2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμευση περιουσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ΠΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΣΕ ΔΙΩΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Η επίσημη δικαιολογία είναι στην έντυπη έκδοση της Eλευθεροτυπίας
Αυτοί υπάγονται σε δημόσιο έλεγχο οπότε δεν τίθεται θέμα ποινικό

Δηλαδή όπως τώρα είναι τόσο έντιμοι που δηλώνουν τις οf shore εταιρείες τους και τους εμπιστευόμαστε

Άρα μόνοι τους δηλώνουν και δεν τιμωρούνται ποτέ

Άρα να δηλώνουμε και εμείς μόνοι μας

Δεν μας εμπιστεύονται?
Δηλαδή οι πολιτικοί υφίστανται το δημοσιο έλεγχο και αν δεν είναι έντιμοι πάνε σπίτι τους!
Και θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι το ίδιο με τον απλό πολίτη, που αν δεν είναι έντιμος πάει φυλακή!
Απίστευτο δούλεμα!!

Δήμευση, δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, εκτός από ποινική δίωξη, αντιμετωπίζουν όσοι -πλην βουλευτών και άλλων εγχωρίων πολιτικών- «πιάνονται» να έχουν εμπλακεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που μπορεί να αφορά από διακίνηση όπλων και ναρκωτικών μέχρι μη έκδοση αποδείξεων.




Το υπουργείο Οικονομικών δείχνει τα νύχια του «έναντι όσων συμμετέχουν σε εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες» που αποσκοπούν στη νομιμοποίηση χρήματος από παράνομες πράξεις.
Αγοραπωλησίες ακινήτων, εμπόριο, ίδρυση εταιρειών, καταθέσεις, χρηματοοικονομικά προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου Ε' Τμήματος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων, που ξεκινάει τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων, ακόμα και επιτόπιων, στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις των εμπλεκομένων σε πράξεις ξεπλύματος. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, ο σχετικός νόμος που ισχύει από 5 Αυγούστου 2010 προβλέπει:
1 Πελάτες και εμπλεκόμενοι (όπως δικηγόροι κ.ά.) σε πράξεις ξεπλύματος, εκτός από ποινική δίωξη, αντιμετωπίζουν δήμευση περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιών, καθώς και κυρώσεις από διεθνείς οργανισμούς.
Αδικήματα εικονικά
2Βασικό αδίκημα θεωρούνται τα εικονικά φορολογικά στοιχεία, η έκδοση ή αποδοχή εικονικών στοιχείων, καθώς και η έκδοση πλαστών και νόθευση φορολογικών στοιχείων, ανεξαρτήτως αξίας και για αδικήματα από 23 Απριλίου 2010 και μετά.
3Βασικό αδίκημα αποτελεί και η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείων και μη ενημέρωση πρόσθετων βιβλίων που διαπράττεται από 1ης Ιουνίου 2010. Δηλαδή, θα ελέγχονται για ξέπλυμα ακόμα και όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής.
4Ποινή φυλάκισης μέχρι 2 ετών αντιμετωπίζουν όσοι αποκρύπτουν ύποπτες ή ασυνήθεις συναλλαγές ή δραστηριότητες ή παρουσιάζουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία.
5Τα ελεγκτικά μέτρα ενεργοποιούνται έναντι όσων συνάπτουν επιχειρηματικές σχέσεις ή περιστασιακές συναλλαγές αξίας 15.000 ευρώ και άνω και εν αγνοία τους, καθώς μπορεί να προκύψει ακόμη και ποινική δίωξή τους.
6Σε καθεστώς ελέγχου και όσοι έχουν χρέη (ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση) άνω των 120.000 ευρώ εφόσον από δηλώσεις εισοδήματος ή άλλα φορολογικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ή να υποκρύπτεται περιουσιακό όφελος (π.χ. αγορά περιουσιακών στοιχείων από τον ίδιο τον οφειλέτη ή τη σύζυγο ή τον σύζυγο ή τα προστατευόμενα μέλη κ.λπ.) ή ότι, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη περιουσιακού οφέλους, υπήρχε οικονομική δυνατότητα εξόφλησης του χρέους η οποία και δεν έγινε.
7Ελέγχονται όσοι ασκούν λειτούργημα σε κοινοτικό ή διεθνές επίπεδο ως πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα, ενώ εξαιρούνται οι εγχώριοι πολιτικοί (υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι κ.ά.) με το σκεπτικό ότι ελέγχονται μέσω του πόθεν έσχες...
8Ελεγχος διενεργείται έναντι του συνολικού χαρτοφυλακίου του πελάτη, του πραγματικού δικαιούχου, του προσώπου για λογαριασμό του οποίου ενεργεί ο πελάτης, των συγγενών, συζύγων, συντρόφων και στενών συνεργατών των ανωτέρω τουλάχιστον κατά τα τρία (3) τελευταία έτη.
Αίρεται το απόρρητο
9Εναντι της Επιτροπής αίρονται τραπεζικό, χρηματιστηριακό, φορολογικό ή επαγγελματικό απόρρητο.
10Οι τράπεζες απαγορεύεται να τηρούν μυστικούς ή ανώνυμους λογαριασμούς ή βιβλιάρια καταθέσεων.
11Οι τράπεζες και κάθε είδους επιχείρηση οφείλουν να επαληθεύουν την ταυτότητα του πελάτη, εκτός περιπτώσεων ασφαλιστηρίων ζωής, προγραμμάτων ή συμβάσεων συνταξιοδοτικής ασφάλισης, εταιρειών εισηγμένων σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσες λειτουργούν ως οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες, ελληνική αρχή ή ΝΠΔΔ ή επιχείρηση ή οργανισμός με συμμετοχή τουλάχιστον 51% του Δημοσίου.
12Αγοραπωλησίες ακινήτων, διασυνοριακό και εσωτερικό εμπόριο, ίδρυση-σύσταση και μεταβολές εταιρειών ή εταιρικών σχημάτων κάθε νομικής μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες, οργανισμοί, οργανώσεις κ.λπ. καθώς και επιδοτήσεις, χορηγήσεις και επιχορηγήσεις είναι ορισμένες από τις συναλλαγές, που θεωρείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, χωρίς κίνδυνο εντοπισμού από τις κρατικές αρχές. *

