2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΝΑΣ Ήρωας ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ…..

GoPetition

Από τον Άνεμο



ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ-ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ
ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΝΑΣ Ήρωας ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ…..
ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΣΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ ..ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ..
ΠΟΛΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Με αφορμή δυο περιστατικά στον ελληνικό στρατό θα ήθελα να σχολιάσω
Τραγική κατάληξη είχε η διέλευση του στίβου μάχης στον κέντρο εκπαίδευσης των Ο.Υ.Κ.
Ο άτυχος σημαιοφόρος, έχασε την ισοροπία του καθώς περνούσε ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια την "αράχνη" ένα τείχος δηλαδή από κάθετα και οριζόντια σχοινιά ύψους 30 μέτρων. Ο σημαιοφόρος έπεσε από αυτό το ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος με το κεφάλι.

Δίχτυ προστασίας δεν υπάρχει καθολου. .και αν υπάρχει είναι σάπιο και δεν μπορεί να συγκρατησει έναν άνθρωπο από τα 30 μέτρα
Και το δεύτερο
- Νέα τραγωδία για την πολεμική αεροπορία. Νεκρός ο ένας χειριστής των F-16, που συγκρούστηκαν στον αέρα
- Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους δυο πιλότους που σώθηκαν
- Συμμετείχαν στην πιο σκληρή εκπαιδευτική αερομαχία

Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..
είναι κάτι παραπάνω από παρήγορο ότι σε μια κοινωνία που όλοι μας μονίμως κατηγορούμε για κατάπτωση σ´ όλα τα επίπεδα, νέοι άνθρωποι εξακολουθούν με τη θέλησή τους να περνάνε τη πύλη των ενόπλων δυνάμεων, ,καταθέτοντας εκτός από τη ψυχή τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
Και σίγουρα σε 2 ημέρες ξεχνιοuνται
Ακόμα σε σε αυτούς τους ΗΡΩΕΣ η κυβέρνηση κάνει περικοπές μισθών
Και αύξηση ορίου ηλικίας
Βλέπετε δεν κάνει διακρίσεις..
Ακόμα μετά από τόσες εξεταστικές ούτε ένας δεν έχει τιμωρηθεί
Ειδικά για Τις περιβόητες μίζες στις αμυντικες δαπανες
Διαβάστε πάλι
Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..


Και κράτος που δεν σέβεται τους ΗΡΩΕΣ δεν πρόκειται να σεβαστεί κανέναν
Είμαστε για αυτούς πιόνια
Αριθμοί που πρέπει να ευημερήσουν
Και όταν οι αριθμοί ευημερήσουν , ο λαός θα πεινά
--------------------------------

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

Aνεμος είπε...

Υποδύεται τον τέως στρατηγό Λάμπρο Δεκαβάλλα, έναν απλό, φτωχό πλην τίμιο και αγαθό άνθρωπο, που μαθαίνει ότι η πολιτεία αποφάσισε να του στήσει έναν ανδριάντα ως φόρο τιμής για τις υψηλές υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα. Βέβαια τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι, αφού καμία πατρίδα και κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται για τον Λάμπρο Δεκαβάλλα, αλλά η όλη ιστορία είναι μία καλοστημένη κομπίνα που εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και έχει στηθεί σε βάρος του αφελούς τέως στρατηγού με σκοπό κάποιοι επιτήδειοι να πλουτίσουν. Και φυσικά, μόλις το αντιληφθεί θα αφήσει στην άκρη τις ευγένειες και τους καλούς του τρόπους και θα διαολοστείλει με τις κλωτσιές όλους εκείνους που πήγαν να κοροϊδέψουν τον ίδιο, την κόρη του και την πατρίδα του.

Η δε, τελευταία σεκάνς είναι συγκινητική και αξέχαστη: Ο Λογοθετίδης βγαίνει στο μπαλκόνι και βλέποντας φωταγωγημένο το άγαλμα μονολογεί: «Ε ψιτ, σε σένα μιλάω, με το σπαθί και την πανοπλία, είσαι να κάνουμε μία ανταλλαγή; Να σου δώσω τη λάμπα για να μου δώσεις έναν προβολέα; Έναν μόνο…»

marianaonice είπε...

Απίστευτη ταινία γεμάτη συμβολισμούς!

Nefelovatis είπε...

Νεο-ελληνικές κομπίνες.. Ένα κράτος που τον πολίτη, τον Άνθρωπο, θεωρεί εχθρό..

Ως πότε φίλε μου..;

Ως πότε θα τους αφήνουμε,

Δούλους τους να μας έχουν..;