2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Έτοιμοι να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας




Τους ακτιβιστές περιμένουν ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού λιμενικού και δυνάμεις ασφαλείας αλλά και χιλιάδες Παλαιστίνιοι που έχουν κατέβει με τις βάρκες στο λιμάνι της Γάζας για να παραλάβουν τη βοήθεια, καθώς και πλοία της Χαμάς, έτοιμα να τους υποδεχτούν.

Ανοιχτά της Κύπρου περιμένουν αρκετά πλοιάρια – που μέχρι στιγμής έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τον πλου λόγω των ισραηλινών απειλών – για να παραλάβουν βουλευτές πολλών χωρών μαζί στο ταξίδι. Στην αποστολή συμμετέχουν πολλά πολιτικά πρόσωπα καθώς η παρουσία τους θεωρείται εχέγγυο ότι δεν θα τους επιτεθούν οι Ισραηλινοί.

Ωστόσο οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι ίσως χρειαστεί να φύγουν και χωρίς αυτούς καθώς δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν τον απόπλου και δεν θέλουν να φτάσουν στη Γάζα βράδυ. Οι ισραηλινές αρχές έχουν πει ότι θα εμποδίσουν με κάθε μέσο τους ακτιβιστές από το να πετύχουν το στόχο τους.

Στην αποστολή συμμετέχουν δύο φορτηγά πλοία και πέντε μικρότερα που μεταφέρουν χιλιάδες τόνους προμηθειών, από φάρμακα και προκατασκευασμένα σπίτια μέχρι μολύβια για τα παιδιά. Σημειώνεται ότι λόγω του ισραηλινού εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας – με 1,5 εκατομμύρια κατοίκους – τα αγαθά που επιτρέπεται να δοθούν στον πληθυσμό είναι τα απολύτως αναγκαία. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τσιμέντο και δομικά υλικά για να κατασκευαστούν ξανά οι υποδομές που καταστράφηκαν στην επιχείρηση “Συμπαγές Μολύβι” που είχαν εξαπολύσει οι Ισραηλινοί το 2008, με βομβαρδισμούς και βόμβες λευκού φωσφόρου.

Επίσης, για παράδειγμα στη Γάζα δεν επιτρέπεται να μπουν “είδη πολυτελείας” όπως ο καφές και σχολικά είδη για τα παιδιά.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

7 σχόλια:

marianaonice είπε...

Ο Θεός όλων των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, άν υπάρχει, να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να φθάσουν και να εκπληρώσουν το στόχο τους!!!
Ειλικρινά θαυμάζω το θάρρος και την αυταπάρνησή τους!

irizaar είπε...

Στην Κύπρο θέλησαν να αποβιβασθούν Έλληνες και ξένοι ακτιβιστές μεταξύ αυτών οι βουλευτές Βουδούρης του ΠΑΣΟΚ και Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ και οι Κυπριακές αρχές τους απαγόρευσαν την προσέγγισή τους στο λιμάνι. η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Παλαιστινιακός λαός προδίδονται από τον πρόεδρό της Κύπρου κ. Χριστόφια. και όλα αυτά χάρις το κλίμα συνεργασίας Ισραήλ-Κύπρου. ε, ρε γλύψιμο στους Αμέρικανς!

nobi είπε...

αυτό που γίνεται είναι πραγματικά θληβερό αυτό που γίνεται είναι το αποτέλεσμα κσι το βάθος το απποκορύφωμα της θρεισκίας!!! της πίστης!!! . αυτοί οι άνθρωποι στο ισραήλ ποτέ δεν θα θελήσουν να σταματίσουν τον πόλεμο φυσικά αφου όλοι ξέρουμε πόσο μίσος και αποθυμένα έχουν.

marianaonice είπε...

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου...
Να γίνονται όλοι τους συνένοχοι στο έγκλημα της εξοντωσης ενός λαού και να μη συγκινείται κανείς!!
Αίσχος!!

irizaar είπε...

το σημείο που βρίσκεται η Παλαιστίνη και που έφτιαξε κράτος το Ισραήλ έχει την μεγαλύτερη γεωπολιτική και γεωστρατιγική αξία σ'όλον τον πλανήτη. είναι εμπορικό πέρασμα αγαθών, πετρελαίων αερίου, χρυσού, διαμαντιών, όπλων, ναρκωτικών. λευκής σαρκός......γιαυτό δημιουργήθηκε το τερατούργημα που λέγεται κράτος του Ισραήλ. ο λόγος είναι ο έλεγχος του εμπορίου. δεν σας φαίνεται περίεργο που η πιο αμαρτωλή πόλη του κόσμου η Ιερουσαλήμ, πόλη εμπορίου, παρανομίας, πορνείας, είναι η ιερή πόλη 3 θρησκειών; Χριστιανισμού, Ισλάμ, Ιουδαϊσμόυ; δεν υπαρχει παραλογισμός σ'αυτό που γίνεται. συμφέρον, απληστία, σκοπιμότητα. αυτά υπάρχουν

greeks_against_stupidity είπε...

Γιατί όλη αυτή η φασαρία; Αντί να τρέχουν με τα πλοία και να θαλασσοδέρνονται οι άνθρωποι , γιατί δεν ρίχνουν απλά μια ματιά στον χάρτη; Η Γάζα ως γνωστόν συνορεύει με την Αίγυπτο, και ασφαλώς αφού όλοι κατηγορούν τους κακούς Εβραίους για τον αποκλεισμό, γιατί ΑΠΛΑ δεν μπαίνουν από την Μουσουλμανική Αίγυπτο; Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί και οι Αιγύπτιοι έχουν κλειστά τα σύνορα με την Γάζα;

irizaar είπε...

@Greeks Against Stupidity,
η Αίγυπτος είναι φιλοαμερικανική δικτατορία καθώς και σχεδόν όλα τα Ισλαμικά κράτη. και ενώ όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι με το μέρος των Παλαιστινίων, οι κυβερνήσεις τους μένουν παγερά αδιάφορες γι'αυτούς. εξαίρεση είναι ο Ερντογάν ο οποίος με την υποστήριξη στην Παλαιστίνη εξασφαλίζει την ψήφο των Ισλαμιστών