2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σας ευχαριστούμε για τα πρώτα αποτελέσματα της εκστρατείας μας

www.actionaid.gr/campaigns
22.000 πολίτες μαζί με σένα φέρατε τα πρώτα αποτελέσματα στην εκστρατεία μας

Σας ευχαριστούμε όλους!
Στο πλαίσιο της εκστρατείας μας ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ενώσατε τη φωνή σας μαζί μας, προκειμένου να βελτιώσουμε την ελληνική αναπτυξιακή βοήθεια που επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων φτωχών στο Νότο. Χάρη στη δική σας κινητοποίηση καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 22.000 υπογραφές για την εκστρατεία μας ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ τις οποίες παραδώσαμε στις 15 Φεβρουαρίου στον Υφυπουργό Εξωτερικών κο. Σπύρο Κουβέλη.
Στη συνάντηση με τον κο. Κουβέλη συζητήσαμε τα αιτήματά μας και τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της ελληνικής αναπτυξιακής βοήθειας που δίνει η χώρα μας στα φτωχά κράτη. Σε αυτή τη συζήτηση ήταν παρούσα και η 19χρονη Caroline, από την κοινότητα Bama της Κένυα, η οποία μίλησε για το πρόβλημα της πείνας μέσα από τη δική της εμπειρία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ακτιβιστές της ActionAid, ντυμένοι ως αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών, δείχνοντας με συμβολικό τρόπο τη βοήθεια που δίνει η κάθε χώρα στα φτωχά κράτη, κράτησαν ένα μεγάλο πανό μπροστά από το Υπουργείο ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις υποσχέσεις της πράξη.
Τα καλά νέα είναι ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συντάξει για πρώτη φορά 3-5ετή στρατηγική για την ελληνική αναπτυξιακή βοήθεια και να μη χρησιμοποιήσει η Ελλάδα βιοκαύσιμα που προέρχονται από τις χώρες του Νότου (παίρνοντας καλλιεργήσιμη γη από τους φτωχούς). Επίσης για πρώτη φορά θα γίνει σχετική διαβούλευση από το Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία θα συμμετέχει και η ActionAid.
Ωστόσο εν μέσω οικονομικής κρίσης, γίνονται σημαντικές περικοπές στην προϋπολογισμό της αναπτυξιακής βοήθειας,για αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε την πίεση ώστε η βοήθεια που θα δώσει η Ελλάδα να πάει στις χώρες που πραγματικά την έχουν ανάγκη.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω!
Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις των εκστρατειών μας ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και από τη σελίδα μας www.actionaid.gr/campaigns
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ActionAid Hellas


Κανόνας είναι να μην βάζετε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: