2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

yannidakis live τετάρτης - ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΖΩΗΣ

GoPetition yannidakis live τετάρτης - ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΖΩΗΣ


Καληνωρίσματα. Λεωφόρος Μίνωος. Στο ρεύμα καθόδου προς τη θάλασσα. Έχει μόλις νυχτώσει και ένα απότομο φρενάρισμα ξεσηκώνει την ήσυχη εκείνη την ώρα, γειτονιά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και πολύ ξαφνικά ένας μεσήλικος κύριος σπαράζει στο κλάμα και ξεσπά σε δυνατούς λυγμούς. Βγαίνοντας έξω για βοήθεια βλέπω πολλά αίματα πάνω στο δρόμο και τον κύριο να έχει αγκαλιά ένα μικρό σκυλάκι που συνέχιζε να αιμορραγεί αν και νεκρό. Μπροστά του, ένα συντετριμμένο ζευγάρι νέων να απολογείται ότι δεν έτρεχε κι ότι το άτυχο ζωάκι πετάχτηκε απότομα. Κανείς δεν ζήτησε ευθύνες. Τα αίματα ήταν πάρα πολλά για να αναλωθείς σε κουβέντες.

Την άλλη μέρα το πρωί τα αίματα ήταν ακόμα εκεί, η ζωή συνεχίστηκε κι αν κάνεις μια προσεκτική βόλτα θα δεις πιο πριν, πιο μετά ή σε άλλο δρόμο βιαστικές γάτες να κείτονται νεκρές μέχρι τα συνεργεία καθαρισμού να τις μαζέψουν. Άλλωστε τι διαφορά έχουν τα αδέσποτα με τα κατοικίδια; Δεν ξέρω αν αυτός ο κύριος θα έκλαιγε για μια νεκρή γάτα στο δρόμο ή για έναν νεκρό μετανάστη πιο κάτω. Και ακριβώς αυτή η υποψία φανερώνει τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και πάμε λίγο παραπάνω για τη σχέση των μοναχικών ανθρώπων με τα κατοικίδια τους, τον σύντροφο, την παρέα, τη χαρά, την ελπίδα που έχουν και ίσως αρκεί για να τους κρατά στη ζωή. Υπερβολικό;

Κι όμως ειδικοί ψυχολόγοι αναφέρουν πως ένα κατοικίδιο, από ψαράκι έως… φίδι(!) και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθένα, μπορεί να αποτελέσει ειδικό σύντροφο ζωής σε μοναχικά άτομα, αποτελώντας βασικό τρόπο καταπολέμησης της κατάθλιψης. Και τελικά ίσως τα ζωάκια να έχουν αυτήν την ιδιότητα που δεν φαντάζει αμέσως αυτονόητη, όμως είναι ικανή να δημιουργήσει μια σχέση αλληλεξάρτησης υψηλού επιπέδου. Σκεφτείτε ένα δωράκι για έναν μοναχικό τύπο, σκεφτείτε ένα σύντροφο ζωής, αρκεί να μην τελειώσει τόσο άδοξα όπως στη Λεωφόρο Μίνωος στο Ηράκλειο.

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Είτε κατοικίδιο είτε αδέσποτο, για κάποιον που σέβεται τη ζωή όπου και όπως αυτή εκδηλώνεται, το θέαμα ενός σκοτωμένου ζώου είναι πολύ θλιβερό και φέρνει πόνο βαθύ στην ψυχή!
Το λέω εγω που προχθές το βράδυ στην καθιερωμένη νυχτερινή μου βόλτα με το ποδήλατο, αντίκρυσα μια κανελλιά καλοθρεμμένη ομολογώ γατούλα να κειτεται νεκρή με το βλέμα ορθάνοιχτο, στο δρόμο και να αιμορραγεί ζεστή ακόμη αλλά νεκρή.
Δεν φεύγει το θέαμα της από το νου μου και ομολογώ ότι με πονά πολύ.
Και πάντα οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα, πάνω απ' όλα αγαπούν τον κατατρεγμένο και αδύναμο άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος και φύλλου.

Psychedelic Reflection είπε...

η άποψή μου για τα κατοικίδια είναι λίγο περίεργη!

πολοί από αυτούς που έχουν κατοικίδια λένε όχι στις γούνες και όχι στο βασανισμό των ζώων και όχι στη γεννετική επέμβαση στα είδη.

1. πολλά από τα είδη σκυλιών και γατιών είναι διασταυρώσεις που δεν υπήρχαν προτίστως στη γη αλλά είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα απλά και μόνο για να έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε ένα διαφορετικό φίλο! δεν ξέρω αν μερικά από αυτά τα καινούρια είδη είναι γεννετικά μεταλαγμένα !

2. για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας -για παρέα και δεν ξέρω και γω γιατί άλλο- κλείνουμε τα ζώα σε ένα σπίτι ή ένα βαρέλι ή μια μικρή αυλή μακρυά από το φυσικό τους περιβάλλον αλλά υποστηρίζουμε ότι όλα καλά αφού τους προσφέρουμε φαγητό και συντροφιά. Να υποθέσω λοιπόν ότι μια φυλακή στην οποία προσφέρεται φαγητό, κρεβάτι, τουαλέτα και προαύλιο είναι κάτι το νορμάλ! γιατί δεν μας αρέσει η φυλακή εμάς όμως ?

3. για να μην κάνουν κουτάβια ή γατιά τα στειρώνουμε με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν ορμονικές διαταραχές να παχαίνουν ή να πέφτουν σε κατάθλιψη και αν δεν τα στειρώσουμε προσπαθούμε να πείσουμε τους φίλους μας να τα κρατήσουν γιατί είναι χαριτομένα και έχουν ανάγκη από κάποιον να τα μεγαλώσει. Και φυσικά πολλές φορές απλά προσπαθούμε να τα ξεφορτωθούμε όπως όπως ....αλλά εμείς τα αγαπάμε τα ζωά ε?

4. πολύ λίγοι μαζεύουν τα κόπρανα των κατοικιδίων τους από τα πάρκα και τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να φεύγουν καντίλια όταν ο ανυποψίαστος διαβάτης σοβαντίσει με αυτά τα παπούτσια του και ίσως και το παντελόνι του! Τα παιδιά στα πάρκα γενικότερα τις περισσότερες φορές αν και δεν το ξέρουν κάθονται και ακουμπάνε σημεία τα οποία έχουν δεχθεί κόπρανα και ούρα .

5. όοοοολοι αυτοί οι ευσυνήδητοι και ευγενικοί άνθρωποι όταν βλέπουν αδέσποτα λένε για τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους αδιαφορόντας για το γεγονός ότι είναι και αυτοί ένας λόγος που τα αδέσποτα υπάρχουν

6. πολύ θα ήθελα να φορέσω λουρί σε όλους τους ιδιοκτήτες ζώων που τα έχουν για διασκέδαση έστω για μια εβδομάδα!
Μην ανησηχείτε ! θα σας έχω νερό, φαγητό, και όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ένας άνθρωπος ! απλά θα κάνετε ότι θέλω εγώ! αλλιώς φαί δεν έχει !

δεν ξέρω πως σας φαίνεται αλλά θεωρώ ηλίθιο να φυλακίζουμε ζώα για να έχουμε και καλά παρέα ή για να σπαμε πλάκα!

θες ζώω φίλε μου? πήγεναι να του κάνεις παρέα στο φυσικό του περιβαλλον !
δεν μπορείς ?
κάτσε στα αυγά σου και κάνε παρέα ανθρώπους ! ζώα είναι και αυτοί! και κάνουν και περισσότερα πράγματα!

marianaonice είπε...

@Psychedelic Reflection
Συμφωνώ σε όλααα όσα λες!!
Για μένα αυτοί οι τύποι δεν είναι φιλόζωοι απλά είναι εγωϊστές και βγάζουν τα απωθημενα τους σκλαβώνοντας ένα ζωάκι με την πρόφαση ότι το αγαπούν...
Το ζωο πρεπει να ζει τη φύση του, όσο μπορεί φυσικά γιατί στις πόλεις έτσι που τις καταντήσαμε δεν αφήσαμε ίχνος χώμα και φύση για να ζουν με ασφάλεια και τα ζωάκια της πόλης.