2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων απολογείται στον Υπουργό Εσωτερικών για τη γκάφα με τους Μουσουλμάνους στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας

Απο: tiresias-press.blogspot.com

Μετά το δημοσίευμα του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Κερκύρας σε Μουσουλμάνους προκειμένου να προσευχηθούν, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης, καταθέσαν ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ απολογούμενος για την πρωτοφανή γκάφα που εξέθεσε την Κέρκυρα πανελλαδικά και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία του νησιού...

...δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο σε φιλικές εφημερίδες και blog και στη συνέχεια το απέστειλε και στον Υπουργό Εσωτερικών με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων εμφανώς "στριμωγμένος" απέναντι στον υπουργό μετά το ερώτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ, αναφέρεται στο δημοσίευμα μας οτί δήθεν η διατύπωση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ είναι παραπλανητική.


Παραπλανητικά είναι αυτά που γράφετε στο υπουργό κ.Μικάλεφ, γιατί το δημοσίευμά μας είχε και σχετικό βίντεο το οποίο αποδεικνύει περίτρανα την πραγματικότητα !!!

Αφήστε λοιπόν τα... παραπλανητικά για όσους τα "μασάνε" και κρατήστε την ουσία που αποδεικνύουν οι πράξεις σας.... ή μάλλον οι γκάφες σας !

Σας παρουσιάζουμε το κείμενο που έστειλε ο κ.Μικάλεφ στον υπουργό τονίζοντας τα καλύτερα και σχολιάζοντας (πάντα σε παρένθεση):

"Η διατύπωση «σε τζαμί μετατράπηκε το δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας» είναι παραπλανητική και αναληθής. (Η παραπλάνηση απο την ουσία του θέματος αρχίζει!)

Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου που διαχειρίζεται ο Δήμος Κερκυραίων, είναι ένας χώρος που έχει ποικίλες χρήσεις, μόνιμες και προσωρινές, χρήσεις που καθορίζονται με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. (Τι ακριβώς εννοείτε "ποικίλες χρήσεις" ότι νά'ναι δηλαδή;)

Εκτός από τη μεγάλη αίθουσα του θεάτρου με τις βοηθητικές κατασκευές, στο κτίριο φιλοξενούνται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων (μεταξύ άλλων, το Γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων και η Δημοτική Αστυνομία), η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Κερκυρας, ένα φουαγιέ που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, δύο αυτοτελείς αίθουσες που λειτουργούν γιά πολλές χρήσεις ενώσεων πολιτών και συλλόγων, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου φιλοξενούνται οι δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και κάθε συλλογικού οργάνου που κάνει τη σχετική αίτηση.

Στο Δημοτικό θέατρο δεν υπάρχει μόνιμη παραχώρηση προς οιονδήποτε. Οι Κερκυραίοι το γνωρίζουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη κάθε τύπου πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Δεν μετατράπηκε λοιπόν με κανέναν τρόπο «το θέατρο σε τζαμί». (Εδώ τώρα.. παίζουμε με τις λέξεις;;;)

Αυτό που συνέβη είναι ότι αντιπροσωπεία μουσουλμάνων που είναι εγκατεστημένοι στην Κέρκυρα ως οικονομικοί μετανάστες, ζήτησαν να τους παραχωρηθεί προσωρινά, για μερικές ώρες, ένας από τους χώρους του κτιρίου του Θεάτρου, προκειμένου να προσευχηθούν, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (?) , όπου η έλλειψη χώρων λατρείας γιά τους μουσουλμάνους, έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών ιδιωτικών εντευκτηρίων που καλύπτουν τις πνευματικές τους ανάγκες.

Η πόλη της Κέρκυρας, δεν είχε κανέναν λόγο να αρνηθεί ένα τέτοιο αίτημα, σεβόμενη την ιστορία της και υποστηρίζοντας ότι το ιστορικό της παρελθόν δεν επιτρέπει παρερμηνείες μιας ανταπόκρισης καλών προθέσεων προς κατοίκους της που δεν έδωσαν καμία αφορμή παραβατικής συμπεριφοράς. (Kι αυτό που το ξέρετε κ.Μικάλεφ, και τι σχέση έχει με το θέμα; )

Οι Κερκυραίοι με ηπιότητα και μετριοπάθεια, δεν εμπλέκονται σε ακρότητες και βιώνουν εμπράκτως τον πολυπολιτισμό, τον οποίον δεν θεωρούν κίνδυνο γιά την πολιτιστική τους δύναμη, τη διεθνώς αναγνωρισμένη. Στην Κέρκυρα, όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας και του κόσμου, αισθάνονται ότι ασκούν ελεύθερα και υπεύθυνα κάθε σύννομη πρωτοβουλία τους"
(Μα.. τελείως πολιτικάντικο αυτό το τελευταιο... σε πολιτικό απευθύνεστε κ.Μικάλεφ όχι στο λαουτζίκο)

Και μη μας πείτε τώρα κ.Δήμαρχε οτί δεν είναι και το κείμενό σας αυτό, γιατί ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ έχει εγκυρότατες πληροφορίες απο Κέρκυρα, πως και οι τοπική κοινωνία αντέδρασε και μάλιστα έντονα και εσείς ο ίδιος για να "μπαλώσετε" τη γκάφα τρέξατε να δημοσιεύσετε το ανωτέρω κείμενο σας σε φιλικές τοπικές εφημερίδες και τοπικά blog πρίν ακόμη το στείλετε στον υπουργό...

Η μήπως είναι και αυτά παραπλανητικά;;;


Διαβάστε το αρχικό θέμα:

Σε τζαμί μετέτρεψε το Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας ο Δήμος Κερκυραίων !!! (Δείτε το Βίντεο Ντοκουμέντο)

13 σχόλια:

cynical είπε...

Αγαπητοί Ενωμενοι bloggers, επειδη η σταση σας στο μεταναστευτικο δεν με βρισκει συμφωνη , θα επιθυμούσα την απομάκρυνση μου απο τη λιστα των συνεργατων σας. Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η προσευχή μιας σημαντικής πλέον ομάδας κατοίκων της χώρας μας, δεν έχει πολιτιστική διάσταση; Ιεροπραξίες της Ορθόδοξης εκκλησίας γίνονται καθημερινά σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Το ίδιο και της Καθολικής πιστεύω σε μέρη σαν τη Κέρκυρα. Τι μας πείραξε, αν γίνονται και των μουσουλμάνων;
Επί της ευκαιρίας, θα ήθελα να γνωρίζω, αν τα μέλη του μπλογκ, μπορούν να ανεβάζουν την πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων που συμπαθούν και άλλου τύπου πολιτική προπαγάνδα, αν δηλαδή λειτουργεί ως ένα ανοιχτό φόρουμ.
Πρέπει αυτό οι διαχειριστές να το δηλώσετε στην προμετωπίδα.
Διότι αλλιώς θα χρεωθείτε με την πρεμούρα ορισμένων να το μετατρέψουν σε κανάλι μετάδωσης πληροφοριών του ΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζω: Ως φόρουμ λοιπόν θα μπορούμε και εμείς να ανεβάζουμε ανάλογες πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ έως τα αριστερίστικα σχήματα.
Αλλά να δηλωθεί ότι το παρόν μπλογκ λειτουργεί ως Φόρουμ και όλα επιτρέπονται. Ενοείται πλην των ύβρεων.

marianaonice είπε...

Kατ' αρχήν προσωπικά εγώ δεν συμφωνώ με την κατακραυγή του Δημάρχου για κατι που δεν το βρίσκω μεμπτό, αφού από το Δημοτικό Θέατρο απλά παραχώρησε κάποια αίθουσα του σε μία ομάδα ανθρώπων για να τη χρησιμοποιήσουν σε μία εκδήλωσή τους, έστω θρησκευτική όπως έχουν κάθε δικαίωμα.'Δεν νομίζω ότι το Δημοτικό Θέατρο μετατρέπεται ανάλογα σε τζαμί, μπαρ, ή κέντρο διασκεδάσεως, σύμφωνα με κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στις αίθουσές του.

Τώρα το συγκεκριμένο μπλογκ έχει δημιουργηθεί για την ένωσή μας στον κίνδυνο της φίμωσης στο διαδίκτυο!!
Θέλουμε τουλάχιστον ο ιδρυτής του (Άνεμος) και εγώ που ήμουν η πρώτη του συντάκτρια και συνδιαχειρίστρια, το μπλογκ αυτό να μείνει μακριά από χρώματα και κόμματα!
Είναι δεκτοί εδώ μεσα όλοι οι μπλόγκερς που πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου, στο απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και πάνω απ' όλα πιστεύουν στη δημοκρατία.

