2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία κατοίκων Ρόδου για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία

GoPetition





ΨΗΦΙΣΜΑ- ΠΡΟΣ την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εμείς οι πολίτες της Ρόδου που συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ μπροστά στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο μετά από πρόσκληση του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή του 1ου Πυρηνικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νότια παράλια της χώρας.

Οποιοσδήποτε πυρηνικός σταθμός αποτελεί σοβαρή απειλή που δε γνωρίζει σύνορα, ούτε κάνει διακρίσεις. Για το λόγο αυτό αμφισβητούμε έντονα την άποψη που θεωρεί αποκλειστικά κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας να αποφασίζει για την εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών στο έδαφός της. Δεν μπορεί να θεωρείται κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας να υπονομεύει το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη, την ίδια τη Ζωή των πολιτών άλλων χωρών. 




Ειδικά για την -έτσι κι αλλιώς- εύφλεκτη περιοχή μας, που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα, που υποφέρει από……..


. διακρατικές αλλά και εσωτερικές εντάσεις και συγκρούσεις, που παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο διασποράς ραδιενεργού υλικού και μεγάλη σεισμικότητα, το ρίσκο που αναλαμβάνεται είναι πολλαπλάσιο.

Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο! Η ενημέρωση, η κινητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, καθορίζει την πορεία των εξελίξεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας στο Αντιπυρηνικό Κίνημα της Τουρκίας. Διεκδικούμε μαζί ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά. Μπορούμε να το πετύχουμε. Η πυρηνική επιστροφή δεν είναι αναπόφευκτη!

Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής, δεν είναι φτηνή, δεν είναι «πράσινη», γι αυτό και δεν μπορεί να αποτελεί λύση στο υπαρκτό ενεργειακό πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε όλους τους τομείς και η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα για την εξάλειψη της πυρηνικής απειλής, για να έρθει πιο κοντά το κοινό όραμα των λαών της περιοχής να γίνει η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, Ζώνη Ειρήνης ελεύθερη από πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής. Να δώσουμε ελπίδα για βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς την απειλή πολέμων, χωρίς το φόβο οικολογικών καταστροφών και ανθρώπινων ολοκαυτωμάτων. Είναι το χρέος μας προς τη σημερινή και τις επόμενες γενιές

Πηγή :
http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Αλλοίμονο όχι μόνον στους Ρόδιους αλλά σ' όλους τους ατυχείς γείτονες της Τουρκίας και όχι μόνο γείτονες αλλά σ' όλο τον κόσμο, γιατί ένα πυρηνικό εργοστάσιο σημαίνει κίνδυνο - θάνατο!