2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Related Posts with Thumbnails Χρυσοχοίδης: Προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου


Λόγω της περιοχής αλλά και του τρόπου Ζωής που εκφράζει αυτό το Blog πολλές φορές αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με τον κο. Χρυσοχοίδη, λόγω της ιδιότητας του ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και εξαίτιας των πολύ μυστήριων τοποθετήσεων και θέσεων του, που τον κάνουν αν μη τι άλλο έναν πολύ καλό στόχο μελέτης. Σας αναδημοσιεύω λοιπόν την ανακοίνωση από την προσωπική του Ιστοσελίδα, που όμως αυτήν την φορά θα ακολουθήσει και ο σχολιασμός μου, ως απάντηση στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής.




Ημερομηνία: Πέμπτη 28, Ιανουάριος 2010 | Στην κατηγορία:
Σε σύσκεψη για την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου συμμετείχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΚΥΠΣ στο Χαλάνδρι και συμμετείχαν ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, οι Επιθεωρητές Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, στελέχη του Α.Π.Σ. καθώς και οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Νομού και των Πυροσβεστικών Σταθμών.
Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της οργάνωσης, της αναδιάταξης και της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να είναι ικανό, αξιόμαχο και αξιόπιστο ενόψει του καλοκαιριού και της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της νέας δομής των υπηρεσιών που θα είναι συμβατή με την αρχή της διακλαδικότητας. Έμφαση δίνεται φέτος στην προληπτική δασοπροστασία και όχι μόνο στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών. «Δρούμε προληπτικά και όχι μόνο κατασταλτικά», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Επιπλέον, μεγάλη σημασία δίνει η πολιτική και φυσική ηγεσία στη συνολική αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης με τη δημιουργία εξειδικευμένων σχολείων σε νέες τεχνολογίες, στην επανεξέταση του συστήματος κρίσεων και προαγωγών με αξιοκρατικά κριτήρια και στην επανεξέταση του συστήματος της υγειονομικής περίθαλψης των πυροσβεστών.

(===========================)
Ο σχολιασμός μου:


Προτού πω οτιδήποτε θα ήθελα να σημειωθεί ότι υπήρξαν πρόσφατα κινητοποιήσεις των πυροσβεστών, όχι για θέματα μισθοδοσίας αλλά για θεσμικά ζητήματα, με κύριο πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού.
Έτυχε τις τελευταίες φωτιές να μην τις αντικρίζω από την Οθόνη της τηλεόρασης μου με πατατάκια οπότε έτυχε να μαζέψω κάμποσο υλικό τουλάχιστον για τις Φωτιές στην Αττική (ΕΔΩ) και να έχω μια κάποια αντίληψη του προβλήματος.
Δεν ξέρω γιατι αλλά έχει περαστεί η άποψη σε θέματα Δασοπροστασίας και πυρασφάλειας ότι το σημαντικό.... είναι το να πέφτουν λεφτά, να προσλαμβάνονται εμπειρογνώμονες, (και ας μην κάνουν και κάτι...) και φυσικά να γίνονται συνέδρια. και άλλα συνέδρια και μερικά ακόμα συνέδρια... προκειμένου να λυθεί στα χαρτιά το πρόβλημα.
Οπότε χωρίς να αναφερθώ στα προβλήματα που συνάντησε η Ελληνική Δασοπροστασία στις προηγούμενες Ταπεινωτικές και καταστροφικές Φωτιές να μου Επιτραπεί να θέσω μερικές θέσεις, και ας τις πάρει το ποτάμι...

Θέση πρώτη: Καλή Δασοπροστασία είναι μόνο η διεθνής Δασοπροστασία
Χωρίς να θέλω να προσβάλω το ήθος και το σθένος των Ελλήνων Πυροσβεστών, αλλά απο την στιγμή που οι Εμπρηστές είναι Τοπικοί οικοπεδοφάγοι με λεφτά, ο Τοπικός Κρατικός μηχανισμός δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι αξιόπιστος εκτός αυτού ένα διεθνές σύστημα δασοπροστασίας παρέχει και περισσότερο δυναμικό όπως και καλύτερο σύστημα Ελέγχου και καταγραφής (ναι... μιλάω για δορυφορικά συστήματα και διεθνή πρωτόκολλα συνεργασίας).
Όσο να είναι... σε μια μεγάλη φωτιά άλλο είναι να κινητοποιούνται τα 10 από τα 40 παναπάλαια Καναδικά (που τα 5 είναι είδη κατεστραμμένα), και άλλο να φτάνει κατευθείαν ότι πετούμενο πυροσβεστικό υπάρχει από όλη την Ευρώπη.

Θέση Δεύτερη: Πρόληψη είναι μόνο από Εθελοντές
Όπως προανέφερα ο Κρατικός μηχανισμός ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ αφού το ζεστό χρήμα θα έρχεται πάντα από τοπικούς οικοπεδοφάγους, και θα φτάνει πάντα στα σωστά χέρια. Και η ύπαρξη του Ακτιβισμού ξεκινάει όταν υπάρχει έλλειμμα Κρατικής αξιοπιστίας
Κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε, χωρίς να σας κοστίσει ιδιαίτερα και χωρίς να χρειαστεί να προσλάβετε, πολλούς ακριβοπληρωμένους εμπειρογνώμονες, είναι το να δώσετε, θεσμικά κίνητρα και πρωτόκολλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανοίξει ο κάθε δήμος με δασική έκταση, Εθελοντικά Πυροφυλάκια... έτσι Δασικές εκτάσεις (όπως ο Υμηττός) που έχουν δεχθεί άπειρες επιθέσεις μέχρι σήμερα θα μπορούν να έχουν μια ευκαιρία να αμυνθούν Συγκεκριμένα άμα δεν υπήρχαν οι Εθελοντές στον Υμηττό.. τώρα ο Υμηττός θα ήταν τσιμέντο βίλες, και δρόμοι...

Θέση τρίτη: κυνηγήστε τους Εμπρηστές ανελέητα. Σε αυτό μπορεί να αναφερθώ άλλη φορά ποιο εκτεταμένα... εξάλλου το θέμα μας εδώ είναι η πρόληψη. παρολάυτα επιτρέψτε μου να σας μοιραστώ μια άποψη (ΕΔΩ) που έιχε πολυκυκλοφορήσει μετά τις Φωτιές στην Πελοπόννησο, και τουλάχιστον στα αφτιά μου μοιάζει ποιο ρεαλιστική από την βιονική Γιαγιά και το Στρατηγό Άνεμο.

Αυτά τα λίγα από εμένα... Αυτά που γράφω εδώ θα τα κοινοποιήσω και στον κύριο Χρυσοχοίδη.
Με Εκτίμηση.
Χρήστος.



πηγή μου: Exarchias Press


Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Εύστοχες οι παρατηρήσεις σου!

Exarchias είπε...

Θα μπορούσαν να ήταν και ποιο έυστοχες... anyway. κανω οτι μπορώ.
Θα διορθοθώ.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

marianaonice είπε...

Νάσαι καλά Χρήστο!
Κάνεις το καλύτερο που μπορείς, εδώ μέσα κι αυτό είναι το σπουδαίο!
:)))

Exarchias είπε...

επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι ο σχολιασμός μου δημοσιέυτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του κου.Χρυσοχοίδη.
Οπότε Ελπίζω να υπάρξει και κάποια απάντηση.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

@Marianaonice την ιδέα των Ενωμένων Bloggers την υποστιρίζω και θα την υποστιρίζω ες αει.
Τα σέβη μου.