2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Η γαλανόλευκη στα Ιμαλάϊα...

Και ενώ εμείς τείνουμε να καταργήσουμε τα εθνικά μας σύμβολα και τις παρελάσεις,



«Πέταξε» χθες για τα Ιμαλάια η ελληνική ορειβατική αποστολή. Σκοπός της αποστολής, που αποτελείται από επτά Θεσσαλούς ορειβάτες, με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση (ο οποίος έχει ανέβει στο Εβερεστ και έχει πατήσει στις υπόλοιπες πέντε ψηλότερες κορυφές της Γης), είναι η κατάκτηση της ψηλότερης οροσειράς του κόσμου.

Οπως είπε στην «Espresso» ο κ. Μαγγίτσης, στόχος μας είναι «να αναρριχηθούμε στην κορυφή Αϊλαντ Πικ, στα 6.189 μέτρα υψόμετρο. Οπως λέει το πρόγραμμα, η ανάβασή μας θα έχει διάρκεια δεκαέξι ημερών, κάτι που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, γιατί το βουνό κρύβει πολλές εκπλήξεις».

Ο κ. Μαγγίτσης μάς ενημέρωσε ότι όταν η ομάδα (αποτελούμενη από τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες) φτάσει στο Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ, θα παραμείνει ένα 24ωρο για τις τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τις σχετικές άδειες ανάβασης. Μετά τα μέλη της θα πετάξουν βορειοανατολικά στο χωριό Λούκλα και σε υψόμετρο 2.780 μέτρα. «Στη συνέχεια θα κάνουμε πεζοπορία διάρκειας έξι ημερών μέχρι την κατασκήνωση βάσης του βουνού, στα 5.200 μέτρα υψόμετρο. Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει την ανάβαση στην υψηλή κατασκήνωση και στα 5.600 μέτρα και από εκεί θα κατευθυνθούμε στην κορυφή και στα 6.189 μέτρα υψόμετρο».

Ο επικεφαλής και συντονιστής της αποστολής, Νίκος Μαγγίτσης εδώ και είκοσι έξι χρόνια έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στα επιβλητικότερα βουνά τόσο της Ελλάδας όσο και όλου του πλανήτη. Εχει ανέβει στο Εβερεστ, τη «στέγη του κόσμου», έχει πατήσει στο Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής και έχει κατακτήσει τις υπόλοιπες πέντε ψηλότερες κορυφές της Γης (Βίνσον, Ακονκάγκουα, Ντενάλι, Ελμπρούς και Κάρστενζ).

Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

η ελλαδα δεν πάσχει απο πολίτες πάσχει από πολιτικούς δυστυχώς