2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η απειλή της φίμωσης είναι εδώ!!


ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ.. από http://eglimatikotita.blogspot.com/

Από σήμερα οι σχολιαστές και οι αναγνώστες του blog Αθηναίος θα είναι φακελωμένοι από τις ανεξάρτητες (ελευθερία του λόγου) και επαναστατικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΥΓΗΣ με την ευγενική χορηγία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Ο λόγος είναι η κριτική που έχει ασκήσει ο Αθηναίος στα κακώς κείμενα της Ελληνικής κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται,και στα άρθρα του συγκεκριμένου Αλβανού αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου της ΑΥΓΗΣ. Ο εν λόγω κύριος αν και δηλώνει προοδευτικός μέσα απο τα κείμενα του απέδειξε ότι μόνο αυτό δεν είναι.Και αν έχει θιχτεί από τις αναρτήσεις του Αθηναίου πιστεύω πως αν έστελνε μια απάντηση θα ήταν πολύ πιο σωστό απο μια καταγγελία σε έναν πολίτη που βρήκε επιτέλους τον τρόπο να εκφραστεί δημόσια.
Επειδή αυτό σαν ενέργεια θυμίζει φασισμό και ρουφιανιά θα προσπαθήσω να μην το αφήσω να περάσει έτσι.
Διότι αν γινόταν αυτό απο την ανάποδη,τώρα έξω απο την ΓΑΔΑ θα είχαμε πορεία και διαμαρτυρία για την φίμωση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Και αύριο το πρωί στα κανάλια,θα είχαν καλεσμένο τον καημένο blogger που οι φασίστες του έκλεισαν το blog. Υ.Γ ....N.AGO τον Α.Τσίπρα τον ρώτησες πριν κάνεις την καταγγελία?

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ Ν.AGO ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ.

Αγαπητέ κύριε,
Είναι προφανές!
Αν η πολιτεία διαβάσει το (ανα)δημοσιευμένο από σένα χθεσινό μου κείμενο αλλά και όλα όσα γράφω καθημερινά (αν και …κατά δήλωσή μου δημοσιογράφος(!) το κάνω με το όνομά μου και όχι ανώνυμα), δεν μπορεί παρά να με θεωρήσει ανεπιθύμητο.
Και βέβαια, αν διαβάσει όλα τα δικά σου εναντίων υπουργών με υπονοούμενα ακόμα και για …προδοσία αλλά και μερικών σχολιαστών(;) που εμπίπτουν καθαρά σε εκείνα που διακινούν μίσος και ρατσισμό, θα πρέπει να σε επαινέσει δημόσια.
Μέχρι να βρούμε μια τέτοια πολιτεία ,όμως, όπως έχω μάθει να κάνω πάντα στη ζωή μου, κινούμενος στο φως και όχι στο σκοτάδι, πάντα δημόσια και ποτέ ανώνυμα, σε ενημερώνω ότι σε καταγγέλλω από σήμερα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όλα τα σχόλια που αναρτώνται στο blog σου με απειλές εναντίων μου αλλά και για τα ποστ με τα οποία εσύ διακινείς αυτές τις ανοιχτές απειλές και το μίσος γενικά.

Φιλικά,
--
Niko Ago Δημοσιογράφος Αυγή & FAQhttp://odromos.wordpress.com/

ΑΘΗΝΑΙΟΣ
Άσε τις απειλές...δεν με φοβίζεις! Γνωρίζουν να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν οι Αρχές. Ο "ρατσισμός" και η "ξενοφοβία" δεν έχουν μόνο μια ανάγνωση. Yπάρχει και το γιατί! Οι αναρτήσεις μου δεν είναι απειλητικές απλά αναφέρουν τις απόψεις μου και τις διαπιστώσεις μου. Οι σχολιαστές δεν σε απειλούν αλλά διαφωνούν με
τον τρόπο τους
για τις απόψεις σου κάποιοι με χιούμορ θα έλεγα.
Δεν λείπει η ειρωνεία και το χιούμορ και από τα δικά σου σχόλια.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Διαφωνώ όμως με όσους ξεφεύγουν και διαγράφω τα σχόλιά τους. Φιλικά Αθηναίος

Δείτε το αστείο της υπόθεσης...
Διαβάστε διατύπωση...
"Όμως, όπως έχω μάθει να κάνω πάντα στη ζωή μου, κινούμενος στο φως και όχι στο σκοτάδι, πάντα δημόσια και ποτέ ανώνυμα"

Σχόλιο

Δηλαδή ήρθες στην Ελλάδα την μέρα με βίζα και με πραγματικό διαβατήριο και όχι την νύχτα με πλαστά χαρτιά?? Ας πούμε ότι ήρθες και έτσι.Τότε τι σε πειράζει που θέλουμε όσοι μετανάστες έρχονται,να έρχονται νόμιμα? Δεν μας τα λες καλά,κάπου μπερδεύτηκες νομίζω. Και για πιο μίσος μιλάς?Δεν διάβασες τι είπε ο υπουργός κύριος Χρυσοχοϊδης?

Χρυσοχοϊδης..Οι Αλβανοί έχουν γεμίσει την Ελλάδα με όπλα και ναρκωτικά..

Αυτή τη στιγμή που γράφω το μπλογκ του Αθηναίου έχει κλείσει ....και το μήνυμα που βγάζει η google είναι

Το ιστολόγιο που ψάχνετε δε βρέθηκε.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
Κάποτε κάποιοι αναρωτήθηκαν μήπως το μπλογκ των Ενωμένων Μπλόγκερς, πλέον μετά τη νέα Κυβέρνηση δεν έχει λόγο ύπαρξης και ο κίνδυνος της φίμωσης απομακρύνεται! Όπως βλέπετε όμως οι καταστάσεις πολύ γρήγορα ήρθαν για να διαψεύσουν αυτή την ...ελπίδα της αλλαγής στην καθημερινότητά μας και στις ελευθερίες μας!
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!
περισσσότερο παρά ποτέ, και φορά το προσωπείο των αριστερών δήθεν δημοκρατών και "πονεμένων" αλλοδαπών μεταναστών!!
Νομίζω ότι τώρα θέλει πολύ μεγαλύτερη επαγρύπνηση από όλους μας!!
Προσωπικά θεωρώ ότι οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ των μπλόγκερς λόγω αντίθετων απόψεων και γενικά πολιτικής κοσμοθεωρίας, θα πρέπει να εκτείνεται μόνο μέσα στα πλαίσια του διαλόγου ανάμεσα των αντιμαχομένων πλευρών, με επιχειρήματα και αποδείξεις και όχι να γίνονται καταγγελίες στη ΔΗΕ, βάζοντας ανάμεσά μας τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.
ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ BLOGGER, είτε πιστεύει στην ανωνυμία στο blogging είτε όχι!
Κάθε άποψη είναι σεβαστή αρκεί αυτός που την έχει να σέβεται και όσους έχουν την αντίθετη από αυτόν άποψη.
.
Παρακαλούμε όποιος έχει περισσότερα στοιχεία ας μας στείλει. Επίσης παρακαλούμε και τον μπλόγκερ Αθηναίο αν θέλει να μας ενημερώσει με ένα email του ή ένα σχόλιό του.

12 σχόλια:

marianaonice είπε...

Το τελευταίο ποστ του Αθηναίου είχε αυτό το θέμα όπως φαίνεται στη λίστα των ιστολογίων μου:
#
Το blog του Αθηναίου...
Θα με καταγγείλει.....
1 ημέρα πριν

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Ας σοβαρευτούμε. Οι απειλές και οι κατά προσώπων ύβρεις δεν μπορούν να θεωρούνται «άποψη» και δεν μπορούν να καλύπτονται από καμμία «ελευθερία του λόγου». Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφει.

Ο εν λόγω «μπλόγκερ» ας σεβαστεί την έρευνα των αστυνομικών αρχών - που τόσο υπολήπτεται, άλλωστε!

Όποιος είχε ξαναέρθει σε επαφή με τον «Αθηναίο» γνωρίζει καλά ότι δεν υπήρχε περιθώριο ανθρώπινου διαλόγου. Με ένα συκοφάντη δεν «ανταλλάσσεις επιχειρήματα».

Unknown είπε...

Μπα?
Επειδή δε σε σε συμφέρει ιδεολογικά τον χαρακτηρίζεις συκοφάντη και δίνεις το δικαίωμα σ αυτούς που θέλουν να φιμώσουν τη blogoσφαιρα να ρίχνουν το ιστολόγιο;
Τις απειλές και τις ύβρεις που τις είδες σ αυτή τη περίπτωση θα μας πείς;
Ή μήπως συγκρίνεις το blog ''Αθηναίος'' με το αγαπημένο σου indymedia;
Eδώ μέσα κατά τη γνώμη μου δεν έχεις θέση από τη στιγμή που συμφωνείς με τη φίμωση ενός ιστολογίου που δεν παραβίασε κανένα κανόνα και γίνεσαι ένα μ αυτούς που θέλουν να επιβάλουν λογοκρισία.

Είπαμε ότι εδώ μέσα μας ενώνει η προσπάθεια φίμωσης των blogs, εσύ φαίνεται πως είσαι υπέρμαχός της όταν πρόκειται για ιστολόγια που εκφράζουν απόψεις αντίθετες με τις δικές σου.

Καλώ όλους τους συντάκτες να εκφραστούν για το συγκεκριμένο θέμα. Το ιστολόγιο αυτό έχει τίτλο ''bloggers ενωμένοι'' και αν κάποιος προσπαθεί να σπείρει τη διχόνια ανάμεσά μας οφείλουμε να πάρουμε μέτρα.

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Λοιπόν, για να τελειώνουμε:

1) Φίμωση θεωρώ την όποια επέμβαση κράτους ή εταιρείας εναντίον ιστοχώρου πολίτη που κάνει σχετικές αποκαλύψεις ή αγώνα για τις ιδέες του.

2) Φίμωση δεν θεωρώ το προσωρινό ή μόνιμο κλείσιμο κάποιου μπλογκ ως αποτέλεσμα δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε δύο πολίτες-αντιδίκους.

Γι αυτόν τον λόγο κράτησα την ίδια θέση με το θέμα του Τρωκτικού.

Προσωπικά, δεν είμαι συντάκτης στο παρόν μπλογκ, συμμετέχει το «Έξω από την Βουλή» με τον ομαδικό λογαριασμό. Οπότε δεν θα χρειαστεί να πάρετε κανένα «μέτρο» εναντίον μου. Δεν έχω ανεβάσει καμμία ανάρτηση, ακριβώς για να μη προκαλέσω. Ένα σχόλιο με τη γνώμη μου έβαλα κι άλλο ένα αυτό ως απάντηση.

Δεν επιθυμώ να επιβάλλω κανενός είδους «γραμμή», ποτέ, σε κανέναν. Δεν ζήτησα κανενός είδους υποταγή, ευθυγράμμιση, συμμόρφωση από κανέναν.

Αλλά οι αρχές και οι αξίες εκάστου κάνουν «μπαμ» από μακρυά.

ΥΓ: Όταν μιλάς σε μένα, μιλάς σε μένα. Ότι έχεις να πεις για το indymedia να τα πεις στη ΣΟ του indymedia.

Unknown είπε...

ΕΙΠΕΣ:

1) Φίμωση θεωρώ την όποια επέμβαση κράτους ή εταιρείας εναντίον ιστοχώρου πολίτη που κάνει σχετικές αποκαλύψεις ή αγώνα για τις ιδέες του.

2) Φίμωση δεν θεωρώ το προσωρινό ή μόνιμο κλείσιμο κάποιου μπλογκ ως αποτέλεσμα δικαστικής διαμάχης ανάμεσα σε δύο πολίτες-αντιδίκους.

Αν η δεύτερη περίπτωση δεν είναι φίμωση τοτε τι είναι αγαπητέ;
Κοροιδευόμαστε και παίζουμε με τις λέξεις;
Αν δηλαδή το κράτος βάλει τα τσιράκια του να μυνήσουν τα blogs που το ενοχλούν και κλείσουν προσωρινά (μέχρι το πέρας της δικαστικής διαδικασίας δηλάδη...χρόνια) καλώς θα το κάμει και αυτό δεν είναι φίμωση?

