2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στη φυλακή 19χρονη μπλόγκερ στη Συρία


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τις αρχές της Συρίας την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, η οποία κρατείται εδώ και εννέα μήνες χωρίς να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο.
Η Ταλ αλ Μαλούχι είχε κληθεί να παρουσιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 στις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και είχε συλληφθεί αμέσως, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Δύο ημέρες αργότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κατέσχεσαν τον υπολογιστή της, CD και βιβλία.
Από την ημέρα που συνελήφθη δεν έχει επιτραπεί στην οικογένειά της να έρθει σε επαφή μαζί της και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους που ετέθη υπό κράτηση, προσθέτει το Παρατηρητήριο.

"Η κράτηση της μαθήτριας Λυκείου για εννέα μήνες, χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δείχνει την ωμή και αυθαίρετη στάση των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας", καταγγέλλει η διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή Σάρα Λία Ουάιτσον. Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές η Ταλ Αλ Μαλούχι μπορεί να συνελήφθη λόγω ενός ποιήματος που είχε γράψει, στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης στη Συρία. Ωστόσο, σύμφωνα με το HRW, το μπλογκ της, που περιέχει ποιήματα και σχόλια για την κοινωνία, θίγει κυρίως το θέμα της τύχης των Παλαιστινίων και δεν καταπιάνεται με την πολιτική κατάσταση στη Συρία.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=204990

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Νομίζεις ότι μόνο στη Συρία υπάρχει χουντοκρατούμενη δικαιοσύνη?
Δυστυχώς σε διαβεβαιώνω ότι και εδώ κλείνουν άδικα τους ανθρώπους στη φυλακή ή τους κρατάνε όμηρους με διωξεις άδικες επί χρόνια, ενώ σπεύδουν άμεσα να απαλλάξουν τους ημέτερους!!
Αν ήξερε ο κοσμος ότι η "δικαστική" χούντα παραμονεύει παντού σ' όλο τον κόσμο!

Κρίμα για την άμοιρη κοπέλα. Φοβάμαι ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα!
Μάλλον θα τη χρησιμοποιήσουν προς παραδειγματισμό των μπλογκερ όλου του κόσμου.

παπα-Ηλίας είπε...

@ Μαριάνα

Αισθάνομαι ότι ζούμε σε ένα καθεστώς παγκόσμιας δικαστικής τρομοκρατίας.

Και μπορεί εδώ να μη μας κλείνουν στη φυλακή, αλλά μας κλείνουν τα μπλοκ και τα ιμέηλ.

Προφανώς η ντόπια πολιτικοοικονομική χούντα και το παρακράτος των δολιοφθορέων της.

Έτσι ώστε να δεινοπαθούμε κάθε φορά να στείλουμε, έστω και ένα μήνυμα...

Ξέρετε πόσο δεινοπάθησα σήμερα, ύστερα απ' την ανάρτηση του "δημοφασκελώματος", να στείλω κάποια μηνύματα!...