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

16 σχόλια:

marianaonice είπε...

Μα είπαμε η βουλευτική ασυλία και η σύντομη παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών έχει εξασφαλίσει την ατιμωρησία τους ακόμη και για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου!!
Τι να λέμε τώρα?

Aνεμος είπε...

Η επίσημη δικαιολογία είναι στην έντυπη έκδοση της ελευθεροτυπίας
Αυτοί υπάγονται σε δημοσία θεά οπότε δεν τίθεται θέμα ποινικό
Δηλαδή όπως τώρα είναι τόσο έντιμοι που δηλώνουν τις οφ shore εταιρίες τους και τους εμπιστευόμαστε

marianaonice είπε...

Ναι έτσι λένε ότι οι πολιτικοί υφίστανται το δημοσιο έλεγχο και αν δεν είναι έντιμοι πάνε σπίτι τους!
Και θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι το ίδιο με τον απλό πολίτη, που αν δεν είναι έντιμος πάει φυλακή!
Απίστευτο δούλεμα!!

marianaonice είπε...

Άλλο εμείς άλλωστε κι άλλο αυτοί!

PanosT είπε...

Δεν άλλαξαν γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλάξουν Δεν έχουν την ικανότητα. Απλά εύχονται να την είχαν στην καλύτερη περίπτωση ή αρνούνται να αλλάξουν γιατί δεν τους συμφέρει (και δεν μπορούν) στη χειρότερη.. Και οι ίδιοι είναι βαθιά μπλεγμένοι στις δομές και τα γρανάζια που έστησαν τόσα χρόνια είναι εξαρτημένοι από αυτές και είναι αδύνατον να ξεφύγουν απο αυτές. Θα καταρρεύσουν μαζί τους.
Επειδή ακούστηκαν και σχόλια περί γραφικότητας ορίστε 2 γραφικά και απο εμένα:
Πρώτο "γραφικό"
Ενας του ΣΔΟΕ πάει στον περιπτερά της γειτονιάς μου και του ζητά μια τσίχλα. Ο περιπτεράς τη δίνει χωρίς απόδειξη. Αμέσως εμφανίζεται εισαγγελέας ο οποίος απαγέλλει κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατίας στον περιπτερά και πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τον μπαγλαρώνουν και τον βάζουν στο γνωστό μαύρο τζίπ υπο την κάλυψη τηλεοπτικών καμερών. Φυσικά το πρόσωπο του περιπτερά εμφανίζεται στις τηλεοράσεις θολό γιατί πάνω από όλα είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ανώνυμος είπε...

