2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας.Το Σύστημα,οι Ένοχοι και οι Αριθμοί της μεγάλης ληστείας!!


Δημήτρης Καραμήτσας Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω,Αντιπρόεδρος ν.ΙΝΚΑ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Ας δούμε μερικούς από τους κύριους συντελεστές των ακαταδίωκτων συστημικών κακουργημάτων της τελευταίας εικοσαετίας:


α. Δημόσια έργα και προμήθειες :


- Θεσμοθετημένη «μίζα» υπέρ κεντρικής πολιτικής σκηνής ύψους 6-7% επί των προϋπολογισμών των μεγάλων έργων και προμηθειών. Αντίστοιχο συνολικό κόστος για τους Ο.Τ.Α. και τις Δ.Ε.Κ.Ο.
- Μίζα ανώτερου υπαλληλικού προσωπικού μέσου ύψους 5% .
- Αισχροκερδείς υπερχρεώσεις υλικών, «μελετών» και υπηρεσιών, πιστοποιήσεις για έργα, υλικά και εργασίες που δεν υπήρχαν.
Αποτέλεσμα : κόστος για τον ελληνικό λαό μέσω του προϋπολογισμού σε έργα και προμήθειες τριπλάσιο από χώρες όπως οι Η.Π.Α. , η Μ. Βρετανία, η Γερμανία.
Εκτιμούμενο σύνολο θεσμικώς καλυμμένης και ακαταδίωκτης κλοπής την τελευταία εικοσαετία με βάση τους προϋπολογισμούς κατ’ ελάχιστο 300 δις Ευρώ.



β. Ιδιωτικά έργα και ιδιωτικές προμήθειες και αγορές
Αισχροκερδείς υπερχρεώσεις παντού: στις κατασκευές, στα σουπερμάρκετ, στις υπηρεσίες, στα καύσιμα, σε όλο το φάσμα της ζωής και της οικονομίας.
Μόνο στα καύσιμα με την λεγόμενη απελευθέρωση (έτσι κ. Ανδριανόπουλε) έχει επέλθει αδικαιολόγητη αισχροκερδής ζημία στον ελληνικό λαό, συντηρητικά υπολογιζόμενη κατά την τελευταία εικοσαετία στο ποσό των 75 δις Ευρώ με βάση την ετήσια κατανάλωση.
Οι χώρες που αποκαλούνται PIIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) δεν είναι τυχαίο ότι είναι οι ίδιες που έχουν τις υψηλότερες πανευρωπαϊκά τιμές στα ράφια του σουπερμάρκετ. Ισως και αυτή να είναι μία από τις βασικές αιτίες της καπιταλιστικής τους καχεξίας, αισχροκέρδεια που παγίως έχουν οι πολυεθνικές και εξαγωγή των ποσών εκτός της χώρας. Με τις συντηρητικότερες των εκτιμήσεων και με βάση τα ετήσια έξοδα των νοικοκυριών για τέτοια προϊόντα το κόστος της αισχροκέρδειας ανέρχεται σε ποσό ανώτερω των 100δις Ευρώ. Εάν υπολογίσουμε και την εσωτερική αισχροκέρδεια το σύνολο ξεπερνά τα 200 δις Ευρώ.
Στην οικοδομή η αισχροκέρδεια είναι ένα πάγιο φαινόμενο που υπερδιπλασιάζει το κόστος κατασκευής. Μόνο στον τομέα αυτό το κόστος της εικοσαετούς αισχροκέρδειας στην χώρα μας προσεγγίζει τα 40 δις Ευρώ.

γ. Τράπεζες
Το αισχροκερδώς πωλούμενο χρήμα, υπό την ψευδο-αιτιολογία της επισφάλειας, (το ακριβό χρήμα προκαλεί την επισφάλεια λόγο της καχεξίας που επιβάλλει) έχουν προκαλέσει επιβάρυνση υπολογιζόμενης τάξεως 700 δις στην ελληνική οικονομία.

δ. Χρηματιστήριο
Οι ζημιές από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια και τις χρεοκοπίες εισηγμένων ακρίτως επιχειρήσεων είναι ανυπολόγιστες. Οι συντηρητικότερες των βάσιμων εκτιμήσεων κάνουν λόγο για ζημία άνω των 250 δις Ευρώ.

ε. Κονδύλια Ε.Ο.Κ. & Ε.Ε.
Το αντίτιμο της εθνικής υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και των παραγωγικών ελλειμμάτων σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους. Πάνω από 50% των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τουλάχιστον ποσό 50δις Ευρώ διανεμήθηκε μεταξύ πολιτικών και «επιχειρηματιών» και ενθυλακώθηκε από αυτούς με επιχορηγήσεις, με προγράμματα «επιμόρφωσης» που γίνονταν στα χαρτιά και μία σειρά εικονικών και άχρηστων «μελετών» και «ερευνών».


Διαβάστε περισσότερα στο Stop Cartel


GoPetition Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε ΠΟΣΟΙ μπλόγκερ προβάλουν την αυτοοργάνωση ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ- ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ-Συμφιλιωτικού ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου, δηλαδή των προϋποθέσεων της ελευθερίας που μας άφησαν παρακαταθήκη οι αγωνιστές του 1821;;;

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Online petition - Δημοψήφισμα τώρα

Online petition - Δημοψήφισμα τώρα
Άν θέλετε κάντε το link αξίζει

ένα κείμενο για να απαιτήσουμε δημοψήφισμα... Έξω απο κόμματα και έξω απο όποια καπήλευση της προσπάθειας. Ο λαός είμαστε εμείς. Ελπίζω να συμφωνείτε και να το κάνουμε πράξη. Ας μη μένουμε άλλο αμέτοχοι, καλή η κριτική αλλά ας περάσουμε στη δράση... Όλοι μαζί μπορούμε, που λένε και οι πολιτικοί μας...

Aνεμος είπε...

@ WishmasteR θα υπογραψουμε
ηδη εχουμε και εμεις υπογραφες εδω αν ειδες

Σιγαλας Μακαριος είπε...

είδα και υπόγραψα κιόλας... μήπως τα δημοψηφίσματα να γινόντουσαν όλα ένα καλύτερα...

marianaonice είπε...

@WishmasteR
υπέγραψα κι εγώ