2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι, δεν νοείται σε δημοκρατική χώρα το 2010 να μην αίρεται η ασυλία βουλευτών!

Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε?? Στην Ελλάδα οι δίκαιοι έχουν με το μέρος τους το δίκαιο και οι ισχυροί τη δικαιοσύνη!!!

Για δεύτερη φορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε το αυτονόητο και καταδίκασε την Ελλάδα.
Την περασμένη Πέμπτη, απεφάνθη ότι, παρά τον συντεχνιασμό των βουλευτών, δεν νοείται σε δημοκρατική χώρα το 2010 να μην αίρεται η ασυλία βουλευτών, όταν μηνύονται ή κατηγορούνται για αδικήματα εκτός των καθηκόντων τους.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλένα Αποστολάκη βρέθηκε προ ετών σε μια πικρή δικαστική διαμάχη με τον τέως σύζυγό της. Μέρος αυτής αφορούσε και την επιμέλεια του παιδιού τους. Ο τέως σύζυγός της υπέβαλε μήνυση κατά της βουλευτού για παραβίαση της δικαστικής απόφασης που ρύθμιζε την επικοινωνία με το παιδί του. Μέχρις εδώ η υπόθεση ήταν ιδιωτική και θα έπρεπε να παραμείνει ιδιωτική, αν δεν παρενέβαινε η Βουλή. Ομως οι τριακόσιοι, κατά τη συνήθη συντεχνιακή λογική τους, αρνήθηκαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Αποστολάκη, παρά το γεγονός ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείτο είναι παντελώς άσχετο με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε το αυτονόητο: η άρνηση της Βουλής να άρει την ασυλία της παραβίασε το δικαίωμα πρόσβασης στη Δικαιοσύνη ενός πολίτη (Σ. Σ.: η απόφαση -και αυτό έχει τη δική του σημασία- ελήφθη με πλειοψηφία 6 - 1. Εξαίρεση, φυσικά, ήταν ο Ελληνας δικαστής, ο κ. Σπύρος Φλογαΐτης).
Αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη της Ελλάδος για την άρνηση άρσης βουλευτικής ασυλίας. Η πρώτη ήταν πιο χαρακτηριστική. Ενας πολίτης μήνυσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τασούλα για κατάχρηση εξουσίας κατά την περίοδο που ο τελευταίος ήταν δήμαρχος Κηφισίας. Η Βουλή αρνήθηκε δύο φορές να άρει την ασυλία του κ. Τασούλα, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Ο βουλευτής μήνυσε τον μηνυτή του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Το τραγελαφικό είναι ότι το δικαστήριο «δικαίωσε» τον βουλευτή. Ο πολίτης καταδικάστηκε για ψευδή καταμήνυση, σε μια μήνυση που δεν εκδικάστηκε ποτέ επειδή η Βουλή αρνήθηκε την άρση της ασυλίας. Με άλλα λόγια, ο πολιτικός κόσμος δεν έστειλε στην ελληνική κοινωνία μόνο το σύνηθες μήνυμα ότι οι βουλευτές είναι υπεράνω του νόμου, αλλά, σε συνεργασία με την ελληνική Δικαιοσύνη, μάς είπε: «Ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς, ρε; Οποιος ανακατεύεται με βουλευτή, εκτός από κλεμένος, θα φύγει και δαρμένος».
Δυστυχώς, στη χώρα μας το αυτονόητο είναι ακόμη υπό διεκδίκηση. Οταν στη Βρετανία καλείται ένας πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει για καθαρά πολιτικές αποφάσεις, όπως ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ, στην Ελλάδα ακόμη και οι οικογενειακές υποθέσεις της κ. Αποστολάκη καλύπτονται από την ασυλία της Βουλής. Ενώ στη Γαλλία, ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, στην Ελλάδα οι βουλευτές όχι μόνο δεν πάνε στο δικαστήριο, αλλά μπορούν να καταδικάσουν και τους μηνυτές τους.
Η εξωφρενική αυτή προνομία των βουλευτών δυστυχώς κατοχυρώνεται συνταγματικά και δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνον στην επόμενη αναθεώρηση. Στο ενδιάμεσο, όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου, κάτι που, δυστυχώς, δεν απασχολεί τη συντεχνία των βουλευτών. Οφείλουν να θέσουν ζήτημα διαρκούς κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές τους, ζητώντας τους να αίρουν αυτόματα την ασυλία για ζητήματα που δεν άπτονται των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Επιτέλους, κάποτε πρέπει να κατακτήσουμε την ισονομία σ' αυτόν τον τόπο. Εκτός κι αν οι πολιτικοί έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, πλην των προσωπικών τους υποθέσεων.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 14.2.2010