ο ΓΑΠ είναι για μένα παρελθόν, όπως και κάθε άλλος αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος της βουλής. Επίσης, όσο και να μην ακούγεται περίεργο, όταν μια ολόκληρη κοινωνία (όχι μόνο χώρα) βρίσκεται σε τέτοια θλιβερή κατάσταση απαιτούνται έκτακτα μέτρα και ανάληψη ευθυνών από πλευράς του κράτους για όλα τα παλιά κακώς κείμενα που υπάρχουν. Κατά συνέπεια δεν αποδέχομαι το κράτος να έρχεται και να μου λέει ότι έχει ψηφίσει νόμο και τον θέτει σε ισχύ, την στιγμή που ο νόμος αυτός είναι τουλάχιστον λειψός.
Τέλος η τιμιότητα και η ακεραιότητα των ηγετών κρίνεται από την παραδοχή των λαθών τους και την επιθυμία τους να αναγνωρίσουν και τα λάθη των προηγουμένων προκειμένου να τα διορθώσουν. Αντίθετα, στην προκειμένη περίπτωση η συνταγή που ακολουθείται από τους κυβερνώντες και εν γένει το κράτος είναι αυτή της προσήλωσης στα στρεβλά και απαράδεκτα του παρελθόντος με την χρήση της ίδιας απαράδεκτης επικοινωνιακής πολιτικής (και τώρα που μπήκε και ο Χυτήρης στην κυβέρνηση αυτό θα ενταθεί).
Λυπάμαι διότι εγώ περίμενα, όσο παράξενο και να ακούγεται, πραγματικές τομές όπως κατάργηση φαύλων και κακών νόμων έστω και αν αυτό σήμαινε ότι κάποιοι θα την «γλύτωναν». Όπως επίσης περίμενα ότι, και με την βοήθεια του ΔΝΤ, η κατάσταση στην Ελλάδα θα προχωρούσε προς βελτίωση (αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πραγματικό εκσυγχρονισμό). Δυστυχώς, αυτό που γίνεται δεν αφήνει πολλές ελπίδες ενώ αφήνει πολύ λιγότερες αμφιβολίες για το τι θα ακολουθήσει.

ΤΟΥΤΖΙΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Η οργή των πολιτών είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί πολλές φορές σε έκρηξη και εκτόνωση μέσω των σχολίων.
Αυτό και μόνον.
Διαφορετικά θα έπρεπε να είμαστε ήδη έξω στους δρόμους με τα δίκανα!
Αυτό που χρειάζεται μέσω των σχολιασμών είναι να υπάρξει μια ανταλαγή απόψεων και προτάσεων.
Ίσως κάποιοι από εμάς να εκμεταλλευτούν ένα σχόλιο και να βοηθηθούν στην πορεία.
Σήμερα ξεκίνησα με ανέκδοτο, καθώς το θέμα της φοροδιαφυγής είναι τόσο απλό για να λυθεί που μόνο ένα ανέκδοτο μπορεί να το συναγωνιστεί!
ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ!!!
Και για αυτούς που έκλεβαν τα τελευταία 25 χρόνια αυστηρή εφαρμογή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
Όσον αφορά για τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα πολλοί θα θυμάσται τόν σχολιασμό μου πριν δύο ημέρες:
"ΤΟΥΤΖΙΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ [194.30.2xx.xxx] 7/9/2010 13:01
Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί πανικός σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης....Βέβαια να είστε σίγουροι ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, που θα ανακοινωθούν τα μέτρα, θα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα πληρώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης με 1,30 ευρώ το λίτρο. Στο τέλος η καλή κυβέρνηση θα δώσει κανένα 500ευρω και για να διατηρήσει και ένα θετικό κλίμα θα ρίξει και την τιμή με κάποια λογιστικά τεχνάσματα από το 1,30 στο 0,90!
Ο λαός θα πει και ευχαριστώ!
Η αφαίμαξη όμως θα είναι και πάλι σημαντική για τα περισσότερα νοικοκυριά που αγωνίζονται για να επιβιώσουν.
Γιατί αγαπητοί μου ο φετεινός χειμώνας με την ανεργία να καλπάζει και τα έξοδα στα ύψη θα είναι δραματικός!!! "
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ!

Ανώνυμος είπε...

«Ιδιαίτερα το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά της. Να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητά, να τους λέει ότι επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις τους. Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα - δυο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Αρα δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας». Ποιος τα λέει αυτά??? Ο ΓΑΠ στις 09/06/2009 στο TVXS.

van basten είπε...

ΘΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS 1 ΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ; Η ΜΗΠΩΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ OFFSHORE;
Α ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!! ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ!!!
ΡΕ ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ είπε...

