2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Επιστολή των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 1Γ/2008 για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών





Τον Οκτώβριο του 2008 το ελληνικό κράτος προσκαλεί νέους πολίτες να λάβουν μέρος στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 1Γ/2008 για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ύλη του διαγωνισμού είναι εξειδικευμένη και απαιτητική, καθώς οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας - εφορίες, τελωνεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τον Απρίλιο του 2009 πραγματοποιούνται οι γραπτές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αν και αργούν και βγαίνουν αποσπασματικά, βγαίνουν τον Οκτώβρη για την κατηγορία των ΔΕ, τον Νοέμβρη για τους ΤΕ και τον Φεβρουάριο για τους ΠΕ.



Τον Δεκέμβριο του 2009 οι επιτυχόντες κλήθηκαν από τις αντίστοιχες διευθύνσεις του Υπ. Οικονομικών να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, να καταθέσουν υγειονομικές εξετάσεις και τα απαραίτητα έντυπα για τον διορισμό τους, το οποίο και έπραξαν άμεσα, καθώς σύμφωνα με τον νόμο που διέπει την προκήρυξή τους, έπρεπε να τοποθετηθούν το αργότερο μετά από 4 μήνες από την έκδοση των αποτελεσμάτων τους. Οι υπεύθυνοι των διευθύνσεων προσωπικού διαβεβαίωναν ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα ήταν στις θέσεις τους λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στις εφορίες, τα τελωνεία και το γενικό λογιστήριο του κράτους.




Δυστυχώς όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις, οι προσλήψεις τον διοριστέων ανεστάλησαν με τον νόμο της εισοδηματικής πολιτικής, άσχετα αν ο μεγαλύτερος ασθενής της χώρας είναι η οικονομία και υπάρχει τραγική έλλειψη εσόδων! Οι εφορίες υπολειτουργούν, έχουν περίπου 6.000 κενές οργανικές θέσεις ενώ οι συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν τεράστια κενά σε τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – οι μόνες υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος!

Από την άλλη πλευρά, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ΦΕΚ τοποθετήσεων για περισσότερα από 1.400 άτομα σε διάφορους φορείς σε κενές οργανικές θέσεις, ενώ ακόμη και μετά το νόμο περί παγώματος των προσλήψεων αξίζει να σημειωθεί ότι προσελήφθησαν 232 υπάλληλοι στη Βουλή οι οποίοι είναι εκτός των διαδικασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και συγκεκριμένα ακόμη και εκτός ελέγχου των οριστικών αποτελεσμάτων. Μέχρι και 8 χειριστές lift στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας προσελήφθησαν καλοκαιριάτικα! Οι διοριστέοι για του Υπουργείο Οικονομικών είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως εξιδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους και το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία- τα συμπεράσματα δικά σας.


Από τους παραπάνω διοριστέους αναμένεται να ακολουθήσει σειρά από προσφυγές και αγωγές διεκδίκησης χρηματικών ποσών έναντι του ελληνικού δημοσίου για βλάβη που έχουν υποστεί λόγω των μέτρων της κυβέρνησης μιας και πολλοί από τους διοριστέους ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που εργαζόντουσαν ήδη στον δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (για τους οποίους η διακοπή της μισθοδοσίας είναι χρονοβόρα) αλλά και στον ιδιωτικό, ως υπάλληλοι και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι παραιτήθηκαν ώστε να μπορέσουν να βρίσκονται στις θέσεις των νέων υπηρεσιών τους. Σύμφωνα με τους εργατολόγους, θεωρείται δεδομένη η δικαίωση τους. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να τους αποζημιώσουν, χωρίς να έχουν εργαστεί, για όλο το διάστημα που παραμένουν σε αναστολή.Επίσης η γνωμάτευση του Συνήγορου του Πολίτη, θέτει ζήτημα της σύννομης άμεσης πρόσληψης των επιτυχόντων.


