2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Aνεμογεννήτριες "αντίκες" - Αποσύρονται στην Ευρώπη... Έρχονται στην Ελλάδα. (Δείτε σχετικό βίντεο)

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ξεπερασμένης τεχνολογίας θα εξοπλίσουν αιολικά πάρκα με ημερομηνία λήξης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μοντέλα παλαιού τύπου που σταδιακά αποσύρονται και αντικαθιστούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη "πλασάρονται" στην Ελλάδα ως σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ στήνεται γύρω από την... Πράσινη Ενέργεια.





Siemens και οι ανεμογεννήτριες


Από τις προτάσεις των εταιρειών που σχετίζονται με την εγκατάσταση των στατικών ανεμογεννητριών -οι οποίες σταδιακά αποσύρονται στην Ευρώπη- προκύπτει μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος αφού και μόνο για τη αρχική τους εγκατάσταση και στήριξη των 100 περίπου μέτρων ύψους κάθε πυλώνα θα υπάρξουν δραματικές και εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον πρίν ακόμη οι ανεμογεννήτριες μπούν σε λειτουργία.


Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ !!!

Μοναδικό κίνητρο το τεράστιο οικονομικό όφελος των επιχειρηματιών, των υπερεργολάβων και όλων των εμπλεκομένων που θα εκμεταλλευτούν τα κονδύλια και τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούμενοι της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας.

Το σημαντικότερο ,βέβαια είναι οτί το τεράστιο αυτο έργο... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ !!!

Αυτό που ποτέ δεν σας είπαν, είναι πως για κάθε αιολικό πάρκο -με το αυστηρότερο πρόγραμμα συντήρησης- οι κατασκευαστές δίνουν θεωρητικά διάρκεια ζωής μόλις 20 έως 25 χρόνια το πολύ (Εφόσον βέβαια, συντηρείται σωστά).

Μετά τον τερματισμό λειτουργίας κάθε αιολικού πάρκου (ΑΠΕ άρθρο 26) οι ανεμογεννήτριες πρέπει να αποσυναρμολογούνται και ο εξοπλισμός να μεταφέρεται εκτός του χώρου εγκατάστασης, σε ειδικούς χώρους για ανακύκλωση/απόρριψη.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα... όπου η επιμέλια και η συντήριση κάθε ανεμογεννήτριας δεν θα τηρηθεί και... κατα γράμμα... στην περίπτωση αυτή η ημερομηνία λήξης του αιολικού πάρκου θα έρθει πολύ πρίν την 20ετία που δίνουν θεωρητικά οι κατασκευαστές.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες για το περιβάλλον εαν τότε το αιολικό πάρκο με τις δεκάδες "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες δεν αποσυναρμολογηθεί και μεταφερθεί;;;

Mιλάμε τότε για ένα ζωντανό εφιάλτη και τεράστια οικολογική καταστροφή...
... ένα γιγάντιο νεκροταφείο απο σκουριασμένους πυλώνες 100 μέτρων !!!!

Τι κάνουν όμως στην Ευρώπη;;;

Στην Ευρώπη που εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια αντικαθιστούν ήδη τις παλαιού τύπου στατικές "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες με νέες πλωτές (χωρίς στατικές βάσεις) οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μεταφέρονται (εξ ολοκλήρου) επισκευάζονται ή αποσυναρμολογούνται και ανακυκλώνονται.

Οι Έλληνες δηλαδή αγοράζουν ... αυτά που η Ευρώπη αποσύρει!!!



Από:
tiresias-press.blogspot.com


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sti souidia exoume kali texnologia. Idi exoume gemisei tis thalasses edo me anemogennitries. :)

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι μάλλον ο συντάκτης δεν είναι πολύ καλά πληροφορημένος.
Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες είναι δοκιμασμένη τεχνολογία, αλλά είναι μόνο για τη θάλασσα. Πρέπει να εκμεταλευτούμε τον αέρα όπου φυσάει.
Στη Γερμανία συγκεκριμένα έχουν μεγάλα σχέδια για να εγκαταστήσουν γεννήτριες στη θάλασσα, γιατί έβαλαν ανεμογεννήτριες σχεδόν παντού όπου συνέφερε στην ξηρά. Μιλάμε για 24.000 χιλιάδες μεγαβατ στην ξηρά!
Και ασφαλώς κάθε τι ανθρώπινο έχει περιορισμένο κύκλο ζωής. Οι ανεμογεννήτριεσ, όπως και τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, πρέπει να συντηρούνται, να αναβαθμίζονται, ή και να αποσύρονται και να αντικαθίστανται όταν χαλάσουν. Κανένα σίδερο δεν είναι αιώνιο...
να προσθέσω μόνο ότι έχουν προταθεί ανεμογεννήτριες στην θάλασσα και στην Ελλάδα (στο Μαραθώνα, στους Οθωνούς της Κέρκυρας και αλλού) αλλά οι κάτοικοι κύρηξαν επανάσταση γιατί δεν τους αρέσει η ιδέα.
Οι πλωτές ανεμογεννήτριες είναι ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, και θα χρησιμοποιηθούν όταν μελετηθούν καλά, και όταν γεμίσουν όλα τα μέρη που μπορούν να σηκώσουν σταθερές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.
Καλό είναι να το ψάχνουμε λίγο πριν γράφουμε ο,τι θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και πληροφορηθήκαυε ότι το κόστος μιας παράκτιας ανεμογεννήτριας στη θάλασσα είναι τριπλάσιο αυτού μιας χερσαίας ανεμογεννήτριας;

Tο γεγνός ότι ανάμεσα στις τρεις ξένες εταιρείες που σχεδιάζεται να υλοποιήσουν στην Ελλάδα το έργο της εγκατάστασής τους είναι και η υπερηβόητη SIEMENS, τότε δεν θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι πμαίνουν στο παιγνίδι και τριπλάσιες μίζες;

Σκέφτηκε κανείς πόσα θα είναι κι εδώ τα συναφή έξοδα συντήρησης και πόσο το πηλίκο συνολική δαπάνη προς όφελος και το αν γενικά θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για Έλληνες πολίτες; Μήπως και το όλο αποτέλεσμα δεν θα είναι απλά η ενίσχυση της επιχειρηατικότητας των κατασκευάστριων εταιρειών που θα αναλάβουν και την πανάκριβη συντήρησή τους και η είσπραξη των τεράστιων μιζών που θα αποφέρουν; Αλήθεια ποιος θα είναι εκείνος από την πλάτη του οποίου θα χρηματοδοτηθεί μια τέτοια αρπαχτή;

Καλά θα είναι πριν προχωρήσει η κυβέρνηση σε ἐγκατάσταση χερσαίων ή και παράκτιων αιολικών πάρκων να σκεφτεί ο λαός όλες τις σχετικές παραμέτρους και να μην παραμείνει άπραγος, εφόσον το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό γι αυτόν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, αφού θα υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών του και θα καταδικάσουν εκ προοιμίου σε αποτυχία κάθε ελπίδα ανασυγκρότησης της οικονομίας μέσω ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, με όσες περικοπές μισθών και συντάξεων κι αν γίνουν!...