2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η προτροπή

Από τον εξαίρετο Πιτσιρίκο μια προτροπή αξιοπρόσεκτη.
«http://pitsirikos.net/2010/04

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους
Κατηγορίες Παρατηρήσεις, Πολιτικά, Προτάσεις Tags MME 24/4/2010
Με το πολιτικό σύστημα –όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε- ξεμπερδέψαμε. Με την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο –ούτε το όνομά του δεν τόλμησε να αναφέρει ο Παπανδρέου στο διάγγελμα που έκανε- μια ολόκληρη γενιά πολιτικών μας αποχαιρετά. Το σημαντικό τώρα είναι να συντριβούν τα ΜΜΕ.
Οι ευθύνες των εκδοτών είναι εξίσου μεγάλες με αυτές των πολιτικών που κυβέρνησαν τη χώρα. Είναι γελοίο το ότι τώρα θέλουν να μας πουλήσουν και την ανάλυση της κατάστασης, ενώ θέλουν να μας ανυψώσουν και το ηθικό.
Ποιοι; Ο εθνικός εργολάβος; Το ψυχοπαίδι του Λαμπράκη; Ο εκδότης με τα πλαστά τιμολόγια; Ο χοντρούλης που έκοβε βόλτες με τα εκατομμύρια στην Ευρώπη και έκανε εκβιασμούς; Ο εθνικός ρουφιάνος;
Είναι στο χέρι μας να τους στείλουμε στον αγύριστο. Ας ξεκινήσουμε από τις εφημερίδες τους. Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Βυθίστε τους».
Και κατά τη γνώμη μου, δεν αρκεί αυτό. Όλα τα μεγαλο-κανάλια τα οποία, εκτός από την σκουπιδοχώρα που έχουν δημιουργήσει στο γυαλί, ανοίγουν παράθυρα με κάθε λογής ‘φρούτα’ που σχολιάζουν με ύφος ειδήμονα τα τεκταινόμενα και προσπαθούν να γεμίσουν το μυαλό μας με μύρια όσα και κυρίως φόβο, παίζοντας με την νοημοσύνη μας, θα πρέπει να αποκηρυχθούν.
Το παιχνίδι είναι στημένο εδώ και χρόνια. Ξυπνήστε επιτέλους! Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει να κρίνει, να ερευνήσει… Δεν σας χρειάζονται έτοιμες τροφές και ειδικοί της δεκάρας! Αρχίστε να συζητάτε! Σταματήστε να αποκοιμίζετε τις δικές σας σκέψεις και ανησυχίες!
Το ξέρω, είναι δύσκολο. Είναι διαπιστωμένο ότι το μυαλό όταν τα βρίσκει μπαστούνια προτιμάει να κυλήσει στα εύκολα… Αλλά τα εύκολα τελειώσανε. Μας έμεινε ένα ζοφερό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, όπως το έφτιαξαν και το παρουσιάζουν οι ‘ειδικοί’, η δική μας στάση ζωής που θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να κατέχουμε τον τίτλο του ανθρώπου, και η αντιμετώπιση των προβλημάτων με το στυλ Τζούλιας…
Δική σας η επιλογή.

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Έτσι ακριβώς Εκάτη!
Ας αρχίσουμε την αντίσταση από εμάς τους ίδιους!
Ας επιβληθούμε στον εαυτό μας κι ας τους "αδειάσουμε" όπως και όπου μπορούμε!

Υ.Γ. Έβαλα και μία εικόνα για να γίνει πιο αξιοπρόσεκτη η ανάρτησή σου.

Aνεμος είπε...

Το παιχνίδι είναι στημένο εδώ και χρόνια. Ξυπνήστε επιτέλους! Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει να κρίνει, να ερευνήσει… Δεν σας χρειάζονται έτοιμες τροφές και ειδικοί της δεκάρας! Αρχίστε να συζητάτε! Σταματήστε να αποκοιμίζετε τις δικές σας σκέψεις και ανησυχίες!