2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Μανώλης Γλέζος: "Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη"!!

«Θέλω να πιστέψω το παιδί» λέει ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στα Νέα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αστυνομικό που του έριξε στο πρόσωπο τα χημικά. «Ζήτησα ταπεινά συγγνώμη. Θα μπορούσε να ήταν παππούς μου» δηλώνει από την πλευρά του ο 22χρονος άνδρας των ΜΑΤ.
“Ρόλος της αστυνομίας είναι να κυνηγά το έγκλημα και όποιον παραβιάζει το νόμο, και όχι το λαό όταν διεκδικεί τα δίκαιά του”, πρόσθεσε ο κύριος Γλέζος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αστυνομικός κατανόησε το πρόβλημα, όχι όμως και η Κυβέρνηση που επανέλαβε την καταστολή στη χθεσινή κινητοποίηση.

Στο ερώτημα τι γνώμη έχει για την Αστυνομία, ο κ. Γλέζος εξηγεί: «Υπάρχει ένας ορμαθός λέξεων με μορφολογική αλληλουχία. Πόλις, πολίτης, πολιτική, πολιτισμός. Όταν μία πόλις συγκροτείται από πολίτες που ασκούν οι ίδιοι πολιτικοί, το αποτέλεσμα είναι ο πολιτισμός. Τα πήρε αυτά η Δύση και είπε να προσφέρει κάτι και αυτή σε αυτόν τον ορμαθό των λέξεων. Και πρόσθεσε την police. Δηλαδή το όργανο καταστολής των διαδηλώσεων των πολιτών. Τίποτα άλλο δεν μας προσέφεραν οι δυτικοί. Μόνο police».

«Η κυβέρνηση λέει 'έχουμε στοιχεία'. Η ίδια η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος λέει ότι η επίθεση δεν έγινε από τις γραμμές μας. Αφού έχουν στοιχεία γιατί δεν τα λένε; Γιατί συκοφαντούν; Γι΄ αυτό λέω ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, γιατί είναι επικίνδυνη για τον τόπο» δηλώνει, ζητώντας να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που συγχώρεσε τον αστυνομικό που του έριξε χημικά στο πρόσωπο (τα οποία σημειωτέον απαγορεύονται ακόμη και σε περίοδο πολέμου), απαντά σε ερωτήματα καυτά και αμείλικτα για τη σημερινή πολιτική μας κατάσταση και βάζει τα πράγματα στη θέση τους απόλυτα και καταλυτικά, όπως αρμόζει σε έναν παλαίμαχο αγωνιστή:
Υπάρχουν όρια για έναν που διαδηλώνει;
Όχι. Μπορείς να διαδηλώνεις με κάθε τρόπο εκτός από τη βία. Όχι σπασίματα δηλαδή. Τα ΜΑΤ φοράνε κράνη,εμείς κουκούλες, λένε κάποιοι.
Οι κουκουλοφόροι δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Δεν αποκλείω βέβαια να παρασυρθεί κάποιο παιδί και να φορέσει μια κουκούλα, αλλά η οργάνωση δεν είναι από εμάς. Εμείς δείχνουμε το πρόσωπό μας. Όπως στην Κατοχή, έτσι και τώρα. Είμαστε συνέχεια εκείνων των αγωνιστών. Δεν μπορεί να είμαστε κουκουλοφόροι.
Στην πολιτική όμως δεν υπάρχει αυτό που θέλουμε, υπάρχει αυτό που έχουμε. Εάν φύγει αυτή η κυβέρνηση ποιος να ΄ρθει; Μια μεγάλη Αριστερά;
Όχι δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη Αριστερά. Με ενδιαφέρει να αποφασίζει ο ίδιος ο πολίτης. Η άμεση δημοκρατία την οποία εφάρμοσα στο χωριό μου. Εγώ λέω να φτιαχτεί μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Όλων των κομμάτων. Μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Τέλος για τα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαία είπε το εξής πέρα για πέρα αληθινό:
"Γιατί είναι αναγκαία? "Ας κόψουμε τους εξοπλισμούς που στοιχίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ μας και ας φέρουμε πίσω τους στρατιώτες μας από το Αφγανιστάν, όπου κοστίζουν ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα!!!! Και τότε δεν θα έχουμε κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα"!!
Και στην ερώτησή πως θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους είπε: "Μα σε τίποτε δεν μας βοήθησαν ούτε θα μας βοηθήσουν οι εξοπλισμοί με τους Τούρκους! Ούτε στην Κύπρο μας βοήθησαν ούτε στα Ίμια. Το θέμα των Τούρκων λύνεται μόνο με διεθνείς συνθήκες"!!!

Ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν τέτοιοι αριστεροί και ελπίζεις ότι δεν ξεπουλήθηκαν όλα!

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

Theodosia είπε...

Ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν τέτοιοι αριστεροί και ελπίζεις ότι δεν ξεπουλήθηκαν όλα!
Η δικιά μου γενιά μ`αυτούς τους Γίγαντες μεγάλωσε.
Τα σημερινά παιδιά μόνο νάνους έχουν για παράδειγμα.

Aνεμος είπε...

Στην πολιτική όμως δεν υπάρχει αυτό που θέλουμε, υπάρχει αυτό που έχουμε. Εάν φύγει αυτή η κυβέρνηση ποιος να ΄ρθει; Μια μεγάλη Αριστερά;

Theodosia είπε...

Αρνούμαι να μπω σ`αυτό το τριπάκι
του διλήμματος.
Από το χειρότερο το μη χείριστο;
Και γιατί όχι μία μεγάλη Αριστερά;
Ας ξυπνήσουν οι κύριοι των Αριστερών δυνάμεων (αν πραγματικά το θέλουν πράγμα που αμφιβάλω) κι ας ενωθούν.
Αλλά κι αυτό το χάλι δεν αντέχεται.
Αλήθεια το λέω ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΗ.