2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Υπερψήφισε η Βουλή τα νέα μέτρα

GoPetition

Με 171 ψήφους της συμπολίτευσης και 1 της Ντόρας Μπακογιάννη εγκρίθηκε απ’ το Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που ενεργοποιεί τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στα πλαίσια της συμφωνίας χρηματοδοτικής υποστήριξης απ’ τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ. 
Τη διαγραφή της κας Μπακογιάννη απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ γνωστοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα διεγράφησαν αντιστοίχως τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα – που δήλωσαν παρόντες. Συνολικά 296 βουλευτές ψήφισαν εκ των οποίων 121 κατά του νομοσχεδίου.
Μιλάμε για κανονική πλέον δικτατορία του κ. Παπανδρέου!!


Της ψηφοφορίας προηγήθηκε έντονη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση Καραμανλή και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τα μέτρα. Απαντώντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας από το ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι απορρίπτει τα μέτρα γιατί οδηγούν σε βαθιά ύφεση.




Στην ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου έκανε λόγο για «τραγωδία της ανευθυνότητας» και «αντίληψη πλιάτσικου» από την κυβέρνηση Καραμανλή, για τον οποίο είπε στη δευτερολογία του ότι κάποια στιγμή πρέπει να έλθει στη Βουλή για να απολογηθεί για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στην πενταετία 2004-2009 δημιουργήθηκε ένα δεύτερο Δημόσιο με διορισμό 60.000 δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 συμβασιούχων, ενώ συμπλήρωσε πως μέσα σε πέντε χρόνια τα κρατικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 40 δισ. ευρώ.
Και εγώ ρωτώ: Γιατί δεν καλούν αυτούς που έκαναν αυτούς τους διορισμούς και αύξησαν τα κρατικά έξοδα κατά 40 δισ. ευρώ να πληρώσουν με τις περιουσίες τους??

Καλώντας τη ΝΔ να στηρίξει τα μέτρα είπε πως η θετική στάση της στο νομοσχέδιο θα ήταν μια πράξη συγγνώμης απέναντι στον ελληνικό λαό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παιχνίδι λαϊκισμού λέγοντας ότι «η αμηχανία σάς γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ» και ότι από το «δώστα όλα» του 1989 στο «υπάρχουν λεφτά» του 2009 δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του είπε «ναι» σε Βουλή 200 βουλευτών, στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και σε αναθεωρητική Βουλή «για να περάσουμε τις αναγκαίες τομές».
Επιτέλους και κάτι σωστό που είπε κάποιος!

Αναφορικά με τα μέτρα είπε ότι η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος, πως λέει «όχι» γιατί θα οδηγήσουν σε βαθιά ύφεση και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν δέχεται καμία σκέψη για αναδιάρθρωση του χρέους.

H γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε συστράτευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν στο δρόμο.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει αναγκαστικά «ναι» για τη σωτηρία της χώρας.
 Εδώ γελάμε!!


Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτή την στιγμή πλήθος κόσμου τους περιμένει έξω απο τη βουλή
μόνο με τα ματ και μπράβους θα βγουν
δειτε
http://www.zougla.gr/