2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

yannidakis live τρίτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΣΤ.2.vi. Τεχνολογικά ή μη μέσα (μέρος Ι)

GoPetition yannidakis live τρίτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΣΤ.2.vi. Τεχνολογικά ή μη μέσα (μέρος Ι)


Το θέμα που θα μας απασχολήσει στη συγκεκριμένη παράγραφο είναι αν η ιδανική επικοινωνία επιτυγχάνεται περισσότερο με τεχνολογικά μέσα ή χωρίς αυτά και γιατί. Πραγματικά η τεχνολογία έχει προοδεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μέρα με τη μέρα ακόμη περισσότερο, και όλοι οι άνθρωποι του σήμερα καλούμαστε να επικοινωνήσουμε κάνοντας χρήση αυτής. Έτσι, πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα, μιας και είμαστε περικυκλωμένοι από αυτά.

Το 67% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα απήντησαν ότι η ιδανική επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται περισσότερο με τη χρήση των τεχνολογικών μέσων ενώ οι γυναίκες ενισχύουν περισσότερο αυτήν την άποψη με ποσοστό 75%. Παρόλα αυτά οι άνδρες είναι περισσότερο στραμμένοι στη χρήση της τεχνολογίας. Οι κυριότεροι όμως λόγοι που οι άνδρες δε θεωρούν ότι η τεχνολογία βοηθά στην επίτευξη ιδανικής επικοινωνίας, είναι επειδή με τον κατά πρόσωπο διάλογο οι δύο συνομιλητές μπορούν και αντιλαμβάνονται άμεσα τα ερεθίσματα του άλλου ή επειδή θεωρούν ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την επίτευξη της επικοινωνίας από απόσταση. Άλλοι πάλι πρόσθεσαν πως ευχαρίστως θα επικοινωνούσαν μέσω της τεχνολογίας αν όμως ήταν γνώστες αυτής. Η επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας από την άλλη εκμηδενίζει τις αποστάσεις και αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται από ένα ποσοστό ατόμων ενώ άλλα άτομα νιώθουν περισσότερο άνετα μη βλέποντας το συνομιλητή τους. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία δε βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου και γι΄ αυτό το λόγο δεν τη χρησιμοποιούν αλλά και επειδή δε θεωρείται αναγκαία καθότι παλιότερα δεν υπήρχε στο βαθμό που υπάρχει σήμερα και παρόλο αυτά υπήρχε ιδανική επικοινωνία. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό την κατά πρόσωπο επικοινωνία επειδή θεωρούν ότι είναι άμεση, υπάρχει οπτική επαφή οπότε και μπορούν και κατανοούν περισσότερο τα συναισθήματα του συνομιλητή τους, βοηθάει η γλώσσα του σώματος όπου πολλές φορές αποσαφηνίζεται το μήνυμα του συνομιλητή. Οι γυναίκες όμως θεωρούν ότι η τεχνολογία δε μπορεί να μας οδηγήσει στην επίτευξη ιδανικής επικοινωνίας επειδή στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Επίσης, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας οδηγεί στην αποξένωση και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται όταν απαιτείται περισσότερη εξειδίκευση ενός θέματος. Τέλος, ο κατά πρόσωπο διάλογος οδηγεί σε καλύτερη, αληθινή και ουσιαστική επικοινωνία επειδή τα άτομα που επικοινωνούν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μπορούν να συζητήσουν διεξοδικά κάποιο θέμα χωρίς να πιέζει ο χρόνος ή να υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η συζήτηση εξαιτίας κάποιας βλάβης ενός μηχανήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: