2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Μία πολύ κατατοπιστική συνέντευξη!

Συνέντευξη-Tyler Durden
Στο A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..

1. Τι σε οδήγησε ν' ασχοληθείς με το blogging; Ποιό ήταν το κίνητρο που σε έβαλε στον κόσμο των blogs; Ποια αναγκη σε οδηγησε στο να ανοιξεις δικο σου blog;
Να μοιραστώ διάφορες πληροφορίες και υλικό που έχω μαζεμένο και μου αρέσει, με τους υπόλοιπους χρήστες.
2. Αυτη σου η αναγκη δεν καλυπτεται πλεον χωρις να εχεις blog;
όχι, γιατί το μέσο είναι πολύ βολικό για το μοίρασμα αυτό με όσο το δυνατόν περισσότερους, που ποτέ δεν θα τους συναντήσω προσωπικά για να τις μοιραστούμε.
3. Τι έχεις κερδίσει απ όλο αυτό το οδοιπορικό στον κόσμο των blogs ;
πολλές καλές δικτυακές φιλίες, πολύ καλή εναλλακτική ενημέρωση και επιμόρφωση.
4. Σε βοηθησε αυτη σου η ανασχοληση με τα μπλοκ και αν ναι που;
επαγγελματικά καθόλου, αλλά στο να δω πολλά πράγματα από πολλές σκοπιές σίγουρα.
5. Σε σύγκριση με την χαρά που σου έδωσε αυτός ο χώρος πόση ήταν η απογοήτευση;
δεν πήρα καμμιά απογοήτευση, απλώς όσα δυσσάρεστα μου έτυχαν (πχ επισήμανση ως ακατάλληλου του Blog μου) τα είδα με άλλο μάτι, άλλωστε πάντα λέω ότι είμαστε στο μάτριξ και μπορούμε τις προσβολές και τις επιθέσεις να τις αποφεύγουμε, όπως στο γνωστό έργο.
6. Ισχυει το οτι αισθανεσαι πιο ανετα να εκφραζεις κατι προσωπικο σου σε ολο το διαδικτυο ενω δυσκολευεσαι να το πεις σε εναν φιλο σου? Αν ναι γιατι πιστευεις?
ναι, γιατί λίγο πολύ ο κύκλος φίλων που σχηματίζω εδώ είναι ίδιων απόψεων, ενώ δύσκολα στην πραγματική σου ζωή να σχηματίσεις τόσο γρήγορα τέτοιον κύκλο. Σπάνια επιλέγουμε τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή στην πραγματική μας ζωή.



7. Δεν κερδίζεις από το blog περισσότερο χάνεις χρόνο. Ίσως το κάνεις επειδή σε ευχαριστεί. Όμως ο κόσμος τι κερδίζει από σένα, τι περισσότερο τους δίνεις και πρέπει να σε διαβάζουν;
προσωπικά τους προσφέρω ενημέρωση, μοιράζομαι πραγματα και απόψεις που με ενδιαφέρουν και δύσκολα μπορώ να τις συζητήσω με άτομα του πραγματικού κύκλου μου. Το τι κερδίζει ο κόσμος δεν μπορώ να το ξέρω, πάντως σίγουρα αρέσει στον κόσμο να βρίσκει πληροφορίες που προσφέρονται αφιλοκερδώς. Αυτό από μόνο του είναι κάτι απείρως καλύτερο από όποια βαρετή δουλειά με την οποία κερδίζεις χρήμα και καθόλου θετικότητα.
8. Είσαι ευχαριστημένος/η με την πορεία της προσφοράς των ιστολογίων;
ναι, πολύ.
9. τι ειναι αυτό που σε κανει να ξημεροβραδιάζεσαι μπροστά σε μια οθόνη;
Η αναζήτηση φίλων και επαφών με τους οποίους μπορώ να μοιραστώ πράγματα που δεν μπορώ με τον κύκλο μου στην πραγματική ζωή μου. Και δεν είναι μόνο το blogging, είναι και το Facebook το οποίο αν το χειριστείς καλά, μπορεί να γίνει και αυτό σημαντική πηγή ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και εύρεσης καλών δικτυακών φίλων σε όλο τον κόσμο. Σε καμμιά περίπτωση δεν είναι ίδια η οθόνη της τιβί όπου είσαι παθητικός δέκτης και απόλυτα χειραγωγούμενος με την οθόνη του πισί όπου είσαι ενεργός χρήστης και συμμετέχεις στην επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών.
10. Αξίζει τον κόπο να αφιερώνετε τόσες ώρες στο blogging και τι είναι αυτό που σας έκανε να το επιλέξετε ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας;
Αξίζει, γιατί, όπως έγραψα και πιο πάνω διαφέρ ει πολύ από την παθητική σου σχέση με την τιβί, αλλά και συμπληρώνει κατά πολύ τα κενά επικοινωνίας μας στην πραγματική μας ζωή. Είναι μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα, η οποία όμως έχει τους κανόνες της που είναι διαφορετικοί από της πραγματικής μας ζωής.
11. Σίγουρα κάποτε ήσουν άσχετος/η στον χώρο των Blogs, ίσως και να ειρωνευόσουν τους άλλους που ασχολούνταν. Τι σε έκανε να αλάξεις γνώμη και να γίνεις (ίσως) φανατικώτερος/η απο αυτούς;
Οταν ειρωνευόμουνα δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται, άκουγα τις φονταμενταλιστικες κινδυνολογίες. Αλλά ήμουν άσχετος και αυτό είναι που το αναγνωρίζω τώρα, δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη για κάτι αν δεν γνωρίζεις αυτό το αντικείμενο. Αυτό που με έκανε να αλλάξω ήταν οι δυνατότητες που μου ανοίγονταν στην επικοινωνία.
12. τελικά έχεις απολαβές απ'το blogging? Και δεν εννοώ ηθικές (ευχαρίστηση κ.α)εννοώ υλικές! Προσφέρεις ή λαμβάνεις από αυτό στην τελική?
όχι, καθόλου και προς το παρον δεν με ενδιαφέρει. Και αν κάποτε ενδιαφερθώ, δεν θα το κάνω στα blogs τα οποία διαχειρίζομαι αυτό τον καιρό.

Tyler Durden,

Στο A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..

Παράκληση: Διαβάζετε την προηγούμενη ανάρτηση, δείτε την ώρα που κρεμάστηκε (την γράφει κάτω)και μετά δημοσιεύστε τη δική σας! πρέπει να αφήνουμε ένα διάστημα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ωρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: