2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Τα blogs εντάσσονται στην κατηγορία των κουκουλοφόρων του διαδικτύου.


Σε άρθρο που δημοσιευτηκε στα ΝΕΑ και στο ΕΘΝΟΣ αναφερόμενος στην άρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων να άρουν την ασυλία δύο βουλευτών τους, που κατηγορούνταν για εξύβριση, 

Ο κ. ΕΡΡΙΚΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ λέει τα παρακάτω, συγκρίνοντας δύο εντελώς ανόμοια πράγματα:
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών με την άρση της ανωνυμίας των μπλόγκερ!!
Και η σύγκριση φυσικά γίνεται για τους δικούς του ευνόητους λόγους, προς δόξα του συστήματος και της λογοκρισίας! Λέει λοιπόν:


"Φυσικά και δεν είναι δημοκρατικά θεμιτή μια τέτοια εξαίρεση. Η ισότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε πραγματικά δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία. Και δεν εξαιρεί κανέναν. Ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους δημοσιογράφους και φυσικά ούτε και τους ανωνύμως υποδυόμενους τους δημοσιογράφους. Ή μήπως αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν καμιά προνομιούχο κατηγορία πολιτών, που δικαιούνται να γράφουν ό,τι θέλουν και για όποιον θέλουν χωρίς να λογοδοτούν στις περιπτώσεις που βρίζουν, συκοφαντούν ή διαστρεβλώνουν γεγονότα ή καταστάσεις;
Η απορία νομίζω ότι είναι εύλογη: αποτελεί ή όχι τον ορισμό της υποκρισίας η αξίωση ν’ αρνείσαι ως αντιδημοκρατικό το ευεργέτημα της ασυλίας όταν ασκείται από άλλους και ταυτόχρονα να καταγγέλλεις ως αντιδημοκρατική και φασιστική την άρνηση ν’ ασκείται κι από σένα; Γιατί αυτή είναι η εξωφρενική κατάσταση την οποία βιώνουμε με τα blogs, τους bloggers και όσους επιλέγουν να εντάσσονται στην κατηγορία των κουκουλοφόρων του διαδικτύου. Αξιώνουν διαφάνεια από τους άλλους και διεκδικούν για λογαριασμό τους το δικαίωμα να κινούνται στο σκοτάδι και την ανωνυμία."
Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των διαπλεκόμενων ΜΜΕ 
 χτυπάνε ύπουλα και χωρίς αντιλογο τα blogs ( κατόπιν εντολών των αφεντικών τους)
εδώ εξομοιώνουν ύπουλα και προβοκατόρικα  για ένα που δεν ξέρει.. από διαδίκτυο, με λαϊκίστικο συνειρμό, την άρση της βουλευτικής ασυλίας, με την άρση της ανωνυμίας του ιντερνετ
και βέβαια σε μια Ελλάδα που φλέγεται ,τα blogs είναι το στόχαστρο των ΜΜΕ
ΚΥΡΙΕ  ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΕ H ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ βρίζουν, συκοφαντούν ή διαστρεβλώνουν γεγονότα ή καταστάσεις ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ
ΕΣΕΙΣ ΕΝΤΕΧΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ,ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ BLOGS ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ...ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΚΟΜΑ..

Και στο κάτω κάτω της γραφής, όταν μιλάμε για ασυλία των βουλευτών εννοούμε να μπορούν ελεύθερα να ελέγχονται και να διώκονται, όπως ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης, για τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν τυχόν διαπράξει.
Ενω όταν μιλάμε για άρση της ανωνυμίας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ εννοούμε την απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης γενικά, στο διαδίκτυο, όλων των μπλόγκερ που επιθυμούν να εκφραστούν, ανεξάρτητα αν βρίζουν ή συκοφαντούν!! 
Βλέπετε να είναι το ίδιο πράγμα??
Πώς ισοπεδώνετε όλη τη μπλογκόσφαιρα και ζητάτε να μπει κάτω από φασιστική λογοκρισία και να απαγορευτεί στον κάθε άνθρωπο και ενεργό πολίτη να εκφραστεί έστω και αν δεν βρίζει, χωρίς επωνυμία και δημοσιοποίηση των στοιχείων της προσωπικότητάς του? 
Και τι σχέση έχει αυτό με το αυτονόητο δικαίωμα της ισονομίας και ισοπολιτείας των πολιτών ενός κράτους, να ελέγχεται ελεύθερα ο βουλευτής για καταγγελλόμενες ποινικές του παραβάσεις και να διώκεται γι' αυτές??

Και τέλος δεν κινδυνεύει η πολιτεία και δεν καταστράφηκε οικονομικά η χώρα, από την ανωνυμία των bloggers αλλά από την ασυδοσία και το ακαταδίωκτο των βουλευτών! 

GoPetition

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

8 σχόλια:

Psychedelic Reflection είπε...

ξέρετε τι μου τη σπάει?

μου τη σπάει που τα χαιδεύτετε τα μπλόγκ τόσο τη στιγμή που ο κόσμος έχει αρχήσει να γράφει ότι ναναι!

