2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στο σκαμνί ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για την κρίση

προσέξτε εκεί τους καθίζουν στο σκαμνί έστω και για αμέλεια

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γκέιρ Χάαρντε, και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, που κατηγορούνται για αμέλεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως απεφάνθη το Σάββατο η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της "έκθεσης Αλήθεια" που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με την οποία η πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και οι τραπεζίτες της εποχής φέρουν την ευθύνη για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας.
Στην 274 σελίδων έκθεση της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι εκτός του πρώην πρωθυπουργού στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Άρνι Μάτιενσεν, Εμπορίου, Μπιοργκβιν Σίγκουρντσον, και Εξωτερικών, Σόλρουν Γισλαντότιρ.
Η επιτροπή αποφαίνεται ότι οι ανωτέρω επέδειξαν αμέλεια και ζητά "να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο".
Τη Δευτέρα, το Κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση και θα διορίσει έναν εισαγγελέα καθώς και τους δικαστές που θα συστήσουν το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.
ΠΗΓΗ ΕΝΕΤ


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Μα φυσικά! τι θα πει από αμελεια?
Αν ο απλός πολίτης ζημιώσει κάποιον και πολύ περισσότερο το Δημόσιο, από αμέλεια, δεν θα κληθεί να πληρώσει με την περιουσία του??
Θα τον τσακίσουν και θα του πιουν το αίμα μέχρι τελευταίας δεκάρας για να εξοφλήσει και να αποκαταστήσει τη ζημία που τυχόν επέφερε έστω και άθελά του!
Το μοναδικό και πρωτοφανές φαινόμενο να μην ευθύνονται σε αποζημίωση της ζημιάς που επέφεραν στο δημόσιο οι κυβερνήτες, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει!!

BUTTERFLY είπε...

Ε φυσικα! Εκει δεν ςχουν βουλευτικη ασυλια, επομενως εχουν δικαιοσυνη που λειτουργει!
Χωρις ανεξαρτητη και πραγματικη δικαιοσυνη, ας το παρουμε αποφαση πως ασπρη μερα δεν θα δουμε ποτε!

παπα-Ηλίας είπε...

Η Ισλανδία είναι κράτος δικαίου και όχι η ζούγκλα της λαμογιάς.

Εδώ η λαμογιά και η αδιαντροπιά δεν είναι θέμα αμέλειας.

Είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη και έχει και ασυλία.