα είσασταν πιό ευγενική μαζί μου.

Aνεμος είπε...

ανωνυμοι πεφτεται στην παγιδα να στηνεται λαικα δικαστηρια,οπως εκανε η ελευθεροτυπια και δεν θα το ανεχτουμε αυτο
το κειμενο ειναι σαφες
οποιος εχει κανει κακουργημα να αρθει ανωνυμια του

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε πολύ αλλά δεν είχα ούτε έχω κάποια πρόθεση λαϊκού δικαστηρίου,απλώς εξέφρασα την άποψη μου για ένα τερλαστιο θέμα με πολλές πτυχές.
Το κείμενο είναι όντως σαφές,η σαφήνεια όμως δεν πρέπει να αποκλείει τον διάλογο αλλά να τον υποβοηθά.
Νομίζω ότι όλα τα σχόλια ήταν στα πλαίσια της ευπρέπειας και της κοσμιότητας,επομένως δεν βλέπω το λόγο να μην εκφράζονται απόψεις ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με αυτές του συγγραφέα του κειμένου.
Αν δεν έχετε τον χρόνο και τη διάθεση να μας απαντάτε ή απαντάτε μόνο σε σχόλια που συμφωνούν με την άποψη σας,ποιός ο λόγος της ανάρτησης κειμένων τέτοιου τύπου.
Μπορείτε να γράφετε κείμενα με κλειστά σχόλια και απλώς να διαβάζουμε τις θέσεις σας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Σε καμμιά παγίδα δεν πέφτουμε, την ευπρεπή γνώμη μας λέμε αν επιτρέπεται, που μάλλον από το απειλητικό "και δεν θα το ανεχτούμε αυτό" βλέπουμε ότι δεν επιτρέπεται. Είπα και γώ 100 Μπλόγκερς ενωμένοι θα είναι κάποια δημοκρατική ομάδα που μπορούμε ελεύθερα να πούμε την αντιφασιστική γνώμη μας, που να ξέρω ότι θα έπεφτα σε φασιστική σφηκοφωλιά. Να με συγχωρείτε παιδιά εγώ ένας απλός αντιφασίστας είμαι δεν ξανασυμμετέχω σε συζήτηση του Μπλογκ. Παρεξήγηση.

marianaonice είπε...

Με συγχωρείς Ρίκη που θα κάνω το ατόπημα να απαντήσω εγώ στα σχόλια του ποστ σου, (που είδα ότι στην έπεσαν πολλοί ανώνυμοι και δεν ξέρω γιατί άραγε, μήπως επειδή είσαι επώνυμη και δημοσιογράφος?) αλλά θα πω ένα μόνο και τελειώνω.
Το θέμα που τίθεται σ' αυτό το μπλογκ με τις αναρτήσεις υπέρ του marianaonice δεν είναι το αν ο διαχειριστής του είναι φασίστας, αντισημίτης ή αριστερός δημοκράτης και τα τοιαύτα αλλά πώς με μια απλή καταγγελία δίδονται ονόματα στην εφημερίδα χωρίς καμία άρση απορρήτου!
Αυτό πρέπει να ανησυχεί τους ανώνυμους "φίλους" πιστεύω και αυτό ενδιαφέρει και τρομάζει περισσότερο τον κόσμο. Το τι είναι η Μαριάνα στον Πάγο είναι επουσιώδες πιστεύω κι ας τη διαβάζει όποιος του αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνατε που προσδιορίσατε το θέμα.
Ομιλούμε επομένως για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικα την νομιμότητα της άρσης απορρήτου,την ανωνυμία ως δικαίωμα και τη δημοσιογραφική δεοντολογία κατ΄επέκτασιν.
Άρα στο πνεύμα αυτό πρέπει να εναρμονισθούν αναρτήσεις και σχολιασμός.
Συμπεραίνω λοιπόν απο τα λεγόμενα σας ότι οι αναφορές τόσο στον αντισημιτισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όσο και στον δίκαιο αγώνα αυτοδιάθεσης των Παλαιστινίων και τα θύματα που προκαλεί, είναι εντελώς εκτός θέματος.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Ανώνυμοι κανείς δες σας απαγόρεψε να λετε οτιδήποτε
Και μαθήματα δημοκρατίας οχι σε εμάς
Επειδή σπαταλώ πολυ χρόνο να προωθώ τώρα ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΑΛΛΑ αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία
Με ενα απλό σχόλιο του ανωνύμου πριν ,που μας λέει φασιστες. το παίρνω ,τον χαφιεδιζω,και δίνω τα στοιχεία του στην δημοσιότητα
Η άρση απορρήτου γίνεται μόνο για κακούργημα, και αρση της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης α[από τα νόμιμα όργανα, τον εισαγγελέα ,και όχι το παρακράτος
Παγκόσμια πρωτοτυπίας άλλη μια φορά για την Ελλάδα
Φαινόμενα που αν δεν καταγγελθούν, γίνονται επικίνδυνα για όλους

Ανώνυμος είπε...

Κανένα πρόβλημα πλην του γεγονότος ότι οι ανώνυμοι σχολιαστές σ αυτή την ανάρτηση είναι δυό μέχρι στιγμής και παρακαλώ να μην τους ταυτίζετε.
Όπως πολύ σωστά είπε και η marianaonice το θέμα που εξετάζουμε είναι αυτό της προστασίας της ανωνυμίας που λέτε κι εσείς στο σχόλιο σας.
Επομένως κάθε σχόλιο που ξεφεύγει απο το θέμα ομιλώντας για αντισημιτισμό και δίνει πχ λινκ με κρεματόρια είναι εκτός θέματος.
Το ίδιο συμβαίνει και για αναρτήσεις και σχόλια που διανθίζονται με φωτογραφίες βομβαρδισμών Παλαιστίνιων αμάχων.
Τόσο τα κρεματόρια,όσο και οι βομβαρδισμοί,αν και αληθινά γεγονότα,ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουν με το θέμα όπως το οριοθέτησε η marianaonice κι εσείς.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...

το link είναι από σχόλιο της Μαριάννας σε άλλο blog και μάλιστα κάτω από φωτογραφίες κατακρεουργημένων παιδιών. Άρα δεν πρόκειται για "χαρακτηριστικές ατάκες από το μπλογκ «Ζητείται ελπίδα...» της Mariana On Ice" όπως γράφει ψευδώς στη λεζάντα αλλά πιθανώς για μια συναισθηματική αντίδραση στα πλαίσια του ανεπίσημου/προφορικού λόγου των comments (επαναλαμβάνω: comments=προφορικός λόγος, μη διυλίζουμε τον κώνωπα λοιπόν λες και σχολιάζουμε κανένα κυβερνητικό ανακοινωθέν). Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε για να σπιλώσει υπολήψεις, και παρουσιάζει ανεπιβεβαίωτες φήμες (η υποτιθέμενη ταυτότητα της blogger) σαν γεγονότα, λέγοντας "Η εφέτης δεν κρύβει την ταυτότητά της";

Συμπέρασμα: τα περί γκαιμπελικών πρακτικών (κοπτοραπτική αποκομμένων φράσεων εκτός context) και κατασκευασμένων ειδήσεων τα διατηρώ στο ακέραιο.

mareld είπε...

My generation is haunted by the images of the Jewish children in the ghettos and the concentration camps. The crimes committed against them caused us grief that haunts us through our lives. But for the very same raison d'être we feel outraged by the images of persecuted Palestinian children, and this time it is Israel that is responsible for the offenses.
Olof Palme

Ο Πάλμε δεν δίστασε να πει για το Ισραήλ όταν έβλεπε διαμελησμένα παιδικά σώματα ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη Γερμανία των ναζί..και το ίδιο βέβαια είπε για την Αμερική κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ..

Στη χώρα του Ούλοφ Πάλμε ήρθα παιδί κυνηγημένο από τους συμπατριώτες μου φασίστες και τον Πάλμε τον έκλαψα μήνες όπως και η πλειοψηφία του Σουηδικού λαού..

Το Ισραήλ ήταν κάποτε μία πολιτισμένη κοινωνία που έμοιαζε με αυτές των σκανδιναβικών χωρών. Τώρα όμως έχει αλλάξει. Υπάρχει υψηλή ανισότητα όπως και στις ΗΠΑ και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει καταρρεύσει.
Την δεκαετία του ’70, το Ισραήλ είχε μία επιλογή μεταξύ του να ζήσει με ασφάλεια εντός των υπαρχόντων συνόρων και της επέκτασης των οικισμών και επέλεξε την επέκταση.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεις την στρατιωτική κατοχή και την ίδια στιγμή να διατηρείς στοιχειώδεις ηθικές αξίες. «Οι χειρότεροι εχθροί του Ισραήλ είναι αυτοί που το υποστηρίζουν. Αυτό που στην πράξη υποστηρίζουν ήταν η ηθική κατάπτωση και τελικά καταστροφή», δήλωσε ο Τσόμσκι.

Αν ο Πάλμε που αγαπούσα και ο Εβραίος Τσόμσκι τον οποίον υπερεκτιμώ και είμαι πολύ κοντά στις ιδέες του είναι φασίστες τότε είμαι και εγώ και η Μαριάννα και η Ρίκη και ο Άνεμος και όλοι μάλλον στους ενωμένους..
αφού "που να ξέρω ότι θα έπεφτα σε φασιστική σφηκοφωλιά" πρόσεξε απλέ μας αντιφασίστα μήπως πας από αναφυλαχτικό σφηκοφασιστικό σοκ...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μαριάννα, εστιασες ακριβως στην ουσια του θεματος, οποτε σ ευχαριστω εγω που με απάλλαξες απο τον κοπο να το κανω....
Οσο γιατι μου την επεσαν τωρα οι ανωνυμοι, καθόλου δεν με αφορα, είναι δικαίωμα του καθενός να διατηρεί την ανωνυμία του ή όχι, ειναι όμως και εξίσου δικο μου δικαίωμα να επιλεγω σε ποιον και που θελω να απαντησω και να μην σπαταλώ φαιά ουσία να εξηγώ τα αυτονόητα στον καθένα
Αν ο άλλος θέλει να θεωρει φασιστική σφηκοφωλια ενα χωρο που εκθέτονται διαφορετικές αποψεις, ειναι δικαιωμα του....δεν ειναι δικαιωμα του όμως να υποθετει και να βρωμιζει ονόματα με τις υποθεσεις.
Το δικαίωμα του καθενός σταματα εκει ακριβως που ξεκινά το δικαίωμα του αλλου...
Κι επιτελους εδω δεν στηνουμε λαικό δικαστήριο

παπα-Ηλίας είπε...

Πρόκειται για καταπληκτική- σε συνδυασμό και με τις φωτογραφίες- ανάρτηση!

Κι ακόμη εκείνο το:"είμαι δίπλα σου" να ισχύσει και στη δικαστική αναμέτρηση.

Όπου, όπως φαίνεται απ' τη συγκεκριμένη προσπάθεια προσωπικού λιντσαρίσματος, φαίνεται ότι και η αντιδικία κινείται μέσα στα πλαίσια του συσχετισμού των ανίσων δυνάμεων...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι αναφορές σε Εβραίους και διαμελισμένα παιδιά απο βομβαρδισμούς κάνετε.
Μα η marianaonice είπε ότι δεν συζητάμε εδώ για ιδεολογίες και απόψεις περί ιστορικών θεμάτων,αλλά για το ζήτημα της άρσης των προσωπικών δεδομένων.
Όμως εσείς συνεχίζεται να ποντάρετε στη συγκίνηση που προκαλούν τα θύματα των βομβαρδισμών.
Επιλέξτε επιτέλους τι συζητάμε και μην χειρίζεστε το θέμα όπως σας συμφέρει.
Η κυρία Ματαλλιωτάκη δεν συζητά με ανώνυμους που γράονται ως ανώνυμοι,συζητά μόνο με ανώνυμους που γράφονται ως nickname που παραπέμπει σε μιά φανταστική ταυτότητα που επιλέγει κάποιος και πορεύεται μ αυτή στο διαδίκτυο.
Αν φτιάξουμε δηλαδή ένα nickname θα γίνουμε "επώνυμοι"

mareld είπε...

Μόλις επέστρεψα από το Τελ Αβίβ από μία διαδήλωση στο χωριό της Δυτικής όχθης Νιιλίν τον περασμένο Ιούλιο, όταν άκουσα ότι ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε τον εντεκάχρονο Αχμάντ Μούσα στο κεφάλι στην διάρκεια μίας διαδήλωσης κατά του τείχους του διαχωρισμού. Είκοσι λεπτά αργότερα, τρεις Ισραηλινοί αναρχικοί και εγώ τρέχαμε πίσω στην Δυτική όχθη για να δούμε τι συνέβη.
Σύντομα βρεθήκαμε ξανά στην Δυτική όχθη, όπου οι Ισραηλινοί οικισμοί που θυμίζουν βόρεια προάστια τέμνουν την παλαιστινιακή ενδοχώρα και τα χωριά. Πέρα από κάποια περιστασιακά τηλέφωνα από ακτιβιστές που προσπαθούσαν αν διαδώσουν τα νέα, υπήρχε μία βαθειά σιωπή απόγνωσης.
Καθώς περνούσαμε από το στρατιωτικό μπλόκο στο οποίο βρισκόταν ένας Ισραηλινός στρατιώτης με περασμένο στο λαιμό του ένα Μ16, ο ακτιβιστής Γιόναταν Πόλακ άρχισε να φωνάζει «Γαμημένοι δολοφόνοι παιδιών».
του Jesse Rosenfeld

Ανώνυμος είπε...

Κι επειδή δολοφονούν παιδιά, εμείς δικαιούμαστε να βλέπουμε πιό...χαλαρά το Ολοκαύτωμα.
Κακές υπηρεσίες προσφέρετε στο θέμα που ενδιαφέρει τους ΕΝωμένους Μπλόγκερς φίλτατοι

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

παπα-Ηλίας

Ασφαλως κι εκεινο το ειμαι διπλα σου θα ισχυσει και στην δικαστικη αναμετρηση αν χρειαστει...αν και νομιζω πως κανεις δεν επιθυμει να φτάσουν τα πραγματα ως εκει

Αρετή Κούγια είπε...

Γιατί δεν επιθυμεί μία δικαστικός να βρει το δίκαιο της σε μία δίκη????

Μήπως γιατί γνωρίζει το νόμο καλύτερα από εσάς και ξέρει πως έχει διαπράξει κακούργημα???

Επιτρέπεται να συζητάει μία δικαστικός όσα γίνονται σε μία δίκη, πριν αυτή τελειώσει, έστω και ανώνυμα?

Μπορεί η παρουσία ή η προσευχή του Παπα-Ηλία να ακυρώσει το Ελληνικό δίκαιο???

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Σε οτι αφορά αυτο ρωτηστε την ιδια την δικαστικό κ. Αρετη, όχι την marianaonice

Αρετή Κούγια είπε...

Δε σας προβληματίζει ότι καμία μήνυση δεν έχει κατατεθεί?
Καμία απάντηση επίσημη δεν έχει δοθεί????

Πως το λέει ο κόσμος???

Η σιωπή μου προς απάντηση σου????

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ειπαμε, γι αυτο απευθυνθείτε στην δικαστινα κ. Αρετη
Η Μαριάννα θα κάνει μηνυση γιατι εμπλεχτηκε στο μπλογκ της ενα ξενο ονομα;

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Αρετή Κούγια δεν μας νοιαζει καμια μηνυση
δεν εμπλεκομαστε σε καμια προσωπικη αντιδικια
απαιτουμε απο τον κυριο Ψαρρα να μας πει που βρηκε προσωπικα δεδομενα και δημοσιευσαι απο ενα απλο πολιτη αληθεια η ψεματα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΕΡΓΟ
Η ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ

ΕΝΩ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΗΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
ΠΙΟ ΣΑΦΕς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ
ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

παπα-Ηλίας είπε...

Αξιότιμη κ. Κούγια

Ο Εβραίος προφήτης Ησαΐας, σχετικά με το ανθρώπινο δίκαιο λέει ότι έχει την αξία του ράκους αποκαθημένης (=σερβιέτας)!

Και η ιστορική πραγματικότητα φωνάζει ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των ανθρώπων και της ανθρωπότητας διαπράχτηκαν εν ονόματι του νόμου.

Δολοφονίες σοφών και ηρώων και αγίων. Και εκατομμυρίων κοινών θνητών.

Ή μήπως δεν ήταν νόμιμο και το Γ΄Ράϊχ με τα κρεματόριά του και τα τόσα άλλα θεσπέσια κακουργήματά του...

Ή μήπως δεν είναι νόμιμο το σε βάρος του παλαιστινιακού λαού διαρκές κακούργημα!

Και γι' αυτό δεν φταίει βεβαίως ο νόμος.

Αλλά οι... νομοθέτες, που κάνουν τους νόμους, κατ' εικόνα και ομοίωση δική τους.

Που φροντίζουν, ώστε η συντριπτική πλειονότητά τους να έχει πολύ μικρή σχέση με τη δικαιοσύνη.

Ή και συχνά να βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση...

Σχετικά με το ελληνικό δίκαιο;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία, για να καταλάβει ο κάθε κοινός θνητός την αστρονομική απόκλισή του από την πραγματική δικαιοσύνη.

Αρκεί να θυμηθούμε τους διαβόητους περί "βουλευτικής ασυλίας" και "ευθύνης υπουργών" νόμους.

Οι οποίοι, όπως είναι πασίδηλο, αποτελούν εγκλήματα εκ προμελέτης...

Απ' τα βασικότερα, που έφεραν τη χώρα στο σημερινό της αξιοθρήνητο κατάντημα.

Λοιπόν; Για ποιο ελληνικό και διεθνές δίκαιο να μιλάμε!...

Ευτυχώς, που σ' αυτόν τον τόπο υπάρχουν αρκετοί Τερτσέτηδες και Πολυζωίδηδες.

Που, παρ' όλη τη στρεβλότητα της δυσνομίας, καταφέρνουν να αποδίδουν δικαιοσύνη...