2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

To blog της εκστρατείας : ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Μετά την χθεσινή έναρξη της εκστρατείας , ήδη δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή τρεις (3) σημαντικότατες ενώσεις καταναλωτών: το ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η ΒΙΟ.ΖΩ., το ΙΝΠΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Συμμετοχή στην εκστρατεία δήλωσαν ήδη δεκάδες πολίτες.
Είμαστε βέβαιοι ότι κατά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επαύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων και του όγκου των πληροφοριών.
Δημιουργήσαμε τον διαδικτυακό τόπο http://protimoellinika.wordpress.com/ , όπου μπορούμε να δηλώνουμε συμμετοχή, να παραθέτουμε άρθρα, πληροφορίες και καταγγελίες. Μέσα από τον δικτυακό τόπο αυτό θα διεξάγεται και ένα μεγάλο μέρος της ανταλλαγής απόψεων και της ενημέρωσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
.Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

9 σχόλια:

marianaonice είπε...

Noμίζω πλέον ότι η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων είναι μονόδρομος!
Μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή!
Ας την υποστηρίξουμε.

aldebaran είπε...

Θα πω μια σκέψη μου πάνω σε αυτό το θέμα . Από την μια όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι "αγορές" και οι κανόνες της οικονομίας καθορίζουν το παιχνίδι και ότι έτσι θα πρέπει και εμείς να προσαρμοστούμε. Επειδή σαν χώρα είμαστε εκτός κλίματος και αντιπαραγωγικοί γιαυτό και θα πρέπει τώρα να ματώσουμε και να ανεχτούμε όλη αυτή την απώλεια δικαιωμάτων και εισοδημάτων.
Άρα θα πρέπει και εμείς με την σειρά μας να βοηθούμε την αγορά και ταυτόχρονα να προσαρμοστούμε στα λιγότερα.
Άρα θα πρέπει να προτιμάμε τα καλύτερα και φτηνότερα προϊόντα.
Κατά γενική ομολογία τα Ελληνικά προϊόντα πάσης φύσεως είναι ακριβότερα από τα εισαγωγής (ας είναι καλά η Ενωμένη Ευρώπη) και όχι πάντα ποιοτικότερα.
Γιατί εγώ , εσείς κλπ να προτιμήσουμε τα ακριβότερα Ελληνικά όταν τα λεφτά μας είναι πλέον λιγότερα ;
Όταν ο συνταξιούχος των 500 ευρώ ή ο υπάλληλος που έχει να πάρει αύξηση τόσα χρόνια ή και ο απλός δημόσιος υπάλληλος (όχι τα golden boys των 100,000 ευρώ το χρόνο)αν θέλετε ,που του έκοψαν ένα μισθό ,έχει δραστική απώλεια εισοδήματος.
Γιατί να μην πάρει αυστριακό γάλα με 0.70 λεπτά και να πάρει Ελληνικό με 1,00 ευρώ ;
Το θεωρείτε λογικό αυτό ;
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας σε αυτό το θέμα .

marianaonice είπε...

@aldebaran
Παρόλο που το γάλα το ελληνικό έχει ακριβότερα από το αυστριακό εγώ το προτιμώ, αν θες και λόγω του ότι το θεωρώ, ίσως λανθασμένα, περισσότερο αγνό.
Και γενικά τα τρόφιμά μου προτιμώ τα ελληνικά.
Τώρα όσο για το ότι πράγματι τα ελληνικά προϊόντα είναι ακριβότερα και χειρότερα ποιοτικά, θα συμφωνήσω κυρίως στα είδη ρουχισμού και μηχανημάτων ή συσκευών ίσως.
Αν και τα περισσότερα πια μηχανήματα είναι πολυεθνικά.
Όσον αφορά τα ρούχα, θα πω την αμαρτία μου, σπάνια ψωνίζω από ελληνικές βιοτεχνίες (πρέπει να είναι κάτι πολύ καλό και προσεγμένο) συνήθως σε περίοδο εκπτώσεων βρίσκει κανείς πολύ καλά ενδύματα, φίρμας εξωτερικού, που είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα ελληνικών καταστημάτων και βιοτεχνιών.
Εδώ συμφωνώ έχεις δίκιο, γιατί να δώσω περισσότερα χρήματα για να πάρω χειρότερα πράγματα?
Σωστές οι επισημάνσεις σου και νομίζω ότι το σωστό είναι υποστηρίζουμε ελληνικά αλλά και οι έμποροι και παραγωγοί θα πρέπει να σταθούν ανάλογα στο ύψος των περιστάσεων για να κερδίσουν την υποστήριξή μας.
Αλληλένδετα είναι αυτά.
Σ' ευχαριστούμε για τη σωστή σου παρέμβαση.

aldebaran είπε...

Ακριβώς αυτό το πράγμα λέω Μαριάνα. Όλοι προτιμούμε τα Ελληνικά ιδίως τρόφιμα , γιατί απλά είναι καλύτερα και νοστιμότερα λόγω της γεύσης που έχουμε συνηθίσει.
Δεν γίνεται όμως να έχουμε έναν μηχανισμό μεσαζόντων που θησαυρίζει ή μια απληστία κοντόφθαλμη από την μεριά των εμπόρων-παραγωγών.
Όλοι από την αύξηση του ΦΠΑ, των ειδικών φόρων των καυσίμων βιώνουμε ήδη μια οικονομική συρρίκνωση.
Απλά όπως το είπες θα προτιμήσουμε το φθηνότερο , ιδίως όσο τα πραγματα θα "σφίγγουν".Σε λίγο ότι κάνουμε με τα ρούχα θα γίνεται και με τα τρόφιμα. Θα είναι απλά επιλογή επιβίωσης και όχι αρεσκείας.Στο κάτω κάτω κάτω αυτοί είναι οι νόμοι της αγοράς.
Απλά στην Ελλάδα την απελευθέρωση της αγοράς την έχουμε μπερδεψει με την ασυδοσία και την κερδοσκοπία , πράγμα που ίσως ισχύει ως ένα βαθμό. Δεν μπορείς όμως εσύ Έλληνα παραγωγέ , επιχειρηματία ή έμπορε από την μία να μην δίνεις δεκάρα για το κοινωνικό σύνολο χρεώνοντας ότι σου κατέβει, επικαλούμενος την ελεύθερη οικονομία και από την άλλη να ζητάς από το κράτος να σε προστατέυσει όταν κάποιος ισχυρότερος πάει να σε πηδήξει στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας ή να ζητάς από τους καταναλωτές να σε στηρίξουν στα πλαίσια μιας ασαφούς φιλο-Ελληνικής πολιτικής .Φυσικά εσύ εφόσον "γδέρνεις" τους συμπατριώτες σου αλλά εξάγεις φτηνά στους Ευρωπαίους μόνο φιλέλληνας δεν είσαι .
Αυτήν είναι λογική Χότζα. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.
Ή αλλιώς οι θυσίες δικές σου , τα κέρδη δικά μου.
Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η έλλειψη συνεταιρισμού και επαγγελματισμού καθώς και και η απουσία τυποποίησης.
Δεν μπορώ π.χ. να δεχθώ το γεγονός πως αγοράζεις Ελληνικό ελαιόλαδο (πιστοποιημένο και ελεγμένο) από το LIDL φθηνότερα από ότι αγοράζεις κατευθείαν από τον παραγωγό χύμα με τον τενεκέ ενώ δεν έχει μεσολαβήσει κανένας εγχώριος μεσάζοντας . Είναι απλά αδιανόητο.
Ή το γεγονός ότι μπορείς να αγοράσεις φθηνότερα Ελληνικό ελαιόλαδο ή άλλα προΐόντα στην Ευρώπη από ότι στην Ελλάδα.
Μην ξεχνάτε ότι μπροστά στην Γαλλία την Ισπανία και την Ιταλία είμαστε ψείρες σε σχέση με την αγροτική παραγωγή .Στο μόνο που είμαστε πρώτοι είναι το βαμβάκι που τόσο το έχουμε δαιμονοποιήσει. .Αν συνεχίσουμε έτσι θα μας σβήσουν από τον χάρτη.
Θα είναι απλά οι νόμοι των αγορών που όλοι σκίζονται να ικανοποιήσουν.
Ευχαριστώ.

aldebaran είπε...

Επίσης θυμάστε πόσο φιλλέληνες στάθηκαν όλοι οι έμποροι και οι παραγωγοί με την εισαγωγή του ευρώ τις αθρόες ανατιμήσεις και τις στρογγυλέυσεις .
Ξαναρωτώ .Γιατί θέλουν τώρα από εμάς στήριξη ; Σε τί εχουν βελτιωθεί και τι έκαναν για μας ;
Τώρα που σφίξαν τα πράγματα ανακάλυψαν την αλληλεγύη ;

Παρόλα αυτά είμαι ίσως υπέρ , αλλά να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δώσουν δείγματα γραφής , αλλιώς ο κόσμος δεν πρόκειται να σταματήσει να ψωνίζει από LIDL ,CARREFOUR ,ZARA ,IKEA και δεν συμμαζεύεται .

Aνεμος είπε...

εγω παντως συμφωνώ γιατι σε περίοδο κρίσης πρέπει να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα
αλλιώς θα κλείσουν ολα τα καταστήματα,και θα απολυθούν εργαζόμενοι
το θέμα βέβαια οτι μπορεί να είναι ακριβά και οι μεσάζοντες τα κονομανε, είναι άλλο μεγάλο θέμα ,στο ανύπαρκτο κράτος

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ & ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ:
Είναι βέβαιο ότι μερίδα του εμπορικού κόσμου θα προσπαθήσει να εξάγει υπερκέρδη από την εκστρατεία και από τα ελληνικά προϊόντα. Πιέζουμε πάντοτε για καλύτερη τιμή στο ελληνικό προϊόν (υπάρχουν πάντα περιθώρια) και εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια το καταγγέλλουμε με τους πιο πάνω τρόπους ή οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.

aldebaran είπε...

Και εγώ ρε παιδιά υποστηρίζω τα Ελληνικά και θα συνεχίσω όσο αντέχω ακόμα.
Απλά όλα αυτά τα επισημαίνω γιατί δεν θέλω να μας δουλεύουν.
Πάντα μας βρίσκουν στο φιλότιμο ενώ αυτοί έχουν χάσει κάθε τσίπα.
Αλλά να το ξέρετε , αν κάτι δεν είναι πραγματικά ανταγωνιστικό , είτε σε ποιότητα είτε σε τιμή , ακόμα καλύτερα και στα δυο, ,μοιραία θα πάει άπατο.

Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

marianaonice είπε...

Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

Αυτό ακριβώς!!