2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Στο δωμάτιο 305 του «Γεννηματά» η Φερστέ χαμογελά ακόμα ...

Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», γ’ όροφος, Οφθαλμολογική Κλινική. Στέκομαι έξω από την πόρτα του δωματίου 305 και αναρωτιέμαι τι να πω σ’ ένα 10χρονο κορίτσι που γλίτωσε τις βόμβες στο Αφγανιστάν και κόντεψε να χάσει τη ζωή του στα Κάτω Πατήσια.

Την πόρτα ανοίγει η Ζάχρα, η μητέρα που είδε τον 15χρονο γιο της να διαμελίζεται από τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, και τώρα η κόρη της κινδυνεύει να χάσει για πάντα την όρασή της. Η τραγική μητέρα βρίσκει το κουράγιο να χαμογελάσει κι αυτό είναι αρκετό για να τα ξεχάσω όλα. «Καλώς ήρθατε. Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ», ψιθυρίζει στη γλώσσα της. Κανένα μέλος της οικογένειας Νατζάφι δεν μιλά ελληνικά και συνεννοούμαστε μέσω διερμηνέα.



Το βλέμμα μου στρέφεται στη μικρή Φερστέ. Με καλωσορίζει με την παιδική της φωνούλα, ενώ το χαμόγελό της δηλώνει πως είναι ευχαριστημένη από την επίσκεψή μου. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή. Ενα παιδί καθηλωμένο σε νοσοκομειακό κρεβάτι, με σημάδια από θραύσματα στο πρόσωπο, με υγρά και ανέκφραστα ματάκια που κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους.

Δεν μπορεί να δει ακόμη καλά τα παιχνίδια και τις σοκολάτες. Μετά το τρίτο χειρουργείο, όμως, είναι σε θέση να διακρίνει τα χρώματα γύρω της, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία την οικογένεια και τους γιατρούς της. «Αυτό είναι ροζ και το άλλο λευκό», μου ψιθυρίζει. Ψηλαφίζει τα παιχνίδια για να καταλάβει το σχήμα τους. Μου λέει πόσο της αρέσει το παγωτό σοκολάτα και με παρακαλεί να της φέρω λίγο στην επόμενη επίσκεψή μου - της το επιτρέπουν οι γιατροί.

Ολη αυτή την ώρα, η μητέρα της μας παρατηρεί στοργικά. Με όσα δάκρυα της έχουν απομείνει μου δείχνει τη φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της κάνοντας νόημα να μην αναφέρω τίποτα γι’ αυτόν. Η Φερστέ δεν γνωρίζει ακόμη ότι είναι νεκρός. Ξεσπάει σε ένα βουβό και πνιχτό κλάμα για να μην ακούσει η μικρή και καταλάβει τη θλίψη της μητέρας της. «Τον ζητάει συνέχεια. Της λέμε πως είναι μικρός και δεν τον αφήνουν να έρθει στο νοσοκομείο. Θέλει να τον δει».

Ρωτάω για την πορεία της υγείας του κοριτσιού. Η Φερστέ Νατζάφι την περασμένη εβδομάδα μπήκε για τρίτη φορά στο χειρουργείο προκειμένου να της αφαιρεθούν τα θραύσματα από το αριστερό μάτι. Οι γιατροί δίνουν τη δική τους μάχη για να μη χάσει την όρασή της, αλλά αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Η μικρή Φερστέ επιδεικνύει μια απίστευτη ψυχική δύναμη, που θα εντυπωσίαζε οποιονδήποτε. Είναι πολύ συνεργάσιμη και δέχεται υπομονετικά τις συμβουλές των γιατρών της. Η θέλησή της για τη ζωή την κάνει να αντιμετωπίζει με ανείπωτο θάρρος αυτή τη δοκιμασία.

Δεν μπόρεσα να μη συμμεριστώ κι εγώ αυτή την αισιοδοξία της και να χαμογελάσω όταν στην ερώτηση «τι θα ήθελες να σου φέρω όταν ξαναέρθω;», πήρα την απάντηση που θα έδινε κάθε κορίτσι της ηλικίας της. «Θέλω ένα βερνίκι για τα νύχια μου σε κόκκινο χρώμα και ένα lipgloss με άρωμα φράουλα». Προφανώς ήθελε να συμπληρώσει το ήδη γεμάτο κοριτσίστικο νεσεσέρ δίπλα της.


Τεράστια ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του «ΘΕΜΑτος» για βοήθεια στη μικρή Αφγανή 

Μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης από εκατοντάδες Ελληνες που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν χρήματα, ρούχα και παιχνίδια στο τραυματισμένο κοριτσάκι

Κατά εκατοντάδες ανταποκρίνονται οι συμπολίτες μας στην πρωτοβουλία του «ΘΕΜΑτος» και του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 98.9 να συντονίσουν όσους επιθυμούν να βοηθήσουν τη 10χρονη Αφγανή Φερστέ Νατζάφι, που κινδυνεύει να χάσει την όρασή της για πάντα, εξαιτίας της βόμβας που σκότωσε τον αδελφό της στα Κάτω Πατήσια, το βράδυ της 28ης Μαρτίου. Ηδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα χρήματα στον ερανικό τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό 5011-046829-476 (δικαιούχος κ. NAJAFI Mohammad Isa, IBAN: GR47 0172 0110 0050 1104 6829 476) που άνοιξε το «ΘΕΜΑ» στην Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης της υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Επίσης, το «ΘΕΜΑ» βρίσκεται σε συνεννόηση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν προσφερθεί να συγκεντρώσουν τη βοήθεια υπέρ της οικογένειας Νατζάφι, προκειμένου να ανταποκριθεί και στα αιτήματα συμπολιτών μας που ήδη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν ρούχα και παιχνίδια για την άτυχη 10χρονη.

Ο συντονισμός των ενδιαφερομένων να υποστηρίξουν την οικογένεια γίνεται μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου agaliaste.ti.ferste@protothema.gr, αλλά και του group που δημιούργησε η εφημερίδα στο facebook με τίτλο: «Αγκαλιάστε τη Φερστέ - Μια πρωτοβουλία του ΘΕΜΑτος».

Ηδη, εκατοντάδες συμπολίτες μας έστειλαν μηνύματα αγάπης και υποστήριξης για να απαλύνουν τον πόνο του 10χρονου κοριτσιού και προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν χρήματα, ρούχα και παιχνίδια.

Εκτός από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για το άνοιγμα ερανικού λογαριασμού υπέρ της οικογένειας Νατζάφι, η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Γεννηματά δεσμεύτηκε για την αναμόρφωση όλης της νομοθεσίας σχετικά με το
άσυλο. Εχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υποδοχής και φροντίδας όλοι όσοι έχουν ανάγκη από προστασία.
Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

«Θέλω ένα βερνίκι για τα νύχια μου σε κόκκινο χρώμα και ένα lipgloss με άρωμα φράουλα».
Πώς είναι δυνατόν να μη ...βουρκώσεις?...