2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Και άλλα πλοία με ακτιβιστές πλέουν προς τη Γάζα.

GoPetition


Σύμφωνα με την συνιδρύτρια της  οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα» Greta Berlin, μια νέα πρόκληση αναμένει τους Ισραηλινούς, και ήδη βρίσκεται καθοδόν προς την αποκλεισμένη Γάζα. Πρόκειται για ένα φορτηγό πλοίο που ξεκίνησε από την Ιταλία,  καθώς  και για ένα επιβατικό γεμάτο από ακτιβιστές που θα συναντηθεί μαζί του μεσοπέλαγα.
«Η πρωτοβουλία μας δεν πρόκειται να σταματήσει. Πιστεύουμε πως πολύ σύντομα, το Ισραήλ θα βάλει μυαλό, και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να στέλνουμε καράβια», λέει η Berlin, η οποία και αμφισβητεί τις αιτιάσεις των Ισραηλινών για τα χθεσινά αιματηρά τεκταινόμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 9 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων. Σύμφωνα με την ακτιβίστρια, οι στρατιώτες πυροβόλησαν πρώτοι, και τα πλάνα που προβάλλονται και δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισραήλ, είναι «επεξεργασμένα και μονταρισμένα, παρουσιάζοντας μια στρεβλή εικόνα του τι πραγματικά συνέβη».
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως 50 από τους συλληφθέντες ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί σε αεροδρόμιο προκειμένου να απελαθούν. Άλλοι 600 έχουν αρνηθεί να δώσουν τα στοιχεία τους και ως εκ τούτου κρατούνται σε φυλακές του νότιου Ισραήλ.

Σχόλιο δικό μου:
Αν είναι δυνατόν να κρατούνται ακτιβιστές επειδή αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους, στους απαγωγείς τους και στους πειρατές που τους επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα!!!
Και δεν μιλάει κανείς από την Ευρώπη και Αμερική!!
Δεν απαιτεί κανείς να εφαρμοστεί ο ευρωπαϊκός νόμος που προβλέπει στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «οικουμενικής δικαιοδοσίας των εθνικών κρατών» ακόμη και τη σύλληψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

irizaar είπε...

θα υπάρξουν και άλλες αποστολές.
να είστε σίγουροι. και θα έχουμε γένεση νέας Ιντιφάντα διεθνούς δράσης και συμμετοχής