2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Κυβέρνηση παλιά κόλπα !

ΑΠΟ : http://tiresias-press.blogspot.com/

Για μια ακόμη φορά ετοιμάζονται να κάνουν τη χώρα περίγελο της Ευρώπης


Αντί για αποτελεσματικά μέτρα κατά φοροδιαφυγής επαναλαμβάνουν αποτυχημένα τρύκ της Νέας Δημοκρατίας για αφελής φορολογούμενους

Το μέτρο των αποδείξεων για αγορές προϊόντων και παροχή υπηρεσιών αναμένεται να επαναφέρει από το 2010 το υπουργείο Οικονομικών..





ως κίνητρο προς τους πολίτες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς να διευκρινίζεται επισήμως αν θα συνδεθεί με το αφορολόγητο όριο.

Κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν με το νέο έτος όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές τους ή τις δαπάνες τους για παροχή υπηρεσιών, υπονοώντας ότι θα ωφελούνται με μείωση του φόρου εισοδήματος, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζουν ακόμα αν θα υπάρξει σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο.

Στόχος της κυβέρνησης -για μια ακόμη φορά- η αφέλεια του κοσμάκι και όχι δραστικά μέτρα στους μεγαλοκαρχαρίες της φοροδιαφυγής.

Ποιός σοβαρός φοροφυγάς θα "τσιμπήσει" στο "καροτάκι" της αποδειξούλας ;;;

Το κόλπο στηρίζετε στο σύστημα "Παρτάκιας Έλληνας" δηλαδή:

Mαζεύει ο Έλληνας αποδειξούλες και λειτουργεί ο καθένας φορολογούμενος ξεχωριστά ώς "μοχλός" της κυβέρνησης για να κόβει αποδείξεις... ο κλέφτης ο ψιλικατζής.

Βέβαια για ν'αρχίσετε όλοι να μαζεύετε αποδειξούλες προφανώς με κάποιο "καροτάκι" φορολογικό κίνητρο θα το συνδέσουν.

Ελπίζουμε να μην είναι καμιά εξυπνάδας με κληρώσεις του αριθμού της απόδειξης στο λαχείο... σκάσαμε στα γέλια μ'αυτό που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία. (για όσους δεν το ξέχασαν βέβαια).



_____________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ_____________


Όταν ο αφελής Έλληνας "τσιμπήσει" το δόλωμα κι αρχίσει να κυνηγά τις αποδειξούλες απο δώ κι απο κεί για να τις "περάσει" στη φορολογική του δήλωση με να κερδίσει το "καροτάκι" του....

Η εφορία μετά θα τον.. "περνάει" και από μια ωραία διασταύρωση στοιχείων απο τις αποδειξούλες που δήλωσε ώς έξοδα και νά'σουν το...ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ παληκάρι μου.


ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ:

Δήλωσες π.χ. 12.000 ευρώ το χρόνο και μάζεψες 8.000 ευρώ αποδειξούλες ;

Δηλαδή δηλώνεις 12.000 και με τις αποδειξούλες δηλώνεις οτι χάλασες τις 8.000 δηλαδή πέρασες τη χρονιά με 4.000 δηλαδή 4.000:12μήνες= 333ευρώ/μήνα... δηλαδή είσαι ΚΛΕΦΤΗΣ !!!

Στο τέλος δηλαδή αντί να φας το "καροτάκι" θα....


σε καλέσουν και για κανένα... "ψιλο-ξυρισματάκι"

Αυτά τα κόλπα δεν γίνονται πουθενά στην Ευρώπη κύριοι...

Πάψτε να στηρίζεστε στην αφέλεια της νοικοκυράς και στο κυνήγι της αποδειξούλας έτσι δεν θα καταπολεμήσετε ΠΟΤΕ την φοροδιαφυγή... από αλλού χάνει νερά η βάρκα !!!

5 σχόλια:

irizaar είπε...

δεν είναι και τόσο κακό το μέτρο των αποδείξεων. δεν θίγει μικρομεσαίους που ούτως ή άλλως εκδίδουν, αλλά κάτι μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους που το μπλοκάκι των αποδείξεων δεν θυμούνται σε ποιο συρτάρι τό 'χουν.

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τον irizaar...Θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε σαν έθνος να ζητάμε αποδείξεις για ό,τι ξοδεύουμε, να καταλάβουμε πως όσο κάποιοι φοροδιαφεύγουν με την δική μας ανοχή, επιδεινώνεται η γενική οικονομική κατάσταση, και τα πρώτα και μοναδικά θύματα αυτής της επιδείνωσης είναι οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις... Κάτι που σε όλο τον κόσμο είναι αυτονόητο - το να απαιτείς από τον επαγγελματία απόδειξη για τις υπηρεσίες του ή τα προιόντα του - για τους νεοέλληνες είναι κάτι σαν ντροπή, καλά θα κάνουμε να καταλάβουμε πως σε μερικά πράγματα οι "κουτόφραγκοι" είναι μάλλον πιο προχωρημένοι από το "ευλογημένο" μας έθνος...

marianaonice είπε...

Οι αποδείξεις σαν φορολογικό μέτρο δεν θα φρενάρουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς, γιατί αυτοί έχουν βρει άλλο κόλπο!
Σου λένε με απόδειξη 2.000 Ευρώ, χωρίς απόδειξη 1.500! οπότε κορόϊδο είσαι να δώσεις 500 Ευρώ αέρα για να περιμένεις την Εφορία να σου κόψει τα 10 Ευρώ φοροαπαλλαγή??
Οι αποδείξεις θα πιάσουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όπως πάντα άλλωστε!
Χρόνια Πολλά σε όλους και χαρούμενες γιορτές, με υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο!

Unknown είπε...

Μαριάννα, το μέτρο σαν μέτρο ίσως να μην αποδώσει αν δεν συνοδευθεί από άλλα μέτρα, όπως π.χ. την ανάρτηση τιμοκαταλόγου στα γραφεία των δικηγόρων ή των μεγαλογιατρών...Ο γιατρός έτσι δεν θα μπορεί να σου πει 2000 με απόδειξη και 1500 χωρίς, γιατί δεν θα μπορεί να τιμολογεί ανάλογα με τον πελάτη και κατά το δοκούν. Τι στο καλό, πάμε επίσκεψη σε εξωτερικό γιατρό και ποτέ δεν ξέρουμε πόσο παίρνει πριν τελειώσει η επίσκεψη...Το να παίρνει 80 ευρώ για 10 λεπτά επίσκεψη χωρίς απόδειξη, αν το ξέρεις εκ των προτέρων μπορεί και να μην πας...Κι αν οι τιμοκατάλογοι αυτοί συνοδεύονται κι από βιβλίο τήρησης επισκεπτών που θα πρέπει να αποστέλλεται ανά μήνα στην αρμόδια ΔΟΥ, είναι ένα καλό βήμα να σταματήσει αυτή η ασυδοσία του με "απόδειξη τόσα χωρίς απόδειξη μείον τόσα"...Νισάφι πια...Το μέτρο των αποδείξεων - κατά την άποψη μου - είναι προς την σωστή κατεύθυνση αρκεί να εφαρμοστεί σαν πακέτο μέτρων και όχι σαν ημίμετρο.

Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία για όλους σε ολόκληρο τον κόσμο !!

marianaonice είπε...

@Sabb Pat
Έτσι συμφωνούμε!
Μόνο έτσι θα αποδώσει, αλλιώς δώρον άδωρον!
Καλές γιορτές!
:)