Το άρθρο 5 της εγκυκλίου για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με δήμευση περιουσίας κλπ ως υπόχρεα πρόσωπα δεν αναφέρει λέξη για πολιτικά πρόσωπα ότι δηλ.και αυτά εμπίπτουν στις νέες διατάξεις. ’ρα εξαιρούνται. Θυμηθείτε βουλευτική ασυλία,υπουργική ασυλία,φορολογική ασυλία πάντα εξαιρούσαν τους εαυτούς τους από τους κοινούς θνητούς όπως ορίζει το σύνταγμα που λέει ρητά ότι όλοι είμαστε ίσοι έναντι του νόμου κατά τα άλλα τους ορίσαμε να τηρούν το σύνταγμα και οι ίδιοι το καταπατούν με το πιο απροκάλυπτο τρόπο. Επίσης να πούμε για τις υπεράριθμες επιτροπές διερεύνησης σκανδάλων στη βουλή (βλέπε miezens ) όπου μόνο σκοπό έχουν κουβέντα να γίνεται και επί πλέον να παίρνουμε τις αποζημιώσεις μας από την συμμετοχή μας σε αυτές.
Έτσι αυτή η κυβέρνηση με τα 40 μέλη συν την συμμετοχή της ’ννας Νταλάρα 41 μέλη(ευέλικτο υπουργικό σχήμα) προσπαθεί να αποκαταστήσει το αίσθημα φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Έτσι τίποτα δεν θα γίνει και θα βουλιάζουμε περισσότερο σε βαθύτερα νερά μέχρι την τελική πτώση ως λαός και καμία κοινωνική προκοπή δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί το πολιτικό σύστημα εθελοτυφλεί και αδυνατεί να παραδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες του για την σημερινή κρίση και χωρίς πολιτική κάθαρση και τιμωρία θα χρησιμοποιήσω την ρήση του πρωθυπουργού μηδέν στο πηλί-κιο.

Aνεμος είπε...

ο άρθρο 5 της εγκυκλίου για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με δήμευση περιουσίας κλπ ως υπόχρεα πρόσωπα δεν αναφέρει λέξη για πολιτικά πρόσωπα ότι δηλ.και αυτά εμπίπτουν στις νέες διατάξεις. ’ρα εξαιρούνται. Θυμηθείτε βουλευτική ασυλία,υπουργική ασυλία,φορολογική ασυλία πάντα εξαιρούσαν τους εαυτούς τους από τους κοινούς θνητούς όπως ορίζει το σύνταγμα που λέει ρητά ότι όλοι είμαστε ίσοι έναντι του νόμου κατά τα άλλα τους ορίσαμε να τηρούν το σύνταγμα και οι ίδιοι το καταπατούν με το πιο απροκάλυπτο τρόπο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είχατε κάποια αμφιβολία οτι θα ήταν διαφορετικά; Ο κόσμος και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά , τα νέα ζευγγάρια είναι απογοητευμένα και συλλογισμένα για το τι θα κάνουνε στο μέλλον, αν διαφαίνεται μέλλον γι' αυτά.Τους βλέπω που χαμογελάνε και αστειεύονται οι ...300 στις συνελεύσεις τους και συγχίζομαι με το πόσο αναίσθητοι είναι.Αμφιβάλω αν μπορούν να διανοηθούν πως τα καταφέρνει ένα νέο ζευγάρι με παιδάκια που δουλεύει μόνον ο άνδρας ,γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν και παιδικό ,μόνο με 800 ευρώ και να υπάρχει και δάνειο για σπίτι.

παπα-Ηλίας είπε...

Όπου ασυλία, εκεί και προγραμματισμένη αλητεία!

Εκ προμελέτης νομοθετημένα κακουργήματα.

Και ασφαλώς θα είναι συνένοχοι όσοι ψηφίσουν το εφιαλτικό αυτό καθεστώς, στην οποιαδήποτε κομματική του απόχρωση.

ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. -Λογική για Μ-βλάκες!!
-Να καταργηθούν τα πλην και οι εξαιρέσεις των ΒΟΛΕΥΤΩΝ……
Δηλαδή οι πολιτικοί υφίστανται το δημόσιο έλεγχο, και αν δεν είναι έντιμοι πάνε σπίτι τους! Και οι απλοί πολίτες, υφίστανται το υπόγειο έλεγχο, αν δεν είναι έντιμοι πάνε φυλακή! -Αίσχος ρεεεεε.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….. -Να εξαιρούνται και οι απλοί πολίτες =ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://www.tzinis.blogspot.com/ www.tzinis.com tzinis@otenet.gr

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε 1.41 π.μ.
Τόσα που έχει πει αυτός ο απατεώνας έπρεπε τώρα να ήταν μέσα για ομολογημένη εσχάτη προδοσία του Ελληνικού λαού, που με απάτη πήρε την ψήφο του και του επέβαλε τη δικτατορία του ΔΝΤ και των ομοίων του!!

παπα-Ηλίας είπε...

Το αστειότερο όλων είναι ότι αυτή η άθλια νομιμότητα ταυτίζεται με τη δικαιοσύνη.

Και μιλούμε για Υπουργό και λειτουργούς Δικαιοσύνης.

Όταν θα' πρεπε να λέγονται απλά υπουργοί και λειτουργοί της νομιμότητας.

Η οποία (νομιμότητα) μπορεί να περιλαμβάνει, μέχρι και το "δίκαιο" του ναζισμού.

Γιατί η νομιμότητα της ασυλίας και της αλητείας μόνο με τη δικαιοσύνη δεν έχει σχέση.