οκ ! μπορεί να μη βρίζουν και να κατηγορούν άδικα αλλά υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση που έλεος.

ποιός θα κάτσει να δει πόσοι παραπληροφορούν και να τους αποδωθούν ευθύνες για παραποιήσηση της πληροφορίας και για ανάπτυξη προπαγάνδας?

μα΄ρεσει η ανωνυμία μου αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω τα ονόματα μερικών μερικών που έχουν πετάξει τόνους σκουπίδια και νομίζουν ότι κάνουν εννημέρωση.
αυτά .. (λόγια νεύρων)

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

@ Psychedelic Reflection δεν ηρωποιουμε κανενα
αλλά μάλλον αυτός ειναι ο σκοπός τους
για 5 κατευθυνόμενα blogs να την πληρώσουν όλοι
να μια ευκαιρία
γιατί δεν λέει ο κύριος μπαρτζινοπoυλος συγκεκριμένα ονόματα που λασπολογούν και γενικεύει??
εμείς εδώ 3 χρονια καθαροί είμαστε
και αν υπονοεί το τρωκτικό?
μας βάζει όλους στην ίδια μοίρα?
ας πει ονόματα
υγ
εμείς οι ίδιοι λέμε για κώδικα δεοντολογίας εδώ..και κατά καιρους έχουμε καταγγείλει αποβράσματα και διαπλεκόμενα
αλλά η κάθαρση πιστεύω δεν έρχεται με νόμους
υγ 2
υποδείξεις δεχόμαστε απο καθαρούς πολίτες της μπλοκοσφαιρας
και όχι διαπλεκόμενους των μμε

marianaonice είπε...

Εγώ θα πω το τελευταίο:

"δεν κινδυνεύει η πολιτεία και δεν καταστράφηκε οικονομικά η χώρα, από την ανωνυμία των bloggers αλλά από την ασυδοσία και το ακαταδίωκτο των βουλευτών!"

Γι' αυτό για χάρη μερικών υβριστών και συκοφαντών που δεν ξέρουμε και τι ρόλο παίζουν δεν πρέπει να λογοκριθεί όλη η μπλογκόσφαιρα.

Οι υβριστές, συκοφάντες και ψεύτες σιγά σιγά αποκαλύπτοναι και απομονώνονται στο διαδίκτυο..

i am love είπε...

Μα ήδη όμως μπορούν, πολύ εύκολα να βρουν σε ποιον ανήκει ένα μπλογκ βρίσκοντας το IP του υπολογιστή.

Στο μόνο που τους δυσκολεύει είναι όταν γράφουν πολλοί σε ένα μπλόγκ...

marianaonice είπε...

@i am love
Ανεπίσημα είμαι σίγουρη ότι έχουν τις ip όλων όσων τους ενδιαφέρουν.
Επίσημα όμως δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για διώξεις, παρά μόνο σε αδικήματα κακουργηματικά που ρητά προβλέπει ο νόμος.
Ελπίζω η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το Σφακιανάκη επικεφαλής ότι δεν θα ενδώσει σε παράνομες αξιώσεις τους να διωχθούν μπλογκ για μια απλή εξύβριση ή και συκοφαντική δυσφήμηση, που αυτοί θα θεωρήσουν ότι δήθεν διέπραξαν!
Γιατί είναι βέβαιο ότι την οποιαδήποτε απλή κριτική θα τη βαφτίζουν εξύβριση το λιγότερο!

marianaonice είπε...

Τα αδικήματα για τα οποία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών άρα και του διαδικτύου αναγράφονται σε παλαιότερη ανάρτηση μας που θα τη βρείτε και στο πλάι του ιστολογίου αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν δεδομένο ότι τα blogs θα βρεθούν στο στόχαστρο. Θυμηθείτε το ΦΙΑΣΚΟ περί "τρομοκρατίας" και τον καθοριστικό ρόλο του διαδικτύου στο ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΕΛ.ΑΣ. και ΜΜΕ...

Πόσω μάλλον σε μια εποχή όπου τα γεγονότα στην κοινωνία αρχίζουν να αγριεύουουν ιδιαίτερα...

Όπως έγραψε και κάποιος φίλος πιο πάνω, 4-5 καθαρά δημοσιογραφικά μπλογκ είναι αυτά που απειλούν, εκβιάζουν και εξυπηρετούν ξεκάθαρα συμφέροντα (βλ. troktiko).

Και αυτά τα 4-5 βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο - και κυρίως δίνουν τις ΤΕΛΕΙΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ - για τις όποιες μελλοντικές αρνητικές εξελίξεις στο θέμα...

www.aksioprepeiakantoxh.com

marianaonice είπε...

@Ανωνυμε
Τα είπες όλα!
Όσο για το λινκ που μας παρέπεμψες αποκαλυπτικότατο!!!
Περιγράφει με τον πιο φοβερό τρόπο αυτό που όλοι βλέπουμε και καταλαβαίνουμε με αυτό το μπλογκ!
Σ' ευχαριστούμε.