2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΚΚΕ : Το κρυφό θεμέλιο του δικομματισμού ;


Οι πρόσφατες εξελίξεις με τον αποκλεισμό του κρουαζιερόπλοιου "ZENITH" και την ύποπτη κυβερνητική σιωπή , πρέπει να μας κάνουν να δούμε λίγο καλύτερα τον ρόλο του ΚΚΕ στην νεώτερη ιστορία μας και τον ρόλο του μέσα στα πλαίσια του δικομματικού συστήματος που μας κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες .

Τις απόψεις μου σχετικά με τον ρόλο του στον εμφύλιο και το πως καπέλωσε τον αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων αγωνιστών (μη κομμουνιστών στην πλειοψηφία τους) τις ξέρετε . Αν δεν βαριέστε ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ

Όμως σας παραπέμπω σε μια αξιοπρόσεκτη ανάλυση του ΕΑΜΒ' , η οποία φωτίζει τα γεγονότα από μια πλευρά αθέατη στους περισσότερους . Πιστέψτε με αξίζει τον χρόνο σας .

Το κρυφό θεμέλιο του δικομματισμού

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τους αγώνες που κάνουν όμως οι απλοί αγωνιστές και όχι η πουλημένη όντως ηγεσία
και επειδή εδώ λέμε οχι κόμματα,δεν πειράζει που το έβαλες, αλλά δεν νομίζω να έχει σημασία ΤΟ ΚΚΕ ΕΔΩ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑς ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Aνεμος είπε...

ΣΤΟ τέλος της ταινίας ψυχή βαθιά λέει..
οι μόνοι που επιβίωσαν από τον εμφύλιο ήταν οι δωσίλογοι και οι μαυραγορίτες
μήνυμα προς όλους μας

και ξέρεις κάτι?
μην μπερδεύουμε τις πουλημένες ηγεσίες με το λαό
οι απλοί αγωνιστές απλά προδομένοι νοιώθουν
ξύλο, εκτελέσεις, εξορία
σε αυτές τις δύσκολες μέρες για την ελλαδα, περιμένω πολλά από τους αγωνιστές αριστερούς
και όχι βέβαια από τις πουλημένες εξουσίες

irizaar είπε...

φτάνει πια με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. αρκετή φάγαμε από τους "εθνικόφρονες" που τρώγανε με 10 μασέλες. όσο για τον κύριο Τραϊανού και το ΕΑΜ Β τι να πω. ο άνθρωπος πολιτεύεται. κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές. είχε και ένα σάιτ με το όνομα ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟΣ.
@Άνεμε,
μην απαντάς στην μπουμπού που σε βρίζει. άστην να εκτίθεται

aldebaran είπε...

Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση είναι αντικομμουνιστική προπαγάνδα κάνετε λάθος.
Κανείς δεν μπερδεύει τις πουλημένες ηγεσίες με το λαό . Όπως είναι λάθος να μπερδεύει κανείς και το λαό με το ΚΚΕ.
Σε καμία περίπτωση δεν συντάσσομαι με τον Τραΐανού και το ΕΑΜΒ' ,απλά πολλές φορές από όλους μπορείς και να μάθεις κάτι .
Τόσο καιρό στις αναρτήσεις που τα "χώναμε" στο ΠΑΣΟΚ και την δεξιά , όλα ήταν καλά , κανένας δεν βρέθηκε να μας βρίσει το μουνί της μάνας μας . Μόλις είπαμε κάτι για το ΚΚΕ άρχισαν τα μπινελίκια.
Την Ελλάδα στην επταετία την οδήγησε η απαράδεκτη πολιτική των γιαλαντζί εθνικοφρόνων που χρησιμοποίησαν τις γκάφες του ΚΚΕ για να κρύψουν τον δοσιλογισμό τους στην κατοχή και να φαν με 10 μασέλες που σωστά είπε και η irizaar.
Η μεταπολίτευση που ακολούθησε έτσι όπως την ξέρουμε και την βιώσαμε έχει αποτύχει.Μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε σήμερα .Μας αρέσει δεν μας αρέσει μέσα σε αυτό το προ-εμφυλιακό, μετεμφυλιακό και μεταπολιτευτικό τοπίο όλοι είχαν τον ρόλο τους.
Όπως έχει τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ το ίδιο έχει και το ΚΚΕ , καθένας από το πόστο του.
Αυτό προσπάθησα να πω στην ανάρτηση.
Λυπάμαι αν διαγνώστηκε αντικομμουνιστικό μένος .
Για μένα όποιος Έλληνας πράττει σύμφωνα με τα ξένα συμφέροντα είτε αυτά είναι βρεττανικά ,είτε αμερικάνικά είτε Ρωσικά είτε του ΔΝΤ και όχι της Ελλάδας είναι απλά κατάπτυστος .
Αυτό πιστεύω και συγγνώμη αν ενόχλησα.
Ο νέος αγώνας όμως που έρχεται μπροστά είναι ΟΛΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

