2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η προτάσεις μου για το blog.


Αγαπητοί συνάδελφοι.
Η προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με το Τεχνικό πρόβλημα, δεν ήταν παρά ένα γευστικό πρόλογος σχετικά με τα Τεχνικά ζητήματα, που μόνο γευστικά δεν είναι, αλλά η επίλυση τους, θα δημιουργήσει το γευστικότατο “Ενωμένοι Bloggers” που όλοι Λαχταρούμε. Το Ενωμένοι Bloggers είναι ένα τρένο, ένα όχημα που μας ταξιδεύει μέσα από δύσκολους δρόμους στο καλύτερο άυριο. Ένα στοίχημα που έχω βάλει εδώ και καιρό, είναι ότι πριν κατέβω από αυτό το τρένο θα έχω την χαρά να δώ το τρένο αυτό, με έναν καλύτερο κινητήρα. Και γι αυτό τον κίνητρα θα σας μιλήσω σήμερα.



Το Blog αυτό έχει μια δύναμη. Η δύναμη αυτή είναι οι ψυχές που ενώνει. Ψυχές που ψάχνουν τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να πουν και να ακούσουν, να συζητήσουν και να συνεργαστούν. Αυτές οι ψυχές λοιπόν χρειάζονται χέρια και μυαλά ελευθέρα, χρειάζονται σκέψεις και επισκέψεις άλλων ψυχών. Αυτές οι ψυχές θα αποφασίσουν σήμερα το ποιο θα είναι το άυριο αυτού του Blog, και όταν λέω θα αποφασίσουν, δεν έννοώ για το αν θα κλείσει το ενωμένοι Bloggers ή οχι. Ακόμα και 2 Bloggers αν είχανε παραμείνει σε αυτό το Blog, αυτοί οι 2 θα ήτανε οι Ενωμένοι Bloggers οι οποίοι θα είχανε να αποφασίσουν την αυριανή τους συνεργάσια.
Αυτό το Blog κυρίες και κύριοι δεν εκπροσωπεί το σύνολο των Bloggers, αλλά ούτε και μια ομάδα ή συλλογικότητα που διατάζει με το έτσι θέλω αυτό το Blog. Αυτό το Blog εκπροσωπεί, όλους όσους συμμετέχουν, και όσοι εδώ προτιμούν να χτίζουν γέφυρες αντί για τοίχους.

Για να μπορέσουμε να είμαστε είμαστε όλοι, και ως ίσοι προς ίσοι να αλλάξουμε κάτι στον κόσμο που ζούμε, πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές, (να χτίσουμε μερικές σημαντικές γέφυρες), και για αυτές τις αλλαγές θα σας μιλήσω σήμερα.

Πως θα είναι αυτό το Blog μετά τις αλλαγές:
Το Blog από ένα ατόφιο Blog θα αλλάξει και θα γίνει ένα τεράστιο μωσαϊκό με 100 διαφορετικές πόρτες ανοιχτές για όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει στην ενημέρωση των υπολοίπων. 100 διαφορετικοί τρόποι για να κάνεις ανάρτηση.
Κάθε συγγραφέας μας και μια διαφορετική πόρτα. Παρά την τόση προσβασιμότητα η ανάρτηση δεν θα είναι η μοναδική δύναμη ενημέρωσης.
Τα σχόλια των αναγνωστών θα είναι και αυτά ένα ζωντανό κομμάτι του Παζλ. Αλλά η δυναμική του Blog δεν θα σταματάει εκεί... κάθε ανάρτηση θα είναι μια ψηφοφορία. Κάθε αναγνώστης θα μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με μια απάντηση μόνο με ένα κλικ, ή να βαθμολογήσει την ποιότητα της Ενημέρωσης.
Πως σας φαίνεται η ιδέα; Καλή; Μην απαντήσετε με ένα ναί ή με ένα όχι, αφού απο εσάς θέλουμε μια ποιο σύνθετη απάντηση...

Ας περάσουμε στις προτάσεις λοιπόν...

Μια σημείωση: για την καλύτερη συμμετοχή σας στην αξιολόγηση των προτάσεων κάθε πρόταση έχει και από έναν κωδικό, ο οποίος θα είναι π+αριθμός (το “π” ουσιαστικά ειναι η συντομογραφία της “πρότασης” ενώ ο Αριθμός θα είναι ο άυξων αριθμός της κάθε πρότασης)

π1 Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου.
Πιο συγκεκριμένα ο blogger δίνει την δυνατότητα σε κάθε συγγραφέα (ασχέτως άμα είναι διαχειρηστής ή όχι), να ενεργοποιεί ένα μυστηκό Email για αναρτήσεις. Αυτό το email λοιπόν θα ανοίγει τον δρόμο σε ομοιδεάτες και συνοδοιπόρους να έχουν προσβασημότητα για ανάρτηση άρθρου.
Αλλά πρέπει να προσέξετε τα εξής: Η κάθε ανάρτηση μέσω Εmail αναρτάται με την υπογραφή του συγγραφέα που έχει ενεργοποιήσει το αντιστίχο κρυφό email. Οπότε όπως επιτάσσει και η κοινή λογική ο ιδιοκτήτης του κρυφού email θα πρέπει να ρυθμίσει τον τρόπο με το οποίο θα ελέγχει της αναρτήσεις πριν ανέβουν, (ή τουλάχιστον να προσέχει που δίνει το email) αφού υπάρχουν και αυτοί που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την δυνατότητα κακόβουλα, και αυτός που θα στέλνει το κείμενο, μια καλή ιδέα είναι να το στέλνει με μια υπογραφή για να μην φαίνεται ώς ανάρτηση του οικοδεσπότη.

Π2 Διάταξη, Template: Η Διάταξη που έχουν οι ενωμένοι Bloggers αυτήν την στιγμή είναι δίστηλη, (Στήλη αναρτήσεων, και μια πλαινή). Αυτό που προτείνω είναι να την αλλάξουμε με μια τρίστηλη, (Στήλη αναρτήσεων, και δύο πλαινές). Απο την στιγμή που θα μπούνε εργαλεία τα οποία θα κάνουν το blog πιο λειτουργικό, θα χρειάστουμε μια στήλη ακόμα.
Πιο συγκεκριμένα η πρόταση μου έχει ως εξής: Η Στήλη των αναρτήσεων αριστερά, η μεσαία στήλη για τα καινούρια εργαλεία, και η δεξιά στήλη για όλα αυτά τα Banners που έχουμε αυτήν την στιγμή στην αριστερή στήλη.

Π3 ρυθμήσεις ανάρτησης: εννοώ τις εξής δυνατότητες σε κάθε ανάρτηση:

π3.1 Αντιδράσεις: Προτείνω 2 προτάσεις αρχικά π3.1.1ΣΥΜΦΩΝΩ, και π3.1.2ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτές τις 2 αντιδράσεις κάθε ανάρτηση θα είναι και μια ψηφοφορία και θα μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει ο καθένας με ένα κλικ, (είναι σχετικά αξιόπιστο)

π3.2 Βαθμολόγηση: είναι ακόμα μια σχετικά αξιόπιστη δυνατότητα που μπορεί να μπεί στις αναρτήσεις. Με αυτό τον τρόπο οι υπόλοιποι θα μπορούν να επιβραβεύσουν, ή να κριτικάρουν την ποιότητα της κάθε ανάρτησης, και με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο θα μπορεί να κάνει κάτι για την προστασία της ποιότητας των αναρτήσεων, και ανοίγει και την δυνατότητα για προβολή δημοφιλών θεμάτων ως τελική και μέγιστη επιβράβευση.

