2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Σήμερα 2 Μαΐου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Γέλιου

Αυτή η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου!
Σήμερα 2 Μαΐου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Γέλιου
Και επέλεξε ακριβώς αυτή τη μέρα για να ανακοινώσει τα βαρύγδουπα μέτρα της.
Απ' την άλλη όμως, ίσως να μην ξέρουν καλά ελληνική ορθογραφία και να μπερδεύουν το Γέλιο με το Γελοίο!

Γιατί στη σφαίρα του γελοίου βρίσκονται τα μέτρα και ο σοβαροφανής τρόπος παρουσίασής τους!
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ούτε καν έχει εμπεδώσει τα μέτρα που ανέφερε. Χαρακτηριστικότατος ο τρόπος της απαγγελίας τους. Γιατί περί απαγγελίας επρόκειτο. Τα διάβαζε από μέσα αλλά όταν απαντούσε στους δημοσιογράφους με γενικολογίες ήταν λαλίστατος. Και παίρνω αποσπασματικά κάποιες φράσεις του για να τις αναλύσω με το φτωχό και χωρίς διδακτορικές δάφνες φορτωμένο μυαλουδάκι μου.
Επισημαίνω ότι η μόνη συγκεκριμενοποίηση μέτρων ήταν αυτή που αφορούσε τον κοσμάκη: Την 'δραχμοποίηση' του 13ου και 14ου μισθού, την επιπλέον μείωση των επιδομάτων. Και βέβαια μιλάει για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. ΕΙΠΑΜΕ: 'Το διαίρει και βασίλευε' επιτρέπει στα κάθε λογής συμφέροντα να εφαρμόζουν τα δικά τους σχέδια σχεδόν ανενόχλητοι. Εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα εναντίον εργαζομένων δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι δημόσιου τομέα εναντίον μικρο-ιδιοκτητών αγροτικού τομέα, εργαζόμενοι στον τομέα των διαφόρων φορέων εναντίον των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών κ.λπ.
Οι φράσεις τώρα που καρφωθήκανε στο (είπαμε) φτωχό μυαλουδάκι μου:
"Απελευθέρωση τομέα ενέργειας", "Ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος" και "Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να μην δανείζεται...", "Επιπλέον φορολόγηση των επιχειρήσεων" καθώς και το ότι κρίνουν πως αυτά τα μέτρα είναι αρκετά και δεν θα χρειαστούν άλλα.

Φίλοι και συνοδοιπόροι, τα παραπάνω σε συνδυασμό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός (με δικά μου λόγια) "δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου", μας έδωσε το σκηνικό που όλοι ξέρουμε και περιμέναμε.

Ε, λοιπόν αυτός ο σοβαροφανής αλλά απόλυτα αφερέγγυος για τον ελληνικό λαό υπουργός, δεν ανέφερε την άμεση περικοπή των επιδοτήσεων αυτών που εμπλέκονται σε εκλογικές διαδικασίες, δεν μείωσε τον αριθμό των γενικών γραμματέων, συμβούλων, επιτροπών που περιφέρονται στο Δημόσιο και 'κονομάνε χωρίς στο τέλος-τέλος να έχουν προσφέρει τίποτε σ' αυτόν τον τόπο παρά μόνο το κόστος συντήρησής τους, δεν μείωσε τον αριθμό των αντιπροσώπων στη Βουλή με αντίστοιχη μείωση των υπηρετούντων εκεί, δεν ανακοίνωσε καμία μείωση δραστική των μισθών των υπουργών, υφυπουργών και πάει λέγοντας...

Πάμε τώρα σ' αυτά που σταχυολόγησα :
Απελευθέρωση του τομέα της ενέργειας = ξεπούλημα στα διεθνή συμφέροντα.

Ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος = θα δώσουμε κι άλλα στους υπαίτιους της καταστροφής των χαμηλόμισθων και των μικρομεσαίων της χώρας μας και όχι μόνο.

Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να μην δανείζεται = θα παλέψουμε να δανείζεται αλλά να μπορούν οι υπαίτιες τράπεζες της καταστροφής των εθνικών οικονομιών να παίρνουν τους ληστρικούς τόκους τους και να παραμένουμε συνέχεια κάτω από τους όρους τους και το ξεπούλημα όσων αυτοί απαιτούν.

Επιπλέον φορολόγηση των επιχειρήσεων = οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να τελειώσουν με κάθε τρόπο. Γιατί όπως ξέρετε οι πολυεθνικές που δρουν στην χώρα μας δεν κρατάνε τα χρηματάκια τους εδώ μέσα ούτε φορολογούνται από το ελληνικό κράτος και οι μεγαλοεπιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την επίγεια κόλαση του Ελλαδιστάν.

Και το ότι ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την επανεκλογή του = είναι βέβαιο ότι δεν θα επανεκλεγεί.

Το θέμα είναι ότι δεν έχει ακούσει εκείνη τη ρήση ενός γεράκου που την έδειξε ο Λαζόπουλος εδώ και αρκετό καιρό: "ο προηγούμενος έφυγε βράδυ, αυτός θα φύγει νύχτα"

Επειδή λοιπόν δεν έκανε καμία αναφορά στην μετριότητά του να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει όντως δραστικά μέτρα που να βάζουν και πάλι την προοπτική να μπορέσει αυτό το κράτος και αυτός ο λαός να ανταπεξέλθει στις διαμορφούμενες συνεχώς συνθήκες από τα κέντρα εξουσίας και ελέγχου, μπορούμε να του στείλουμε ξεκάθαρα την ερώτηση: "ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΘΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΥΖΗ όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην χώρα μας, ή ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΖΩΝΟ που κατέβασε τη σημαία από την Ακρόπολη; ή ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο μικροί και ασήμαντοι είναι αυτοί που τύποις είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι ενός λαού;"


Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Ωραίος παραλληλισμός με τη μέρα του γέλιου και τα γελοία τους μέτρα.

Στο σουλούπωσα λίγο με τα γράμματα, έβαλα και μια εικόνα.
Πάντα ελπίζω με τη συναίνεσή σου..
:))

Μόνο ας περιμένουμε πάντα ένα δίωρο τουλάχιστον πριν την προηγούμενη ανάρτηση για να κρεμάσουμε νέα.
Σ' ευχαριστούμε Εκάτη!

ekath είπε...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Μαριάννα... Ίσως καποτε καταφέρω να τα σουλουπώνω, αλλιώς θα ζητήσω ιδιαίτερα μαθήματα.
Εν τω μεταξύ ζητάω χίλια συγγνώμη για την δεύτερη ανάρτηση αλλά μπλόκαρε ο υπολογιστής μου και επειδή δεν μπορούσα να την δω στους enomenousblogers την ξαναανέβασα.
Την κατεβάζω πάραυτα.

ekath είπε...

Και ζητάω ταπεινά συγγνώμη από τον άνεμο γιατί λόγω του προβλήματος δεν είχα δει την δική του ανάρτηση ώστε να μην ανεβάσω τη δική μου.