2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ισλανδία:«όχι, δεν πληρώνουμε»


Στα δημοκρατικά κράτη ο λαός ψηφίζει για σοβαρά θέματα που τον αφορούν στην Ελλάδα το δημοψήφισμα είναι μια ξεχασμένη έννοια.
Οι ψηφοφόροι στην Ισλανδία απέρριψαν μαζικά με ποσοστό 93% την συμφωνία για την αποπληρωμή ως το 2024 από το Ρέικιαβικ των 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από τη Βρετανία και την Ολλανδία ως αποζημίωση των πολιτών τους που είχαν καταθέσεις στην ισλανδική τράπεζα Icesave, η οποία χρεοκόπησε τον Οκτώβριο του 2008 μαζί με τον τραπεζικό τομέα της χώρας.

Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πολίτες της Ισλανδίας που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ, δήλωσαν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. «Είναι ένα πολύ ισχυρό όχι αυτό από το λαό της Ισλανδίας», δήλωσε ο Μάγκνους Άρνι Σκούλασον, συνιδρυτής οργάνωσης που αντιτίθεται στην πρόταση αποπληρωμής.

Οι Ισλανδοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους σε 3 δημοψηφίσματα για το θέμα της αποπληρωμής.

Το μεγάλο ποσοστό με το οποίο καταψήφισαν οι Ισλανδοί την πρόταση δηλώνει ταυτόχρονα τον θυμό των πολιτών απέναντι στους τραπεζίτες και τους πολιτικούς


Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Οι Ιρλανδοί πολίτες φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν να τους δουλεύουν!
Και ξέρουν να απαιτούν να έχουν λόγο για τα σοβαρά θέματα που τους αφορούν.
Μερικές φορές απορώ με τους Έλληνες πως γίναμε έτσι μαλθακοί και αδιάφοροι και σκύβουμε το κεφάλι έτοιμοι για σφάξιμο!