Π4 Ετικέτες: Μια αλήθεια είναι ότι στο θέμα ετικέτα ως Blog έχουμε ξεφύγει.
Παρολάυτά ενώ για τις υπόλοιπές ετικέτες προς το παρόν δεν θα προτείνω κάτι, θα προτείνω μια και μόνο (αλλά σημαντική), Ετικέτα. Προτείνω την ετικέτα “ΑΠΟΦΑΣΗ” η οποία θα μπαίνει σε όποια ανάρτηση έχει να κάνει με προτάσεις προς ψήφισμα σχετικά με την λειτουργία του blog, και έτσι το blog θα έχει ένα ζωντανό και δημοκρατικό τρόπο αναδιοργάνωσης του, και θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να αποφασίζουν για το μέλλον του. Όλοι μαζί και ενωμένα.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ.

Π5 Recent comments (σχόλια): Είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο το οποίο δήχνει τα τελευταία σχόλια... οπότε τα σχόλια δεν θα είναι απλά κρυμμένα μέσα σε αναρτήσεις, αλλά θα αποτελέσουν κομμάτι της ενημέρωσης μας, και μάλιστα θα μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να κρατήσει ροή και από τα σχόλια.

Π6 Αυτοδιαφήμιση και αυτόπροώθηση του Blog ή συγκεκριμένων αναρτήσεων: μιλάω για τα εργαλεία τα οποία θα κάνουν την φωνή των Ενωμένων Blogger αντηχεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα (Facebook,twitter, και Buzz), και έτσι οι αναρτήσεις που θα αξίζουν, όπως και οι ενωμένοι Bloggers (που κατά την γνώμη μου αξίζει) να γίνει μαι υπολογίσιμη πλατφόρμα διαλόγου και ενημέρωσης...

... και να καταφέρουμε επιτέλους να σπάσουμε την σιωπή.
Με εκτίμηση.
Χρήστος Άλμ
Για τους Ενωμένους Bloggers.


Υ.Γ. Η συνειδησιακή μου βελόνα έχει κολλήσει στον διαφωτισμό και στην Γαλλική Επανάσταση που ο Ψίθυρος έγινε κραυγή. Και τα τότε λόγια πάντα θα με εκφράζουν Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης... θα χαιρόμουν εάν μου δινόταν η ευκαιρία να ακούσω στόματα να το φωνάζουν. Χτίστε γέφυρες και μην διαδίδετε τοίχους...
Τα σέβη μου.


20 σχόλια:

Exarchias είπε...

Σε λίγο θα το σουλουπώσω.
Τα σέβη μου.

marianaonice είπε...

Έριξα μια πρώτη ματιά.
Θα τα δω πάλι με προσοχή αργότερα, γιατί τώρα δεν έχω χρόνο...
Καλές μου φαίνονται πάντως οι προτάσεις σου, εκτός από το τρίστηλο θα έλεγα να μη το πειράξουμε, είναι πρόσθετος κόπος και δεν θα προσθέσει κάτι... Τέλος πάντων θα το δούμε πάλι
Νάσαι καλά!
:)))

Exarchias είπε...

Εάν το καλοσκεφτείς όλα κόπο θέλουν. το 3στηλο της π2 θα δόσει τον απαραίτητο χώρο και την προσβάσημότητα στα π4, π5 και π6
Τα σέβη μου.

Στοππάκιος είπε...

π.3.1 Βρίσκω λίγο ανέφικτη αυτή την πρόταση με την έννοια ότι δεν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το σύνολο ενός άρθρου. Εννοώ ότι σε άλλα σημεία του ίδιου άρθρου μπορεί να συμφωνούμε και σε άλλα να διαφωνούμε. Δε θα ήταν καλύτερο ο κάθε συντάκτης στο τέλος του άρθρου να διατυπώνει μια πρόταση και αυτή να θέτει σε ψηφοφορία. Παράδειγμα αν το άρθρο αναφέρεται στα μεταλλαγμένα προιόντα, η ερώτηση θα μπορούσε να γίνει ως εξής: Πιστεύετε ότι τα μεταλλαγμένα προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγείας; ή Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευτεί η καλλιέργειά τους; ή ό,τι άλλο. Συγκεκριμένες δηλαδή προτάσεις που θα προκύπτουν από την ανάλυση που κάνει το άρθρο και στις οποίες εύκολα μπορείς να πεις συμφωνώ/διαφωνώ.

