2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα,,,

Από το Ζητείται Ελπίδα

Η Ένωση Εισαγγελέων ολοκλήρωσε την Κυριακή τις εργασίες της 26ης Γενικής της Συνέλευσης...
Μαζεύτηκαν πάλι όπως πάντα όλοι οι ιθύνοντες, αρμόδιοι και συναρμόδιοι, πρόεδροι και αντιπρόεδροι, δικαστές, εισαγγελείς, υπουργοί και πολιτευτές, αντάλλαξαν χειροφιλήματα και φιλοφρονήσεις μεταξύ τους, γλύφοντας και σαλλιώνοντας, μέχρι και τους τοίχους γύρω τους και με οργίλο μεν, χλιαρό δε, ύφος μίλησαν για τη ...Δικαιοσύνη στην Ελλάδα...
Είναι, είπαν, ο μεγάλος ασθενής!! Λες και εμείς δεν το ξέραμε!! Λες και δεν ξέραμε ποιοί την κατάντησαν έτσι!! Και ποιοί συνεχίζουν να την καταρρακώνουν ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό της!!
Χαρακτήρισαν μάλιστα επικίνδυνους τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Δικαιοσύνης, λόγω της βαρύτητας, της αοριστίας και των πολλών υπονοούμενων που αφήνουν... ( ο χαρακτηρισμός μας καίει...τρομάρα μας!).
Μάλιστα ενοχλήθηκαν διότι υπήρξε δισέλιδο δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» με το τίτλο: «Ελλάδα- Η ασθένεια της ατιμωρησίας» και με υπότιτλο «Η Δικαιοσύνη αρνείται να κινήσει ποινική δίωξη σε υποθέσεις διαφθοράς». (Γιατί ψέμματα είπαν τα δημοσιεύματα ή οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν?).
Και επισήμαναν τον κίνδυνο ότι «αν αφήσουμε την ποινική Δικαιοσύνη στη τύχη της, αργά ή γρήγορα το σύστημα θα καταρρεύσει».
Μα ποιό σύστημα εννοούν άραγε?? Αυτό που οι ίδιοι άνδρωσαν εδώ και χρόνια, το έκαναν τέρας και τώρα για να σταθεί κινδυνεύει να τους καταπιεί όλους?
Μίλησε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Δ. Παξινός και ανέφερε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια των δικηγόρων λειτουργούν, (sic), αλλά δεν γνωρίζει ...λέει εάν λειτουργεί η επιθεώρηση των δικαστών και δικαστηρίων (και πάλι sic) . Και εμείς εδώ γελάμε γέλιο πικρό!!
Γιατί γνωρίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν λειτουργούν και τα δύο ή μάλλον λειτουργούν, αλλά εντελώς επιλεκτικά!!...
Και όποιος θέλει αποδείξεις να του τις δώσουμε!!!
Ναι έβγαλαν και ψήφισμα και ζήτησαν "ξανά μανά" τα αυτονόητα που οι ίδιοι έπρεπε να είχαν προ αμνημονεύτων ετών εξασφαλίσει στην έρημη αυτή δικαιοσύνη, που την κατάντησαν χειρότερη κι από δούλα των πολιτικάντηδων αφεντάδων τους!!
Και ενώ το καζάνι βράζει και η φωτιά μάλλον θα ανάψει από τις φυλακές, όπου έχει ήδη σημάνει συναγερμός λένε εμάς το λαό, δικομανείς και για την αποσυμφόρηση των δικών και την αντιμετώπιση της συσσώρευσης των υποθέσεων στα δικαστήρια, οι εισαγγελικοί λειτουργοί πρότειναν να παραταθεί το ωράριο κατά δύο ώρες, κάτι που αναμένεται λέει να συναντήσει αντιδράσεις, κυρίως από τους δικηγόρους, (όχι παίζουμε...), ενώ την ίδια ώρα, σε ψήφισμά τους, δήλωσαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους.
Έτσι μπράβο!! Νομίζουν ότι με τη δίωρη παράταση του ωραρίου θα εξοντώσουν τους μεγαλοδικηγόρους που ζητούν αναβολές γιατί καθημερινά μετέχουν σε 3-4 εξίσου μεγάλες δίκες σαν το ...μπόϊ τους, θα νουθετήσουν τους υψηλούς νομικούς παραστάτες που όταν συνεδριάζουν τα δικαστήρια, ακόμη και τα μεγαλύτερα της χώρας, όπως τα Τριμελή ή Πενταμελή Εφετεία, στέλνουν ως προπομπούς τους παρατρεχάμενους συνεργάτες τους και ζητούν να κρατηθούν οι υποθέσεις τους γιατί λέει ...είναι απασχολημένοι αλλού... Και καταντούν οι προεδρεύοντες και εισαγγελεύοντες να παρακαλούν να τους κάνουν τη χάρη οι κ.κ. δικηγόροι να εμφανιστούν στο δικαστήριο, όποτε ευαρεστηθούν, για να δικάσουν υποθέσεις χιλιοαναβλημένες!!
Και νομίζουν ότι η δίωρη παράταση θα εξαλείψει το φαινόμενο της αργοπορίας της δικαιοσύνης και της ατιμωρησίας! Το ξέρουν άλλωστε ότι η δικαιοσύνη που αργοπορεί είναι άρνηση δικαιοσύνης, όμως καρφί δεν τους καίγεται!! Γιατί βολεύει η κατάρρευσή της, μιας και χωρίς τον πυλώνα της αληθινής δικαιοσύνης, το οικοδόμημα της δημοκρατίας καταρρέει αύτανδρο!!
Κι αυτοί είναι θιασώτες της κοινοβουλευτικής δικτατορίας, με το ένδυμα και τη μάσκα της ..."σοσιαλιστικής" τους δημοκρατίας!
Έτσι οι εισαγγελικοί μας λειτουργοί και όλοι οι άλλοι "λειτουργοί" του κράτους μας, κομπάζοντας από περηφάνεια που τους είπαν ότι "αυτοί έχουν και το μαχαίρι αυτοί και το πεπόνι" -άσχετα βέβαια ότι ως πεπόνι θεωρούν τους φουκαράδες και απελπισμένους παράνομους, γιατί οι άλλοι οι μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοεγκληματίες, με το λευκό κολλάρο, που βούλιαξαν την Ελλάδα, μάλλον για καρύδια μοιάζουν και μάλιστα πολύ σκληρά και μαχαίρι δεν μπήγεται σ' αυτούς- αποχώρησαν ευχαριστημένοι για να γευματίσουν πίνοντας στην υγεία της πραγματικά ετοιμοθάνατης δικαιοσύνης μας!!

Κι άφησαν εμάς να πιούμε τον καφέ της παρηγοριάς, για τον ενταφιασμό της!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Μριάνα

Ωραία η ανάρτηση!

Η Δικαιοσύνη είναι νεκρή. Και νεκρή τη θέλουν αυτοί, που δήθεν οδύρονται για την πιθανή κατάρρευσή της.

Γιατί, αν ήταν και την ήθελαν ζωντανή, δεν θα υπήρχε το παρατηρούμενο στο χώρο της άρχουσας αναρχίας, όργιο αλητείας.

Κι όσο για τους δικηγόρους; Μάλλον σε μεγάλο ποσοστό για δικηγόργια πρέπει να μιλάμε...

Πώς είναι δυνατόν να σταθεί όρθιο ένα οικοδόμημα, που πρώτοι οι ένοικοί του αγωνίζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους να το γκρεμίσουν!...

marianaonice είπε...

@πατέρα Ηλία
συμφωνούμε όπως πάντα!!
Υποκριτές γραμματείς και φαρισαίοι όλοι αυτοί κόπτονται δήθεν για το θεσμό της δικαιοσύνης που οι ίδιοι κατακρεούργησαν!!

Aνεμος είπε...

-άσχετα βέβαια ότι ως πεπόνι θεωρούν τους φουκαράδες και απελπισμένους παράνομους, γιατί οι άλλοι οι μεγαλοαπατεώνες και μεγαλοεγκληματίες, με το λευκό κολλάρο, που βούλιαξαν την Ελλάδα, μάλλον για καρύδια μοιάζουν και μάλιστα πολύ σκληρά και μαχαίρι δεν μπήγεται σ' αυτούς- αποχώρησαν ευχαριστημένοι για να γευματίσουν πίνοντας στην υγεία της πραγματικά ετοιμοθάνατης δικαιοσύνης μας!!

marianaonice είπε...

Ακριβώς Άνεμε!
Είδαμε πια που ξέρουν να μπήγουν το ...μαχαίρι τους όλοι αυτοί οι υποκριτές!