2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Σύγχρονοι Μαυραγορίτες των ονείρων μας...






Από τους μαυραγορίτες της κατοχής φθάσαμε σήμερα στις διαδοχικές κυβερνήσεις των τριών τελευταίων δεκαετιών που παρά τις μεγάλες επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σπατάλησαν τεράστια ποσά για καταναλωτικούς σκοπούς τα οποία δανείστηκαν, με αποτέλεσμα να φθάσουν το δημόσιο χρέος σε τεράστια ύψη και η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας!
Ως σύγχρονοι μαυραγορίτες οι φίλοι μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγόρασαν την ίδια μας την ύπαρξη και τα όνειρά μας, πουλώντας μας φούσκες και άχρηστο καταναλωτισμό με την αγαστή συνεργασία φυσικά των κυβερνήσεών μας που σήμερα αλληλοκατηγορούνται για το ποιό κόμμα μεγάλωσε περισσότερο το δημόσιο χρέος.

Λεφτά υπάρχουν, μας το είπαν και το ξέρουμε κι ας κάνουν τώρα τους έκπληκτους ότι δεν υπάρχει ...σάλιο!


Τα μέτρα που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να αποτελέσουν το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάκαμψη αυτής της έρημης και ξεπουλημένης χώρας είναι η μείωση των δαπανών που αποτελούν σπατάλη και η πάταξη της φοροδιαφυγής που συμβάλλει φυσικά και στην επιδείνωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.

Ζητούν από εμάς να δώσουμε το αίμα μας, και θα το δίναμε αν τουλάχιστον βλέπαμε τα παρακάτω:
1) Σταδιακή και εύλογη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 25% χωρίς να μειωθεί η παραγωγή του δημοσίου.
2) Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, που αποτελούν σκάνδαλο και επί πλέον βάρος για τους πολίτες, οι οποίοι ήδη, όσοι πληρώνουν φυσικά τους φόρους τους, φορολογούνται βαριά.
3) Κατάργηση των πολυτελών αυτοκινήτων των βουλευτών, μητροπολιτών, πρυτάνεων, διοικητών, προέδρων κ. ά. πολιτικών και κοινωνικών παράσιτων.
4) Κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων. Όποιος θέλει να κάνει κόμμα να σκεφθεί και πως θα χρηματοδοτηθεί. Αρκετά έχουμε πληρώσει για τόσους φαύλους πολιτικούς μας!
5) Μείωση του αριθμού των βουλευτών, π.χ. σε διακόσιους. Είναι αστείο μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να έχει 300 βουλευτές και να τους χρηματοδοτεί με μισθό, με ατέλειες, με γραφείο, με προσωπικό, με υπέρογκες συντάξεις έπειτα από ελάχιστη θητεία.
6) Μείωση των υπέρογκων αμοιβών των διοικητών των ΔΕΚΟ, που καθόλου δεν τους αγγίζουν τα νέα μέτρα, με τη φαιδρή αιτιολογία ότι έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και όχι δημοσίου...
7) Κατάργηση των επιδοτήσεων σε κάθε είδους ιδιωτικούς φορείς, όπως π.χ. οι διάφοροι ιδιωτικοί σύλλογοι και ΜΚΟ κλπ. Όποιος θέλει να προσφέρει στην κοινωνία πρέπει να το κάνει με δικά τους έξοδα κι όχι με ξένα κόλλυβα.
8) Επισήμανση και φορολόγηση των περιουσιών των offshore εταιρειών, έστω και αν εδρεύουν σε τρίτες χώρες, αρκεί να αποδεικνύεται ότι είναι ελληνικών συμφερόντων.
9) Τέλος και σπουδαιότερο κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και θέσπιση διατάξεων περί αποζημίωσης του δημοσίου, σε περίπτωση προκλήσεως ζημίας του, από κακοδιαχείριση των στελεχών του, είτε εξ αμελείας είτε εκ δόλου!

Νομίζω αν βλέπαμε ότι τα κυβερνητικά προγράμματα για την ανάκαμψη της χώρας στρέφονται προς τις παραπάνω κατευθύνσεις, τότε ίσως να αποδεχόμαστε να πληρώσουμε κι εμείς το μάρμαρο έστω και αν είμαστε τα θύματα αυτής της καταστροφικής τους διαχείρισης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Μα φοβάμαι ότι η περίοδος των σύγχρονων πλέον, μαυραγοριτών επανήλθε με το πιο δριμύ της πρόσωπο!

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Σύγχρονοι Μαυραγορίτες των ονείρων μας...
TA ΛΕΕΙ ΟΛΑ