Exarchias είπε...

@Αγαπητε Στοππάκιε.
Δεν νομίζω ότι η τεχνική αυτή η δυσκολία μπορεί να φέρει προβλημα στην π3.1 αφού υπάρχουν και τα σχόλια... εξάλλου κάποιος μπορεί να θέλει απλά να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει... δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να τους στερήσουμε αυτό το δικαιώμα... εκτος αυτου η π3.1 προστατέυεται απο την π3.2 σε περίπτωση κακογραμμένου κειμένου, και είναι ο μοναδικός τρόπος για την λειτουργία της π4
Τα σέβη μου.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

Του ριξα μια γρηγορη ματια,θα το μελετησω με περισσοτερη προσοχη αργοτερα και θα επανελθω.Προς το παρον νομιζω οτι ο περιορισμος σε απαντησεις πανω στο αρθρο δεν προσφερει τιποτα.Μαλλον να παραμεινουμε οπως ειμαστε εγω θα ελεγα ,αλλα τα οποια σχολια και η εγκριση τους να ειναι στην ευθυνη του αρθρογραφου.Επισης να γραψουμε οτι δεν δεχομαστε σχολια με χρηση του "Ανωνυμος" παρα μονον με ψευδονυμο.Αυτες τις αντιπροτασεις για την ωρα εχω,για μελετηστε τις λιγο.Για το αρθρο θα επανελθω αργοτερα παιδια ,(να το μελετησω λιγο καλυτερα...)

Exarchias είπε...

@Είμαστε και εμείς εδω καλησπέρα.
Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν έγραψα κάπου για περιορισμό απαντήσεων.
Περιμένω τις σκέψεις σου όταν το μελετησεις.
Τα σέβη μου.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

π.1Δεν εχω καμια αντιρηση σε αυτο,εφοσον ειναι η χρηση του στη διακριτικη ευχερεια του καθε συντακτη το που και αν θα το δινει.Συμφωνω και συμπληρωνω οτι μπορει να το αλλαζει κατα βουληση και οσο συχνα θελει η χρειαζεται.
π.2 Εδω διαφωνω,μπορουν καλιστα τα εργαλεια να ειναι στο τελος καθε αρθρου πριν απο τα σχολια.Μπορει αρα να παραμεινει ως εχει το template μας.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

π3
π3.1.1+π3.1.2 Συμφωνω στη χρηση τους ως προτεινεται.
π3.2 Συμφωνω ειτε σε βαθμ. ποιοτητας ενημερωσης ειτε τεκμηριωσης.
π4 Δεν καταλαβαινω την αναγκη τους περα απο το search ,οποτε δεν μπορω να παρω θεση αν και εφοσον σχετιζονται με τα πρηγ. ή τα επομενα.

Exarchias είπε...

@είμαστε και εμείς εδώ
Σχετικά με την τη αντιπροταση σου για την π2 το εργαλειο π5 είναι ανέφικτο να μπεί κάτω απο τις αναρτήσεις. το π6 μπορεί μπορεί να δουλέψει μόνο βάση της ανάρτησης κάτω από τις αναρτήσεις.
Η πλειονότητα των εργαλείων που θα μπορούσαν να προτάθούν στο μέλλον, δεν διαθέτουν την δυνατότητα να μπούν κάτω απο την ανάρτηση, ενώ υπάρχουν πολλά εργαλεια για κάτω απο την ανάρτηση που θα μπορούσαν να χάσουν την θέση τους.

Κάτω απο την ανάρτηση μπαίνουν μόνο μικρά και άκρως λειτουργικά ως προς την ανάρτηση εργαλεία, αλλώς αυτό γίνετε είς βάρος των σχολίων.
Τα σέβη μου.

