2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους



 Όσο και αν επιχειρήθηκε να ελεγχθεί η επικοινωνιακή εξέλιξη του θέματος κατά την διάρκεια της ημέρας, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, κυρίως λόγω του διαδικτύου που κινήθηκε ανεξάρτητα, με κορυφαίο όλων το defencenet.gr, το οποίο ανέδειξε πρώτο το θέμα της απεργίας με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητά του να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (σχεδόν 20.000 αναγνώστες διάβασαν χθες 112.000 σελίδες του defencenet.gr σύμφωνα με τα στοιχεία του google analytics) και υπολογίζετα ότι το θέμα μας αναδημοσιεύθηκε σε 250-300 blogs με συνολική αναγνωσιμότητα άνω των 500.000 αναγνωστών!
Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:



«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην
λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.

Σε μια "δουλειά" που   πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.
Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.
Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....


Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...
Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές  και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.
Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...
Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»
Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

5 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

"ετσι κι αλλιως απο ψηλα δεν φαινεστε καθολου"...
Τι να πω...τα ειπε ολα ο ανθρωπος!
Φταιμε ομως κι εμεις...εχουμε βαλει ολους στο ιδιο τσουβαλι, πεσαμε στην παγιδα και ξεχναμε οτι καποιοι, μπορει να ειναι δημοσιοι υπαλληλοι αλλα ειναι αληθινοι λειτουργοι, μικροι και μεγαλοι ηρωες της καθημερινοτητας που μενουν συνηθως στην αφανεια...
Δεν ιδρωνει το αφτι των ιθυνοντων...ας τους στηριξουμε εμεις ομως..

Aνεμος είπε...

BUTTERFLY όλοι στο ίδιο τσουβάλι ακόμα και οι ήρωες αυτοί να πληρώσουν
όλοι να πληρώσουν λένε έκτος απο τα λαμογια που τα έφαγαν...
έχεις δίκιο
ας τους στηρίξουμε εμείς

Ανώνυμος είπε...

Εμεις ειμαστε παντα σε ετοιμοτητα για το πανι που ορκιστηκαμε ενω καποιοι αλλοι σημερινοι υπερυπουργοι λενε για ενα παλοιπανο θα κανουμε πολεμο? και ομως ειναι στην βουλη εμεις με μισθους πεινας απο 800 κατωτερος υπαξιωματικος οι οποιοι εχουν και το μεγαλυτερο προβλημα επιβιωσης διοτι αρκετοι εχουν οικοιγενειες και φτανουμε στον αρχηγο με 3000 μισθο και τωρα ερχομαι και λεω οταν ολα τα λαμογια στα διαφορα υπουργεια ακομα και ενας κλητηρας του υπουργειου οικονομικων αμοιβεται με 2600 μισθο αυτο ειναι ισοτιμια μισθων και αξιωματων?προσφερουν το ιδιο?παιζουν την ζωη τους κορωνα γραμματα?οχι βεβαια δεν ειναι το ιδιο κι ομως αυτοι οι τυποι αμοιβονται πλουσιοπαροχα και κατι ακομα διαβαστε και καταλαβετε τι παιζεται σε αυτην την χωρα παιχνιδι απο ολους πολιτικους και ΜΜΕ παροτι εχω ενημερωση αρκετα καναλια Αλτερ-Μεγκα-Αλφα για την κατασπαταληση χρηματος που γινεται στα ΕΛΔΑ κανενας μα κανενας δεν ασχοληθηκε με το θεμα υπαρχουν μισθοι υπαλληλων οι οποιοι δεν κανουν τιποτα ουτε εχουν τελειωσει ανωτατες σχολες για να αμοιβονται πλουσια κι ομως εχουν μισθο 2600 και καθε 3 μηνες πληρονονται πριμ παραγωγικοτητας 1400 ευρω και ο αλλος κινδυνευει να μην γυρισει σπιτι του ετσι? και του λεμε εισαι υποχρεωμενος να το κανεις και τα σχετικα καιομως αυτοι οι κυριοι των ΜΜΕ πειραχτηκαν με την λευκη απεργεια και σχολιασαν το γεγονος της λευκης απεργειας της ΠΑ. Εγω παρακαλω να βρεθει καποιος εστω και απο εδω μεσα να κανει μια ερευνα να δειτε τι χρημα πεφετι στα ΕΛΔΑ σε μισθους σε πριμ παραγωγικοτητας σε φαγητα που αγοραζουν απο τον Γιαννουλακη σε τραπεζια κοινως τσιμπουσια που κανουν μεσα στα ΕΛΔΑ και περαν αυτον ας παει καποιος να δει τι ωρα σχολανε και απο τι ωρα ειναι στην πυλη ντυμενοι ετοιμοι να φυγουν και περαν των παραπανω αυτοι οι τυποι εχουν καλοριφερ αναμενα τα οποια δουλευουν με 23 βαθμους θερμοκρασια στο φουλ τσαμπα καυσιμο καει αβερτα το πετρελαιο να ειναι καλα οι ελληνες που πληρωνουν για να τρωνε οι λιγοι και θελουμε να εχουμε την απαιτηση απο τον ιπταμενο να πεταει να μην κανει απεργεια και ας του κοβουν μισθο επιδοματα,δωρα,πτητικο 13 και 14 μισθο γιατι αυτος δεν εχει δικαιωμα να κανει απεργεια να διαμαρτηρηθει καταλαβατε? ετσι ειναι η κατασταση εδω μας εφτασαν ολοι αυτοι οι τυποι της πολιτικης. Αν ομως υπαρχει καποιος εδω μεσα που μπορει να ψαξει το θεμα στα ΕΛΔΑ και να το ανακοινωση στο ιντερνετ πολυ θα τον ευχαριστησω για να δουμε καποιοι κυριοι τι θα πουν και πως θα δικαιολογηθουν

Aνεμος είπε...

πολύ σωστά τα γράφεις και θα συνεχίσουμε........

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Ξέρω τι γίνεται στα ΕΛΔΑ ή μάλλον φαντάζομαι και ξέρω ότι κάποτε μέσα από εκεί έφευγε πετρέλαιο τράνζιτ (αφορολόγητο), μπορεί να φεύγει και τώρα, δεν ξέρω και πήγαινε σε δεξαμενές πετρελαιάδων σε όλη τη χώρα με τις ευλογίες του υπουργείου οικονομικών και των τελωνειακών συνοδών του, που έπαιζαν πιστολίδι στο λιμάνι ποιος θα πάρει τις μαϊμού συνοδίες σε δήθεν πλοία τράνζιτ που ποτέ δεν είχαν προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι!!!!
Βρώμαααα @φίλε μεγάλη βρώμα, ειδικά εκεί μέσα!