Ενόψει του ότι ο κίνδυνος της φίμωσης μας, δεν είναι πάντα επίκαιρος και άμεσος το συγκεκριμένο μπλογκ πρέπει για να μείνει ζωνταντό να φιλοξενεί και κάποιες αναρτήσεις γενικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους πολίτες μας, όπως π.χ. κάποιες μεγάλες φωτιές, το καλοκαίρι, υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, και γιατί όχι και το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες που σαφώς είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες που βιώνουν τη σημερινή ελληνική πολυπληθυσμική πραγματικότητα.

Η δημοκρατία λοιπόν, αντέχει τη συζήτηση, με επιχειρήματα, σε κάθε θέμα, έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες και αντίλογοι!
Εκεί είναι η ουσία της! Στη διαφωνία! και στην αντοχή να ακούμε και να συζητάμε την αντίθετη άποψη!

@αγαπητή cynical
Εδώ μέσα δεν είμαστε μόνον όσοι συμφωνούμε σε όλα μεταξύ μας. Εδώ μέσα υπάρχουμε και συνυπάρχουμε αριστεροί, δεξιοί κεντρώοι και γιατί όχι και καρατζαφερικοί... Δεν αισθάνομαι ότι θα μολυνθώ ή θα επηρρεαστώ σε κάτι, που εγώ η ίδια το πιστεύω και το ενστερνίζομαι με βάση τα δικά μου δεδομένα και τις δικές μου πεποιθήσεις. Δεν κλείνω όμως τα αυτιά μου στις απόψεις των άλλων, αντίθετων σε πολλά ή σε λίγα με μένα!!
Μ' αρέσει να ακούω, να σχολιάζω, να αντιλέγω, να επιχειρηματολογώ, να προσπαθώ να πείσω, ακόμη, για τα δικά μου επιχειρήματα, αν τα πιστεύω ακράδαντα.
Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο ή αντίλογο συνθέτουμε την έννοια της δημοκρατίας!!

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν!
Στα πλαίσια της ευπρέπειας και του πολιτισμού ελάτε να συζητήσετε όλοι τα επιχειρήματά σας για τη χορήγηση ή μη της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ κατά τη γνώμη μου, και δικαιούμαστε αν όχι υποχρεούμαστε να το συζητήσουμε σ' αυτό το κοινό μας μπλογκ, χωρίς να το μετατρέψουμε σε φόρουμ και χωρίς κατ' ανάγκη να καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!!
Αρκεί να πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου αληθινά και όχι μόνον όταν ο λόγος αυτός ταυτίζεται με το δικό μας!!

marianaonice είπε...

@καπιταλιστικό κομμούνι
Ελπίζω να σε κάλυψα και σένα με το παραπάνω σχόλιό μου.
Όχι κομματικά θέματα στο μπλογκ αυτό, αλλά μόνο θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Και σαφώς το θέμα το συγκεκριμένο της ελληνικής ιθαγένειας βρίσκει θιασώτες ή εχθρούς σε όλα τα κόμματα. Δεν νομίζω ότι όσοι δέχονται τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είναι κατ' ανάγκη αριστεροί (ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ) ούτε όσοι δεν το δέχονται είναι οπωσδήποτε δεξιοί ή ακροδεξιοί!
Θεωρώ ότι οι έλληνες σ' αυτό το θέμα δεν ακολουθούν τα κόμματα, αλλά έχουν σα γνώμονα των πεποιθήσεών τους τις καταστάσεις που βιώνουν σήμερα και κυρίως τη δική τους πολιτική και φιλοσοφική κοσμοθεωρία για το τι σημαίνει ελληνικότητα και ελληνισμός.

marianaonice είπε...