Exarchias είπε...

@Είμαστε και εμείς εδώ

Π4 προτιμισα να ασχοληθώ μόνο με μία Ετικέτα ώστε να μπορούμε να αποφασίζουμε ομαδικά με το blog σε στυλ αυτοοργάνωσης.
Τα σέβη μου.

Είμαστε και μείς εδώ! είπε...

π5 Καμια αντιρηση, Συμφωνω με φιλοξενια τους στην μοναδικη στηλη αριστερα αλλα πανω απο αυτα να φαινεται και σε ποιο αρθρο ανηκει η καθε μια.
π6 Συμφωνω και εδω ,μπορουν επισης να ειναι στο τελος καθε αρθρου πχ. οπως στο δικο μου μπλογκ και εμφανιζονται οταν αναπτυξεις το αρθρο.Μπορει παλι να βρισκεται και παραδιπλα απο το τιτλο και να ειναι παντα εμφανες.Παλι ριξτε μια ματια στο δικο μου για να το δειτε στην πραξη.

Και συπληρωνω παλι την προηγουμενη μου προταση για αποδοχη σχολιων απο αναγνωστες μονο με Ψευδονυμο.Και ελεγχος /εγκριση απο το συντακτη του καθε αρθρου.Στο κατω κατω ο Συντακτης ειναι και ο υπευθυνος του να παρακολουθει την αναρτηση του και οχι να τη βαζει εδω μονο για αυτοδιαφημηση.

Exarchias είπε...

@Είμαστε και εμείς εδώ.

Σχετικά με το συμπληρωματικο σχόλιο συμφωνω απόλυτα... απλα δεν σκέφτηκα να το βάλω ως σταθερο κανονα και το έβαλα ως συμβουλή.
Τα σέβη μου

Exarchias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Exarchias είπε...

@Στοππάκιε τώρα που το πρόσεξα.
Σχετικά με την αντιπροταση σου στο π3.1. Η αντιπροταση σου στο π3.1 είναι ένα εξαιρετικο συμπληρωματικο εργαλείο, το οποίο δυστυχως δεν το διαθέτω.

Aνεμος είπε...

θΑ τα μελετήσουμε όλα καλό θα ήταν οι προτάσεις να σταλούν με μαιλ σε όλους τους συγγραφείς και να συζητήσουμε και να μην ζαλίζουμε εδώ τον κόσμο

Στοππάκιος είπε...

Καταλαβαίνω το εργαλείο που εννοείς για τη πρότασή μου

(π.3.1 Βρίσκω λίγο ανέφικτη αυτή την πρόταση με την έννοια ότι δεν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το σύνολο ενός άρθρου. Εννοώ ότι σε άλλα σημεία του ίδιου άρθρου μπορεί να συμφωνούμε και σε άλλα να διαφωνούμε. Δε θα ήταν καλύτερο ο κάθε συντάκτης στο τέλος του άρθρου να διατυπώνει μια πρόταση και αυτή να θέτει σε ψηφοφορία. Παράδειγμα αν το άρθρο αναφέρεται στα μεταλλαγμένα προιόντα, η ερώτηση θα μπορούσε να γίνει ως εξής: Πιστεύετε ότι τα μεταλλαγμένα προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγείας; ή Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευτεί η καλλιέργειά τους; ή ό,τι άλλο. Συγκεκριμένες δηλαδή προτάσεις που θα προκύπτουν από την ανάλυση που κάνει το άρθρο και στις οποίες εύκολα μπορείς να πεις συμφωνώ/διαφωνώ.)

αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υπάρχον εργαλείο, που, αντί το συμφωνώ/διαφωνώ να μπεί κάτω από όλο το κείμενο, μπορεί να μπει κάτω από μια πρόταση-ερώτηση που θα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου.

Στοππάκιος είπε...

