2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΩΝΩΝ

Και συνεχιζουμε ακαθεκτοι! Αντιγραφω απο: http://news24gr.blogspot.com/2010/09/19.html

Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν πρωτοπόρο Ιρανό blogger (μπλόγκερ) σε περισσότερο από 19 χρόνια κάθειρξη, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερ ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Ιρανό-καναδός Χοσέιν Ντεραχσάν, γνωστός με το παρατσούκλι «Blogfather» που πιστώνεται με την έναρξη μιας επανάστασης στα blog στο Ιράν, κρατείται στη φυλακή στο ισλαμικό κράτος από το 2008 για πιθανολογούμενη κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ.
«Μας εξέπληξε το ότι ο Ντεραχσάν, καταδικάστηκε σε περισσότερα από 19 χρόνια στη φυλακή για συνεργασία με

εχθρικές χώρες, προπαγάνδα και προσβολή θρησκευτικών προσωπικοτήτων», δήλωσαν στο Ρόιτερ ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλέστηκε «ενημερωμένη δικαστική πηγή» που δήλωσε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Ντεραχσάν δεν είναι οριστική και θα μπορούσε να ασκήσει έφεση. Δικαστικοί αξιωματούχοι πάντως δεν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Ο Ντεραχσάν ήταν δημοσιογράφος στην Τεχεράνη πριν μετακομίσει στο Τορόντο το 2000. Έγινε γνωστός με την έκδοση οδηγιών για το πως να χρησιμοποιείται το λογισμικό για το blogging για να ανοίγονται blogs στην γλώσσα Farsi, πυροδοτώντας έκρηξη του blogging στην ιρανική γλώσσα. O Ντεραχσάν ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση της Τεχεράνης στο παρελθόν, επισκέφθηκε το Ισραήλ το 2006. Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και στους Ιρανούς έχει απαγορευτεί να ταξιδεύουν εκεί.

Ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης ανέφεραν επίσης σήμερα ότι ο εξέχων δημοσιογράφος Ισα Σαχαρκιζ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για «εξύβριση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και προπαγάνδα κατά του Ισλαμικού συστήματος». Το Fars μετέδωσε ότι ο Σαχαρκιζ θα μπορούσε να κάνει έφεση.


Καταρχην, να πω μπραβο στο Ιραν που εχει τα κοτσια να μην αναγνωριζει το Ισραηλ!

Απο εκει και περα, στο θεμα μας. Ειναι τωρα τυχαιο που αυτος που κατηγορηθηκε για κατασκοπεια ειναι ο ιδιος ανθρωπος που προωθησε την ελευθερη διακινηση ιδεων και την επικοινωνια μεσω διαδικτυου; Η το οτι ενας δημοσιογραφος που τολμησε να εκφραστει εναντιον της πολιτικης ηγεσιας αντιμετωπιζει 3 χρονια φυλακιση;
Βεβαια, δεν λεω, ειναι και αυτο μια προοδος! Μερικα χρονια πριν, θα τους ειχαν λιθοβολησει ανοιχτα η εστω δολοφονησει υπουλα και κρυφα!

Μιλησε κανεις για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;;;


Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δω τον Ανεμο με τουρμπάν ιρανικό...και ας πεθάνω!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγιατολάχ ΑνεμαΝΝΝί.

παπα-Ηλίας είπε...

Πάντως εμείς είδαμε κάποιους "Έλληνες" με αλλόθρησκο σκουφάκι και δεν πεθάναμε...

Γιατί γνωρίζαμε ότι, όχι μόνο είναι αλλόθρησκοι, αλλά και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα...

Γιατί οι Έλληνες δεν είναι φαρισαίοι υποκριτές.

Αλλά υποστηρίζουν το δίκιο και καταδικάζουν το άδικο απ' οπουδήποτε και οποιονδήποτε και αν προέρχεται...

Όπως στην περίπτωση των Παλαιστινίων, των Ιρακινών, των Αφγανών, των Σέρβων, που οι διεθνείς τρομοκράτες κακούργησαν και κακουργούν σε βάρος τους...

Και τώρα πρόσφατα σε βάρος ημών των Ελλήνων...

marianaonice είπε...

Ελευθερία?
Σε όλο τον κόσμο φοβάμαι ότι οι ελεύθερες φωνές ενοχλούν τους δυνάστες μας και γι' αυτό ο πόλεμος είναι πάντα αμείλικτος!

Aνεμος είπε...

Πρόσφατα έγινε άλλη μια δολοφονία δημοσιογραφου blogger στη Ρωσία
Όλους ενοχλούν οι ελεύθερες φωνές
Ποσό μάλλον σε απολυταρχικά καθεστώτα
Εδώ στην ελεύθερη Ελλάδα υποτίθεται, και όλο το γυροφέρνουν, να ψηφίσουν Κανά νόμο φίμωσης
Η διεθνής εξάπλωση της φωνής ενός πολίτη,ακόμα και στο διαδίκτυο,ενοχλει τα κέντρα της εξουσιας,απλά γιατί δεν μπορεί να τα ελέγξει, είτε εξαγοράζοντας τα είτε εκφοβίζοντας τα

BUTTERFLY είπε...

@παπα-Ηλιας
Πολυ σωστα Πατερ μου! Ο Ελληνας εχει στο αιμα του τη δικαιοσυνη! Τωρα πως εχει καταντησει ετσι τα τελευταια χρονια...δεν ξερω ειλικρινα! Μονο ελπιζω πως θα ξυπνησει απο το ληθαργο και το αισθημα δικαιου θα γινει ποταμος και θα τους πνιξει!

BUTTERFLY είπε...

@μαριανα
Μαριανακι μου, για την Ελευθερια δεν παλευουμε κι εμεις, εστω και μεσα απο τα ταπεινα αυτα ιστολογιακια;
Καλημερα!

BUTTERFLY είπε...

@ανεμος
Ακριβως! Ενοχλουν οι ελευθερες φωνες! Μα πιο πολυ ενοχλει η ελευθερη σκεψη!