2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Επειδή η γνώση και τα παιδιά είναι η μόνη ελπίδα αυτου του κόσμου


Η Actionaid έχει ξεκινήσει έναν καινούργιο αγώνα. Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους και να βάλετε ένα γκολ: http://www.actionaid.gr/1goal
Ορμώμενη από τα όσα τρέχουν και στροβιλίζονται γύρω μας (γιατί στην ουσία αυτό γίνεται: στροβιλισμός) και εμείς προσπαθούμε να τα προλάβουμε αλλά είναι τόσα πολλά και τόσο εναλλασσόμενα που οι γεροντότεροι καθώς στεκόμαστε για να πάρουμε μια ανάσα αντιλαμβανόμενοι ότι οι δημιουργοί αυτών των στροβιλισμών δεν πρόκειται να σταματήσουν ανακαλύπτουμε ένα σωρό άλλα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα γεγονότα, πιο ουσιαστικά που μας προδιαθέτουν αντί να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα να σταθούμε όρθιοι και να κατασκευάσουμε τα τείχη που θα σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα αυτού του είδους τους καθοδηγούμενους κυκλώνες.


Άκουσα χτες τα όσα έλεγαν εκτός ημερησίας διατάξεως στην Βουλή οι αντιπρόσωποί μας... Και μου θύμιζαν ταινία χιλιοπαιγμένη... Απλά οι αναφορές του ενός προς τον άλλον ήσαν λάιτ, οι παλιές καραβάνες είχαν την ευχέρεια της διαφορετικής γκάμας λέξεων αλλά η ουσία και η δήθεν αντιπαράθεσή τους μια από τα ίδια. Ο καθένας στο  καβούκι του να τραγουδάει το σκοπό που έχει μάθει ή τον έχουν μάθει να μουρμουρίζει...




Αλλά για σήμερα είμαι αποφασισμένη να μοιραστώ μαζί σας μια είδηση που με κάθε επιφύλαξη μάλλον εμφανίστηκε στην Espresso (ναι βάζει και τέτοιου είδους ειδήσεις, όσο κι αν με εξέπληξε) και εγώ το δανείστηκα από την ιστοσελίδα του schizas.com και αφορά τους 10 μαθητές του Γ΄Λυκείου Μυτιλήνης,  που θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη μαγεία των διαστημικών αποστολών, καθώς τον ερχόμενο Αύγουστο από την Νορβηγία θα εκτοξεύσουν στο διάστημα τον δικό τους πραγματικό μίνι δορυφόρο. Τα παιδιά επιλέχτηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) να συμμετάσχουν στον πρώτο ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSat, ανάμεσα σε έντεκα συνολικά ομάδες.
Τα παιδιά είναι βέβαια εξαιρετικοί στη Φυσική αλλά τους βοηθούν όλοι οι μαθητές και ο καθηγητής του φυσικά κ. Γιώργος Κοντέλλης.
Το όνομα του μίνι δορυφόρου τους είναι "Ικαρομένιππος", που ήταν ο ήρωας του πρώτου βιβλίου επιστημονικής φαντασίας του 160 μ.χ. Συγγραφέας του ο σοφιστής Λουκιανός ο Σαμοσατεύς.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δε τους προσφέρει την επιστημονική υποστήριξή του. Η ESA καλύπτει τα έξοδα για 5 μόνο άτομα (καθηγητή ικαι 4 μαθητών) και ο Δήμος Μυτιλήνης εξέφρασε την επιθυμία να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς τους.

Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στα παιδιά που μας χαρίζουν αυτή την φωτεινή ελπίδα του αύριο, συγχαρητήρια για το άρθρο της κ. Εύας Παπαδάτου, που μας έκανε κοινωνούς αυτής της είδησης, συγχαρητήρια στον Καθηγητή τους, στους συμμαθητές τους, στον δήμο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


στοιχεία επικοινωνίαςΜε την ευγενική υποστήριξη
ActionAid Ελλάς, Φαλήρου 52
117 41 Αθήνα
Tηλ.: 210 9212321, fax: 210 9212376

E-mailinfo.hellas@actionaid.org
www.actionaid.gr

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Αχαιος είπε...

Μπραβο στα παιδια.
Εκατη πολυ καλο.