Βεβαίως κάθε συντάκτης είναι υπευθυνος για την ανάρτήσή του και πρέπει να την υποστηρίζει παρακολουθώντας τα σχόλια. Αυτό όσον αφορά τις απόψεις. Όσο για τις κακόβουλες επιθέσεις που μπορεί να δεχτεί, εκεί πρέπει να τον υποστηρίξει ο καθένας μας.

Exarchias είπε...

@Ανεμε, αυτό που ζητάς δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε να γίνει
@Στοππάκιε προσωπικά (εάν και βρίσκω την ιδέα σου καλή) ο στόχος μου δεν είναι να δώσω αυτήν την αξουσια εναντια στους απάντητες στον συντάκτη της ανάρτησης. αυτός που κάνει την ανάρτηση είδη έχει αρκτετη εξουσια ενάντια στους απαντητές, το θέμα είναι οι σχολιαστες/απαντητες να έχουν απόλυτη ισότητα με τον συντάκτη.
Οπότε δεν το θέωρω καλό να αποφάσιζει ο συντάκτης σε τι θα συμφωνήσουν οι σχολιαστες και σε τι όχι...
Το π3.1 το εφαρμόζει το youtube και το TVxs εάν και το TVxs επείδη γνωρίζει ότι είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, το χρησιμοποιεί μόνο στα σχόλια.
Ευχαριστώ για τις σκέψεις σας, που με τιμήσαν
Απλά κατανοώ ότι δεν μαλλον δεν θα γίνει καμμία αλλάγη, και τελικά θα καταλήξουμε στο να μην αλλάξουμε τίποτα.
Δεν το λέω ως κάτι κακό.
Αφού ουσιαστικά αυτή είναι η θεληση όσων συμμετέχουνε στο Blog αυτό(η μη αλλάγη).
Βάζω τις προτάσεις μου στο αρχείο να έχω να τι χαιρομαι, και ας συνεχισουμε τις ζωές μας.
Τα σέβη μου σε όλους.
Ευχαριστώ γισ τις σκέψεις σας.

marianaonice είπε...

@Φάντασμα Των Εξαρχείων
Μην απογοητεύεσαι...
Θα τα δούμε όσα προτείνεις και θα τα μελετήσουμε...
Μόνο δώσε μας χρόνο!
Μας λείπει αφάνταστααα!!!
Θέλει χρόνο κάθε αλλαγή και κάθε προσπάθεια βελτίωσης αυτού εδώ του @χώρου μας, και το εκτιμούμε βαθύτατα κι εγώ και ο Άνεμος το ότι νοιάζεσαι και αφιερώνεις από τον πολύτιμο χρόνο σου, για να προτείνεις το καλύτερο.
Δώσε μας μόνο χρόνο, Χρήστο μου, και όλα θα τα συζητήσουμε και θα προχωρήσουμε.
Επείγει και το θέμα να φτιάξουμε την επικοινωνία μας ζωντανά και από το κανάλι μας, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε ευθέως να λύσουμε τέτοια θέματα τεχνικά.
Ο Άνεμος έφτιαξε το κανάλι, ενεργοποίησε και το skype, μένει τώρα να το εντάξει στο κανάλι μέσα, για να μιλάμε ζωντανά και εκεί προσπαθεί να μάθει κι αυτός, ερασιτεχνικά, μερικά πράγματα.
Αν ξέρεις κάτι που μπορεί να βοηθήσει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, στείλε μέηλ, να πραγματοποιήσουμε κι αυτό που επείγει, γιατί μετά πρέπει να οργανώσουμε και τη συνάντησή μας, επιτέλους!!
Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά βλέπεις όλοι μας είμαστε ερασιτέχνες εδώ μέσα και οι δουλειές μας, μας κυνηγούν αμείλικτα!!!
Φιλιά Χρήστο μου και δείξε μας λίγη κατανόηση. Έχεις δίκιο και το καταλαβαίνουμε, που ..."παραπονέθηκες"...
:)))