2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Παράνομη διακίνηση ερυθρού τόνου από τουρκικά αλιευτικά σε ελληνικά χωρικά ύδατα

GoPetition

Διόπτευση των αλιευτικών δραστηριοτήτων από το σκάφος του Αρχιπελάγους. Κατά τη διόπτευση οι πληροφορίες που έδιναν τα πληρώματα των τουρκικών αλιευτικών ήταν αντιφατικές όσον αφορά στην περιοχή αλίευσης των τόνων
 της Αναστασίας Μήλιου - 30/06/2010
 Μόλις δώδεκα ημέρες μετά τη λήξη της επίσημης αλιευτικής περιόδου του ερυθρού τόνου στη Μεσόγειο (15 Ιουνίου) για την ΕΕ και μία εβδομάδα μετά την «απελευθέρωση» από την οικολογική οργάνωση «Sea Shepherd» 800 κόκκινων τόνων που ρυμουλκούνταν από «λαθραλιείς» στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό παράνομης αλιείας του συγκεκριμένου είδους έλαβε χώρα - αυτή τη φορά - στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Σάμου και Φούρνων.  
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 26 Ιουνίου μέλη της ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους, παρατήρησαν δραστηριότητα μεγάλων αλιευτικών σκαφών με σημαία Τουρκίας στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Σάμου και Φούρνων. Τα σκάφη αυτά, τέσσερα μεγάλα αλιευτικά μήκους 20-45 μέτρων, διέπλεαν ελληνικά νησιά σε σχετικά μικρή απόσταση. Τρία εκ των σκαφών αυτών ρυμουλκούσαν μεγάλους κλωβούς με ζωντανούς τόνους, ενώ το τέταρτο ακολουθούσε σε μικρή απόσταση, επιτηρώντας τη διαδικασία μεταφοράς και κάνοντας συνεχείς ελιγμούς, παραβαίνοντας διαρκώς τους κανόνες ασφαλούς διέλευσης από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Δείτε περισσότερα στο Αρχιπέλαγος   
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: