2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Σε τζαμί μετέτρεψε το Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας ο Δήμος Κερκυραίων !!! (Δείτε το Βίντεο Ντοκουμέντο)

ΑΠΟ:
http://tiresias-press.blogspot.com/
Στην Ελβετία τα απαγορεύουν στην Κέρκυρα τα επιδοτούν !!!


Προσευχή για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν περίπου 100 Μουσουλμάνοι του νησιού στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας.

Στο χώρο που τους παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Μουσουλμανικής κοινότητας που εξέφρασαν βέβαια την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους καθώς πρόκειται όπως δήλωσαν για μια μεγάλη επιτυχία της Μουσουλμανικής κοινότητας.


Για το λόγο αυτό άλλωστε προσκάλεσαν και τον Ιμάμη τους Μ.Εμιράμ

Μετά την πρώτη κιόλας φορά, ζητούν τώρα να γίνει θεσμός.


Όπως δηλώνουν τώρα οι Μουσουλμάνοι σύντομα έχουν κι άλλη παρόμοια γιορτή, και μετά την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία αξιώνουν να μονιμοποιήσουν το αίτημα τους και να παγειώσουν θεσμικά την χρήση του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας ώς χώρο προσευχής τουλάχιστον για δύο φορές το χρόνο.

Οι Μουσουλμάνοι τις Κέρκυρας βέβαια δεν σταματούν εκεί αφού όπως δηλώνουν ότι ζητούν να τους παραχωρηθεί ένας χώρος για την καθημερινή τους προσευχή...

Δεν τους φτάνει δηλαδή το σπίτι τους... Απαιτούν και δικό τους τζαμί.

Καί είναι μόνο 100 άτομα... Να τους χιλιάσετε θέλετε...;;;;

Προφανώς λοιπόν η τοπική αρχή εκεί στην Κέρκυρα παραχωρώντας το Δημοτικό Θέατρο του νησιού για χρήση τζαμί, επιδιώκει να προσκαλέσει στο νησί περισσότερους Μουσουλμάνους μετανάστες.




Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Κέρκυρα φιλοξενεί το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα.


Το θέμα εστάλει στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο Γιάννη Καπρούλια






9 σχόλια:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Σου εύχομαι μες απ την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα (που πέρασαν αλλά οκ!) και καλή Πρωτοχρονιά να περνάς όμορφα να έχεις υγεία, να γελάς και να αγαπάς!

marianaonice είπε...

Τι να πω? Φοβάμαι ότι κάτι μαγειρεύεται και ίσως δεν θ' αργήσει να φανεί τι είναι αυτό!
Οι παραβιασεις στο Αιγαίο περισσότερες και προκλητικότερες παρά ποτέ!
Τα νησιά του Αιγαίου πάντως, Χίο, Μυτιλήνη, δεν τα βλέπω καλά...
Μακάρι να κάνω λάθος...

annafrank είπε...

Κακά μαντάτα προβλέπω....ευχομαι να ειμαι λάθος!!!Προκλησεις πολλές ειδικα στο αιγαίο...ας ελπίσουμε οτι δεν θα προκύψει κάτι πολύ κακό!!!Καλά να περνάς!!Καλό μεσημέρι φίλε μου

Odyssey είπε...

Λέτε με τις προσευχές των Πακιστανών, να πάρουν και την Κέρκυρα οι Τούρκοι;
Σχέδιο είναι.
Εμ, ο άλλος ο Γιωργάκης. Θα δώσει υπηκοότητα σε μουσουλμάνους.
Να απαγορευθεί η προσευχή των μουσουλμάνων δια νόμου.
Άσε που αργότερα, κάποια δική μας κόρη θα ερωτευθεί μουσουλμάνο, επειδή τους αφήσαμε να προσεύχονται! (Άμα είναι ο γιος μας που θα πάθει κάτι τέτοιο, δεν πολυπειράζει. Θα φωνάζουμε όλοι μαζί: Έτσι γ@#@νε οι χριστιανοί. Και το πλήθος θα χειροκροτεί.
Θράσσος, όμως, που το έχουν. Θέλουν να προσεύχονται 2 φόρες το χρόνο!!
Δεν τους φτάνει μία. Και θέλουν και ειδικό χώρο. Δεν κοιτούν εμάς που δεν προσευχόμαστε καμία ή δεν πάμε εκκλησία γιατί προσευχόμαστε καθημερινά στο σπίτι.
Να μου το θυμηθείτε . Σχέδιο σκοτεινών δυνάμεων για την μείωση του εθνικού φρονήματος είναι όλα αυτά. Και ο πρωθυπουργός πράχτορας των τούρκων.
Υ.Γ. Αν και μπορεί να είναι και αντίθετο σχέδιο του δημάρχου. Μετά την προσευχή των μουσουλμάνων στο θέατρο ρίχνει και μια θεατρική παράσταση με ξέκολες και μαγαρίζει το χώρο και την προσευχή. Λέτε νάναι αυτό και η Κέρκυρα να δείχνει το δρόμο προς τον πατριωτισμό στην πράξη;
Μέρες αγάπης που είναι χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Αγαπάτε αλλήλους, (πλην μουσουλμάνων και λοιπών αντίχριστων).

Betty Manousos είπε...

Πολυ ωραια το εθεσες!
Σου ευχομαι ολοψυχα Χρονια Πολλα κ οτι το καλλιτερο!
Μπεττυ Μανουσου /απο Αθηνα.
:)

Unknown είπε...

Να με συγχωρείτε που σας χαλάω τη σούπα, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω την αντίθεση στο δικαίωμα των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος, να λατρεύουν τον θεό που πιστεύουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, εφόσον δεν ενοχλούν κανέναν..Είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα,στην Αθήνα να μην υπάρχει τζαμί όπου οι μουσουλμάνοι να μπορούν να συναθροίζονται για να εκφράσουν την πίστη τους. Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό στην παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου από το Δήμο Κερκύρας στους πακιστανούς μουσουλμάνους για 1-2 θρησκευτικές εκδηλώσεις το χρόνο, εφόσον δεν υπάρχει τζαμί - μια και θα έπρεπε δεδομένης της ευρωπαικής οντότητας της Ελλάδας, η Πολιτεία να μεριμνά σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας κι όχι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω όλων των υπηκόων της και όχι μόνο της επίσημα δηλωμένης πλειοψηφίας. Παρότι είμαι άθεος και αγωνίζομαι για μια ανεξίθρησκη Ελλάδα, που δεν θα απαγορεύει σε κανέναν πολίτη το δικαίωμα έκφρασης, φαντασθείτε στην Αμερική να μην είχαν οι Έλληνες μετανάστες στις αρχές του 20ου αιώνα το δικαίωμα να λατρεύουν την Ορθοδοξία ή να τους απαγορευόταν να κτίζουν εκκλησίες ή σχολεία, για να μπορέσουν έτσι να διαφυλάξουν την εθνική τους ταυτότητα σε μια πολυπολιτισμική χώρα που εκείνα τα χρόνια αποτελούσε την δεξαμενή ετερόκλητων πολιτισμών, γλωσσών και θρησκειών και που ταλανίστηκε επί δεκαετίες στις διακρίσεις των ανθρώπων με βάση το χρώμα τους....

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια πολυπολιτισμική χώρα. Αλβανοί, Ινδοί, Πακιστανοί, Κινέζοι, Ρουμάνοι, Ρώσοι, Βούλγαροι και άλλα τόσα έθνη - που καλώς ή κακώς ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους για να βρούν την Ιθάκη τους στη πατρίδα μας και να την κάνουν δική τους πατρίδα - έχουν όσα δικαιώματα έχουν και οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που θεωρούν αυτονόητη την ύπαρξη λατρευτικού χώρου για να εκφράσουν την πίστη τους....

Υ.Γ. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω πως η ανάγκη μιας χούφτας πακιστανών φιλήσυχων μουσουλμάνων να εκκλησιαστούν συνδέεται με τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο !! Μ'αυτή τη λογική κάθε άραβας που ζει στην Αμερική είναι εν δυνάμει τρομοκράτης ή το ελάχιστο μπατζανάκης του Οσάμα Μπιν Λάντεν...

marianaonice είπε...

@Sabb Pat
Μακάρι να έχεις δίκιο και όλα αυτά να είναι απλά και μόνο η ικανοποίηση της ανάγκης μιας χούφτας πακιστανών φιλήσυχων μουσουλμάνων να εκκλησιαστούν.
Το θέμα της ανάρτησης δεν συνδέεται σαφώς, με τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, σαν αντιπαράθεση το έβαλα, στη δική μας "ανθρωπιστική" συμπεριφορά προς τους μουσουλμάνους που ζουν εδώ, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά και τις προθέσεις των μουσουλμάνων της Τουρκίας, προς τη χώρα μας και το σεβασμό που δείχνουν στα κυριαρχικά της δικαιώματα!!

Και φυσικά η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την πολυπληθυσμική και πολυεθνική Αμερική! Πώς μπορεί να απορροφήσει αλήθεια τόσους μετανάστες?? Ούτε στο 1 εκατομμυριοστό δεν έχουμε τις δυνατότητες μιας Αμερικής για μία τέτοια πολυεθνική και παγκοσμιοποιημένη πολιτική.

Μήπως είμαστε περισσότερο καλόπιστοι και δοτικοί απ' όσο πρέπει?? Αυτό αναρωτιέμαι.
Θα δείξει...

Unknown είπε...

Μαριάννα, να συνεννοηθούμε...Η επεκτατική πολιτική των Τούρκων δεν μπορεί να συσχετίζεται με την ελευθερία έκφρασης ομόθρησκων τους Πακιστανών, που ζουν κι εργάζονται ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα, απλά επειδή τυχαίνει να είναι μουσουλμάνοι.. Το ίδιο θα έλεγα είτε επρόκειτο για κομφουκιστές, ινδουιστές ή αν πίστευαν στην Καθιστή Αρκούδα... Η θρησκεία δεν θα πρέπει να αποτελεί σημείο διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων, πολύ απλά δεν πρέπει και δεν μπορεί παρά να είναι ένα χαρακτηριστικό διαφορετικότητας...Τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο που να διαφοροποιεί την πολιτική του κράτους που φιλοξενεί τέτοιες μειοψηφίες, άνισα σε σχέση με την επικρατούσα θρησκεία...Το να συμπεριφερόμαστε σαν πολιτισμένη πολιτεία πρέπει να είναι μέρος της κουλτούρας μας , το αντίθετο παράγει φανατισμό κι ο φανατισμός οδηγεί στη βία. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών προυποθέτει την παραχώρηση δικαιωμάτων ισονομίας στην έκφραση είτε αυτό αφορά την γλώσσα τους,τις ενδυματολογικές τους επιλογές, είτε τη θρησκεία τους ή οτιδήποτε άλλο στοιχείο τους διακρίνει από το δικό μας λαό...

Όσο για τον αν διαθέτουμε την υποδομή να φιλοξενούμε τόσους μετανάστες ή όχι, με συγχωρείς αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη πατρίδα μας, οφείλουμε να τους αποδεχτούμε, αντί να καταφεύγουμε σε ευχολόγια αποτροπής εισόδου τους στη χώρα...Εκτός αν επειδή είναι λίγο μαυριδεροί και δεν έχουν τον "μύρο" της Ορθοδοξίας, επιλέξουμε να τους εκτελούμε επί τόπου όπου τους συναντούμε με συνοπτικές διαδικασίες....

marianaonice είπε...

Μακριά από εμένα τέτοια νοοτροπία της εκτέλεσης επί τόπου ανθρώπων ξερριζωμένων από προδοτικές πολιτικές των χωρών τους και των ισχυρών του κόσμου, σε βάρος τους, που τους ανάγκασε να βρίσκονται στον τόπο μας και να ζουν εξαθλιωμένοι, χωρίς τη δική τους θέληση, με συνέπεια την εγκληματικότητα και παραβατικότητα που αποβαίνει και σε βάρος μας.
Οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι άνθρωποι αυτοί που είναι θύματα πιστεύω της νέας αυτής τάξης πραγμάτων της δήθεν παγκοσμιοποίησης.
Αυτό που πιστεύω και θέλω να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχει σαφής πολιτική γραμμή για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου του ανεξέλεγκτου αριθμού που εισέρχεται στη χώρα μας και αμφισβητώ αν η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να τους απορροφήσει και να τους εντάξει τόσους πολλούς, χωρίς να αλλοτριωθεί η εθνική μας και όχι η θρησκευτικό μας ταυτότητα.
Και δεν το λέω αυτό απο μισαλλοδοξία ή θρησκευτικό φανατισμό. Σε πληροφορώ ότι κι εγώ πιστεύω ακράδαντα στην ανεξιθρησκεία, και έχω σαν μπούσουλα στη ζωή μου, μόνο τη συνείδησή μου, όμως οι μουσουλμάνοι θεωρώ ότι είναι μακράν αυτής της νοοτροπίας και στην πλειοψηφία τους είναι φανατικά θρησκευόμενοι!
Αυτό με κάνει πολύ επιφυλακτική απέναντί τους, όχι όμως μισαλλόδοξη ή εχθρική χωρίς αιτία.
Θεωρώ απλώς ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους δικούς της ιθαγενείς πολίτες και να τους εξασφαλίσει όσα δικαιούνται σαν άνθρωποι σ' αυτό το κράτος, πόσο μάλλον να εξασφαλίσει δικαιώματα αλλοεθνών, χωρίς αυτό να αποβεί σε βάρος μας.
Τα ταμεία μας ας πούμε είναι πτωχευμένα όλα, πώς θα απορροφήσουν και θα ασφαλίσουν τόσους ξένους εργάτες?
Τέλος πάντων, επί της ουσίας δεν διαφωνώ μαζί σου, απλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει ασφαλές και εγγυημένο πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση όλων αυτών!