Διαβάστε κι εδώ μία άλλη προκλητική περίπτωση μη άρσης ασυλίας
δύο βουλευτών, των κ. Καράογλου και Ντινόπουλου, που είχαν υποπέσει σε αδικήματα σε προγενέστερη περίοδο από τη βουλευτική τους θητεία. Για το θέμα γράφει ωραία και με συγκρατημένη οργή ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στην «Κ», στις 26/1/2010, με τίτλο «Ντροπή, ντροπή, ντροπή».

Και μετά μας φταίνε οι Γερμανοί για το focus...


Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

10 σχόλια:

Αντίλογος είπε...

Μαριαννα ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Στον τόπο που γεννήθηκε για πρωτη φορα η ιδεα της δημοκρατίας, εν ετη 2010 στερούμαστε συνταγματικα το δικαιωμα να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.Η μαλλον είμαστε όλοι ίσοι και καποιοι απλως είναι περισσότερο...

marianaonice είπε...

@Αντίλογε
Είναι εξοργιστικό πως αφήνουμε να συμβαίνει αυτό!!!
Μιλάμε για κοινοβουλευτική χούντα.
Ειδικά το δεύτερο παράδειγμα με τον Τασσούλα που ενώ δεν διώχθηκε με τη μήνυση του μηνυτή του, ο τελευταίος διώχθηκε και τιμωρήθηκε για ψευδή του καταμήνυση, χωρίς αυτή η καταμηνυση να έχει καν ερευνηθεί!!!!!!
Τρελλαίνομαι!!!!!!

Στοππάκιος είπε...

Μ. Αποστολάκη
Κ. Τασούλας
Α. Ντινόπουλος
Χ. Καράογλου

Για να φτιάξουμε μια μπλακ λιστ για διαπόμπευση...

marianaonice είπε...

@Στοππάκιε
Σωστό!
Είναι κι άλλοι δεν θυμάμαι ονόματα, αλλά ήταν και κάποιος που δεν άρθηκε η ασυλία του ούτε για τροχαίο που είχε κάνει!!!
Δεν είναι που δεν τιμωρούνται, αλλά τους πληρώνουμε κιόλας με πρόστιμα σε βάρος της Ελλάδας!!
Αίσχος!!

Στοππάκιος είπε...

Μπορούμε να βρούμε τα ονόματά τους, με αναφορές βέβαια σε δημοσιεύματα εφημερίδων; Μιλάω σοβαρά για τη μαύρη λίστα. Θα την κάνω...

marianaonice είπε...

Προχώρα το Στοππάκιε!
Μαζί σου!!

Στοππάκιος είπε...

Περιμένω εδώ στα σχόλια από τους αναγνώστες ονόματα - με παραπομπές σε εφημερίδες όμως. Να μην κατηγορηθούμε για συκοφαντική δυσφήμιση!

Στοππάκιος είπε...

Η λίστα ετοιμάστηκε, δείτε εδώ: http://esofrenon.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html

Aνεμος είπε...

κατά τη συνήθη συντεχνιακή λογική τους, αρνήθηκαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Αποστολάκη, παρά το γεγονός ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείτο είναι παντελώς άσχετο με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα.

marianaonice είπε...

@Μπράβο Στοππάκιε!
Την είδαα!!
Και περιμένω να δω μέχρι που θα φθάσει..
:))