Η πλειοψηφία των διοριστέων διορίζονται σε διαφορετική πόλη από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, αρκετοί νοίκιασαν σπίτια σε άλλες πόλεις, μετακόμισαν και τακτοποίησαν τα πράγματά τους εκεί, παρήγγειλαν και χρεώθηκαν για την αγορά σπιτιών, αυτοκινήτων και πολλοί πλέον γονείς μη γνωρίζοντας τον χρόνο τοποθέτησής τους εκφράζουν από τώρα την απορία και την αγωνία τους για την πόλη που θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδία τους την επόμενη σχολική χρονιά. Πολλοί από αυτούς εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους διότι είναι πλέον αδύνατη η εύρεση εργασίας από αυτούς διότι τα ονόματά τους υπάρχουν στα ΦΕΚ διοριστέων από τον Νοέμβριο και όποια προσπάθεια έχει γίνει ανεύρεσης εργασίας προσκρούει στο γεγονός ότι οι νέοι εργοδότες τους με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνέτ διαπιστώνουν ότι είναι διοριστέοι. Επίσης στο σύνολο των επαρχιακών πόλεων όπου ο κύκλος είναι μικρός είναι γνωστό σε πολλούς ο διορισμός τους αλλά ταυτόχρονα και η αναζήτηση του προηγούμενου εργοδότη για την αιτία παραίτησης οδηγεί σε αποκλεισμό των ανθρώπων αυτών από την αγορά εργασίας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Το υπουργείο μου έστειλε επιστολή την 1/12/2009, για να καταθέσω τα δικαιολογητικά, ώστε να αναλάβω υπηρεσία. Παραιτήθηκα από την Αγροτική Τράπεζα, (ως όφειλα), στην οποία είχα διοριστεί με το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2004 (υπέβαλα την παραίτηση μου στις 11/1/2010) αφού με είχαν διαβεβαιώσει από το υπουργείο ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα, θα έχω αναλάβει υπηρεσία. Όφειλα να πράξω έτσι, διότι ήμουνα διορισμένη σε κατάστημα της ΑΤΕ στην επαρχία και θα έπρεπε να μετακομίσω στον Πειραιά (τόπος διορισμού), όπου νοίκιασα χώρο και τα έξοδα του ενοικίου ήδη τρέχουν. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη, δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, η εύρεση εργασίας με τα σημερινά δεδομένα και τη γνωστοποίηση του διορισμού μου, είναι αδύνατη.» Χ.Α. (ΤΕ Εφοριακών).


«Με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, που μου ζητήθηκαν, στις 07/12/2009 και μετά από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκομαι στη δουλειά μου μέχρι τέλος του 02/2010 άφησα το σπίτι μου που νοίκιαζα στον τόπο διαμονής μου και νοίκιασα σπίτι εκεί που διορίστηκα. Πλήρωσα ενοίκια, μεταφορική και λοιπά έξοδα μετακόμισης για να καταλήξω, μετά τις εξαγγελίες περί παγώματος και αφού με είχαν καλέσει, να ξενοικιάζω πάλι και να ψάχνω ξανά σπίτι στην πόλη μου!! Στη δουλειά μου είχα ενημερώσει ότι θα διοριστώ προκειμένου να μην με συμπεριλάβουν στο επόμενο εξάμηνο (δίδασκα σε ΤΕΙ) και τώρα φυσικά είναι πολύ δύσκολο να βρω δουλειά σε μια τόσο κλειστή κοινωνία όπου μένω αφού τόσο η ανεργία όσο και το ότι έχω επιτύχει στο διαγωνισμό είναι ανασταλτικοί παράγοντες.» Μ. Ε. (Τ.Ε. Δημοσιονομικών).


Τα παραπάνω είναι δυο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του Υπουργείου Οικονομικών και της άδικης μεταχείρισης τους από το κράτος.


Ο «ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


Άλλοι συνηθίζουν να διαδηλώνουν με ρόπαλα, άλλοι με μολότοφ, όμως στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται τώρα διαμαρτυρία με οδοφράγματα βιβλίων.
Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών έχουν αποκλείσει από το πρωϊ την είσοδο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Ερμού 18 στην Θεσσαλονίκη ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους που έχει ανασταλλεί με τον νόμο περί εισοδηματικής πολιτικής. Οι 877 διοριστέοι έπρεπε να είναι ήδη στην εργασία τους από αρχές Μαρτίου προσφέροντας πολύτιμη αρωγή σε νευραλγικές θέσεις (εφορίες, τελωνεία, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Έχουν κλείσει την είσοδο της Υ.Δ.Ε. με τα οικονομικά τους βιβλία, δημιουργώντας έναν ΄΄τοίχο γνώσης΄΄, σύμβολο που είχαν χρησιμοποιήσει και στον αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Αθήνα κερδίζοντας την συμπάθεια και υποστήριξη των πολιτών. Οι διοριστέοι για το Υπουργείο Οικονομικών είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως εξιδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους, ενώ το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία.



ΕΛΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΣΟ ΨΗΛΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΑΜΠΕΙ ΑΚΟΜΗ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

εαν θέλετε να θέσουμε το θέμα και στο ράδιο μας την πέμπτη