@cynical
Και κάτι άλλο:
Λες "Αγαπητοί Ενωμενοι bloggers, επειδη η σταση σας στο μεταναστευτικο δεν με βρισκει συμφωνη..."
Ενωμένοι Μπλόγκερς εδώ μέσα δεν είμαστε μόνον οι διαχειριστές, είναι όλοι οι συντάκτες του μπλογκ που ανήκει πλέον σε όλους! Αυτοί λοιπόν έχουν ο καθένας τη δική του στάση στο θέμα αυτό, όπως διαπίστωσες.
Κάποιοι δέχονται τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και κάποιοι όχι.
Εσύ δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσεις με κάποιους που δεν θέλεις! Μπορείς να έχεις και εσύ τη δική σου άποψη και τα δικά σου επιχειρήματα.
Και αν θέλεις να κάνεις τη δική σου ανάρτηση, για συζήτηση.
Πάντα με την εκτίμησή μου!
:))

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή marianaonice,
Συμφωνώ να ανοίξουμε ένα θέμα για το μεταναστευτικό.
Να πάρει κάποιος διαχειριστής την πρωτοβουλία να το ανοίξει θέτοντας τα ανάλογα ερωτήματα σε όλους και να τοποθετηθούμε στα σχόλια.
Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να ειδοποιηθούν όλα τα μέλη με η-μέιλ.
Αν πάλι κάποιος νομίζει ότι χωρούν και άλλα ερωτήματα να ανοίξει δικό του θέμα κατά τον ανάλογο τρόπο.
Κραυγές του τύπου ο τάδε Δήμαρχος έκανε αυτό ή το άλλο (είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη), δεν βοηθούν τον ψύχραιμο διάλογο.
Πάντως (το καταθέτω απλά ως γεγονός) κάποιοι "ριζοσπάστες δεξιοί" έχουν βαλθεί να γεμίζουν τα μη δεδομένης πολιτικής κατεύθυνσης φόρουμ και κοινά μπλογκ, με την πολιτική προπαγάνδα ενός συγκεκριμένου χώρου, που έχει επικεντρωθεί στους μετανάστες.
Είναι όντως δύσκολο μετά στους διαχειριστές να τρέχουν να διαφοροποιούνται.

marianaonice είπε...

@καπιταλιστικό κομμούνι
Συμφωνώ και το έχω κατά νου να κάνω μία ανάρτηση σχετική. Ο χρόνος απλά με πιέζει πολύ τον τελευταίο καιρό και μόλις μετά βίας προλαβαίνω να παρακολουθώ τα θέματα που μ' ενδιαφέρουν.
Νάσαι καλά.

Aνεμος είπε...

cynical σε αυτη τη σελιδα πιστευω χρειαζομαστε ολοι
@
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ
θα συμφωνησω με την μαριαννα
Ενωμένοι Μπλόγκερς εδώ μέσα δεν είμαστε μόνον οι διαχειριστές, είναι όλοι οι συντάκτες του μπλογκ που ανήκει πλέον σε όλους! Αυτοί λοιπόν έχουν ο καθένας τη δική του στάση στο θέμα αυτό, όπως διαπίστωσες.
Κάποιοι δέχονται τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και κάποιοι όχι.
ολοι οι συγραφεις εχουν δικαιωμα αναρτησεις αρθρου
δεν νομιζω οτι πρεπει να ανοιχτει forum

cynical είπε...

Παιδια,
θα εμενα αν η θεματολογια παρεμενε μονο σε θεματα φιμωσης. Αλλα ξεφευγει και προς κατευθυνσεις προς τις οποιες δεν επιθυμω να δωσω καμια στηριξη.

Σας παρακαλω, να με βγαλετε απο τη λιστα.

Επιμενω στην αρχικη μου αποφαση και θα ηθελα να την σεβόσασταν.

Aνεμος είπε...

@ cynical ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
απλα καναμε μια αναρτηση για το θεμα επανω να εισαι καλα

cynical είπε...

Eυχαριστώ.

marianaonice είπε...

@cynical
Αλλοίμονο δεν είχαμε κανένα λόγο να μη σεβαστούμε την απόφασή σου. Άλλωστε μπορούσες να είχες ήδη διαγραφεί από μόνη σου, όπως όλοι οι συντάκτες μπορούν να πατήσουν την κατάργηση από τον πανόπτη τους και ...πάει "έφυγαν" χωρίς καν να μας δώσουν λογαριασμό!
Όσοι είναι εδώ είναι με τη θέλησή τους και μόνον! Και δεν χρειάζεται όταν θέλουν να φύγουν να μας ...πάρουν την άδεια...
Εμείς σ' ευχαριστούμε.
:)))