2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Γενική Πανελλαδική Απεργία: Γιγαντιαία συμμετοχή, προκλητική καταστολή


Μπορεί να λεχθεί με ασφάλεια ότι η συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία σημείωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής δεκαετιών.

Η συνήθης κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, αντί να επιταθεί από το κλειστό κέντρο, ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων δεν πήγε στην δουλειά του.


Η πορεία αριθμούσε, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις παρευρισκομένων, από 60.000 έως 100.000 συμμετέχοντες.

«Ξένοι ανταποκριτές μιλούσαν δίπλα μας έκπληκτοι για πάνω από 100.000 διαδηλωτές!»

«H πορεία είναι πολύ μεγάλη. Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ όταν άρχισαν να διαλύονται στο τέλος της Πανεπιστημίου στο ύψος της Θεμιστοκλέους, η ουρά τους ήταν ακόμη Σταδίου. Των σωματείων και της ΓΣΕΕ γέμιζε την Πατησίων και ήταν σε μήκος από το Πολυτεχνείο έως μέσα στη Σταδίου.»


Καθώς τα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έφταναν στην Ομόνοια, στις 12:45 περίπου, σημειώθηκε απρόκλητη επίθεση και «σπάσιμο» της πορείας από πλευράς των ΜΑΤ:
«Απρόκλητη επίθεση των ματ στη χαλκοκονδυλη κ Πατησίων»
Βίντεο από το «κόψιμο»:


Η καταστολή και το κυνηγητό ομάδων διαδηλωτών συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Είναι προφανές ότι, οι μεγάλες κινητοποιήσεις τρομάζουν αυτούς που θέλουν να οικοδομήσουν μια βιτρίνα «εθνικής συναίνεσης». Οι μηχανισμοί «κοινωνικού αυτοματισμού» δεν λειτούργησαν. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους εργαζομένους του δημοσίου, αντιδρούν στη μείωση οποιουδήποτε εισοδήματος, είτε με περικοπές, είτε με φόρους, είτε με πάγωμα.

Το εναίο μέτωπο έχει δημιουργηθεί. Όχι όμως για να σώσει τους κεφαλαιούχους και το πολιτικό τους προσωπικό από την κρίση, αλλά για να τους την επιστρέψει, μιας και αυτοί είναι οι υπεύθυνοι.

πηγή:Έξω από την Βουλή.

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Το πίστευα ότι θα ήταν γιγάντια σήμερα η συγκέντρωση.

Μα το σύστημα ξέρει και χτυπάει τη δύναμη του λαού με τους κατευθυνόμενους καταστροφείς των περιουσιών του κόσμου.

"Το εναίο μέτωπο έχει δημιουργηθεί. Όχι όμως για να σώσει τους κεφαλαιούχους και το πολιτικό τους προσωπικό από την κρίση, αλλά για να τους την επιστρέψει, μιας και αυτοί είναι οι υπεύθυνοι".

marianaonice είπε...

Θεοδοσία μου,
ελπίζοντας ότι δεν έχεις αντίρρηση πρόσθεσα και το σχετικό βίντεο στην ανάρτησή σου, απ' όπου έχουμε μία εικόνα του τι έγινε.
:)))

Ανώνυμος είπε...

Τοση δυναμη, εναντια στα μετρα, εναντια στο νομοσχεδιο
κι ομως, καμμια δυναμη...να μην διαλυσουν ..οι ιδιοι κι οι ιδιοι τα παντα.
ιδια παρασταση, δυστυχως οπως ολες
ακομα μια φορα, μειναν εξω οι ανθρωποι, γιατι δεν θελουν συμμετοχη σε βανδαλισμους
γιατι, φθασαμε στο σημειο, οι λιγοι βανδαλοι, να κρατουν μακρια συνηδειτους Ελληνες???
για σκεψη....

marianaonice είπε...

@Ανωνυμε
Το είπα, το σύστημα ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τους λιγους μπαχαλάκηδες για να διαλύει τους πολλούς συνειδητούς Έλληνες!
Κάποτε ίσως καταλάβουμε ότι ο εχθρός δεν είναι μόνον αυτός που φαίνεται αλλά κι αυτός που κρύβεται κάτω από δήθεν πράξεις οργισμένης λαϊκής αντίστασης που στο τέλος καταντούν να εξουδετερώνουν την ίδια τη λαϊκή αντίσταση.