marianaonice είπε...

Nαι νομίζω ότι ο στόχος της ανάρτησης δεν ήταν η στείρα αντικομμουνιστική προπαγάνδα, αλλά η επισήμανση των ευθυνών της εκάστοτε ηγεσίας αυτού το κόμματος, που το μόνο που κατάφερε ήταν να το θέσει στο περιθώριο και να μοιάζει πια με μια παγωμένη μούμια που φυσικά ποτέ δεν φαντάστηκαν οι ιδεολόγοι και οι λεβέντες που κάποτε έδωσαν το αίμα τους γι' αυτό!
Η ταινία που παραπέμπεις για μένα λέει πολλά... για τους εμφύλιους και για τα στείρα κομμουνιστικά μανιφέστα!

marianaonice είπε...

Το υβριστικό σχόλιο του ανώνυμου το έσβησα παιδιά, δεν είναι ανάγκη να το λουζόμαστε όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα, δεν λέει κάτι, δεν προάγει τη συζήτηση.

BUTTERFLY είπε...

Μαριανακι καλα εκανες, τερμα τα υβριστικα σχολια, οποιος δεν μπορει να συζητησει με διαλογο, ας μη συμμετεχει!

Τα δυο αρθρα ειναι πολυ ενδιαφεροντα. Δεν συμφωνω να ακυρωνουμε ολους τους αγωνες για τους οποιους ανθρωποι υπεφεραν και βασανιστηκαν, τους οποιους ανθρωποι πιστεψαν και ακομα πιστευουν. Υπαρχουν πολλα "συντροφια" που πραγματικα αγωνιζονται με αγνες προθεσεις και πιστευουν σε αυτο. Το προβλημα του ΚΚΕ και των νεολαιων αυτου (μιλαω εκ πειρας) ειναι οι παρωπιδες, δεν δεχονται καμια αλλη αποψη και κανεναν αλλο αγωνα, ολοι οι υπολοιποι ειναι αβουλα πλασματα κι οι ιδιοι οι σωτηρες τους! Φυσικα, ισως αυτο ειναι μερος της προπαγανδας και του κολπου της βρωμικης ηγεσιας του ΚΚΕ, ωστε τα μελη του να υπακουουν τυφλα στις οδηγιες, να μην κρινουν και να μη σκεφτονται...
Οσο για το καπελωμα, εδω συμφωνω και προσυπογραφω καθε λεξη! Εχει πια καταντησει γελοιο! Και οντως διωχνει τον κοσμο η, ακομα χειροτερα, τον κανει να μην πηγαινει καν, γνωριζοντας εκ προοιμιου την εξελιξη...Ανηκω κι εγω σε αυτους και με ενοχλει παρα πολυ, μα παρα πολυ ομως!

Ανώνυμος είπε...

αυτή η ανάρτηση νομίζω ότι και κόμματα αφορά και προπαγάνδα είναι... υποθέτω ότι και το υβριστικό σχόλιο που διαγράφικε κάτι τέτοιο 8α έλεγε

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
το υβριστικό σχόλιο ήταν υβριστικό και έλεγε αισχρολογίες, γι' αυτό σβήστηκε.
Κάθε άποψη, είναι δεκτή και ο αντίλογος κυρίως μας ενδιαφέρει, αρκεί να είναι πολιτισμένος και με επιχειρήματα, και όχι τρολλάρισμα.
Να είσαι σίγουρος γι' αυτό!