2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!!!!

Θλίψη, κατήφεια και διάχυτη απαισιοδοξία μας έχει κυριεύσει. Η πορεία της χώρας μας βρίσκεται σε σταυροδρόμι καθοριστικών εξελίξεων. Μετά την μετάθεση αποφάσεων, από τη χθεσινή σύσκεψη του Eurogroup στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, φαίνεται ότι αλλάζουν πλέον τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Η επιδειχθείσα κινητικότητα της κυβέρνησης, με τα αλλεπάλληλα ταξίδια, επαφές και βαρύγδουπες δηλώσεις (στήριξης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στη διεθνή κερδοσκοπία) είναι γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις διχογνωμίες στην ηγετική ομάδα της ΕΕ, με αποτέλεσμα να έχει απομακρυνθεί δραματικά η πιθανότητα να υπάρξει (ρεαλιστικό) σχέδιο διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας.

Κι αυτό γιατί: Ας δούμε τί εμείς (δεν) ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τί αυτοί (δεν) μας δίνουν:

Η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν θέλει οικονομική βοήθεια αλλά πολιτική στήριξη. Με απλά λόγια ζητάμε να βγει η ΕΕ και να πει καλά λόγια για την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα με το εφαρμοζόμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας και παράλληλα επιθυμούμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ να ανοίξουν τα κουτάκια τους και να μας δώσουν το θρυλούμενο δάνειο των 25 δισεκατομμυριών ευρώ.

Έλα όμως που εκείνοι ΚΑΙ δεν θέλουν να δώσουν σεντ αλλά ΚΑΙ μας ζητάνε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ να θέσουμε επίσημα αίτημα οικονομικής βοήθειας, διαρρέοντας ότι το οικονομικό πακέτο είναι έτοιμο.

Εμείς από την πλευρά μας, αδυνατούμε να θέσουμε επίσημα το αίτημα αυτό γιατί αν το κάνουμε (θα δώσουμε το μήνυμα για την άθλια κατάστασή μας προς τις αγορές) τα επιτόκια δανεισμού θα εκτιναχθούν και πάλι πάνω από το 6%.

Άρα βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, που κι εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε αλλά κι εκείνοι δεν μπορούν (και δεν θέλουν) να μας δώσουν. Έτσι στην Σύνοδο θα συζητηθεί (μάλλον άτυπα) το θέμα της Ελλάδας, γιατί επίσημα δεν θα έχει τεθεί το ζήτημα της οικονομικής στήριξης.

Περισσότερα στον activistis.gr

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

aldebaran είπε...

Είμαστε σε άσχημο "λούκι" και δυστυχώς δεν βλέπω να ξεμπλέκουμε εύκολα.

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται ή αλλιώς άμα οι άλλοι σε ρίξουν κάτω μετά σε πηδάν όπως θέλουν.

marianaonice είπε...

@aldebaran
Έχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς.
Και όσο σκέφτομαι ότι όλο αυτό που περνάμε ήταν σχέδιο καταστρωμένο από τους άσπονδους εταιρικούς μας φίλους, τρελλαίνομαι!
Και οι εδώ εντολοδόχοι τους όλοι πουλημένοι!

Aνεμος είπε...

βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, που κι εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε αλλά κι εκείνοι δεν μπορούν (και δεν θέλουν) να μας δώσουν