Όταν εννοώ ''μέτρα'' δεν εννοώ να λογοκρίνουμε την αποψή σου σε καμιά περίπτωση. Το παίρνω πίσω αν θέλεις.
Όσο για το ιντυ αναρωτήθηκα αν συγκρίνεις τη μια περίπτωση με την άλλη.
Σε σένα απευθύνθηκα κι οχι στη ΣΟ του ιντυ...

Aνεμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ δεν ξέρω προσωπικά την υπόθεση
δεν ωφελεί η δοαμαχη
θα απαιτούσα και από τον ίδιο να μάθω περισσότερα

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

@ POTMOS
ΚΑΙ βεβαια εχεις δικαιωμα να λες την αποψη σου
δεν ξερω ακριβως τι εχει γινει
ουτε πηραμε μια επιστολή απο τον αθηναιο
αοριστολογιες γιααπειλιτικα μηνυματα χωρις αποδειξεις
γιατι δεν τα εκανε copy???
θα δουμε το θεμα

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Τα απειλητικά μηνύματα δεν είναι και τόσο αοριστολογίες, χωρίς αποδείξεις! Αντίθετα η καταγγελία του Αλβανού δημοσιογράφου της Αυγής είναι αναρτημένη στο ίδιο του το μπλογκ όπου απειλεί δημόσια τον Αθηναίο ότι θα τον καταγγείλει στη ΔΗΕ για να επιβάλλει τη νομιμότητα και το σύνταγμα!
Αυτό και μόνο για μένα είναι απαράδεκτο για ένα μπλόγκερ που πιστεύει στην ελευθερία του διαδικτύου και στην ανωνυμία των μπλόγκερς! Όσο για τις απειλές που λέει ότι του απευθύνει ο @Αθηναίος ας κανει τον κόπο να μας τις κοινοποιήσει ο δημοσιογράφος της Αυγής, για να κρίνουμε και εμείς κατά πόσο είναι όντως, απειλές που δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά και μάλιστα με αντίλογο και επιχειρήματα και χρειάζεται η ΔΗΕ για να επιλύσει την όποια διαφορά!

N.Ago είπε...

"Κάθε άποψη είναι σεβαστή αρκεί αυτός που την έχει να σέβεται και όσους έχουν την αντίθετη από αυτόν άποψη".

Καλησπέρα σας!
Από εισερχόμενους συνδέσμους στο μπλογκ μου λόγο του γεγονότος ότι χρησιμοποιήθηκε link με δική μου ανάρτηση, είχα την περιέργεια να διαβάσω τι γράφεται εδώ για την υπόθεση αυτή.
Με λύπη διαπιστώνω «μια από τα ίδια». Χωρίς να γνωριζει κανείς τι εχει γίνει, βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα.
Μια ερώτηση μόνο και δεν θα επανέλθω στο θέμα, όπως δεν το έχω κανει μέχρι τωρα:
αν απειλούσαν ευθέως την σωματική σου ακεραιότητα βάζοντας KAI τη φωτογραφία σου στο blog, και αυτό γινόταν (οι απειλές) εκατοντάδες φορές και επίμονα, εκμεταλλευόμενος ο άλλος την ανωνυμία, με μόνη «δικαιολογία» την καταγωγή σου, δεν θα έκανες καταγγελία στις αρχές επειδή θα σεβόσουν την ανωνυμία αυτού που σε απειλεί;
Σας ευχαριστώ!

marianaonice είπε...

@ N.Ago
Καλησπέρα και καλώς ήλθες από @εδώ!
Λοιπόν εγώ προσωπικά όχι δεν θα πήγαινα στις Αρχές για απειλές που θα δεχόμουν στα πλαίσια του blogging. Και σε διαβεβαιώ ότι είχα δεχθεί και εγώ προσωπικές επιθέσεις και προσβολές από ανώνυμους στην κυριολεξία σχολιαστές, αλλά και μπλόγκερς με ψευδώνυμο. Θεωρώ ότι η αναφορά στις αρχές δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Οι υβριστές και συκοφάντες εδώ μέσα διακρίνονται αργά ή γρήγορα και απομονώνονται αυτόματα.
Η ΔΗΕ δεν νομίζω ότι έχει θέση ανάμεσά μας, όσο τα τυχόν "παραπτώματα" μας μένουν στα πλαίσια του διαδικτύου και δεν βγαίνουν εκτός αυτού και δεν αφορούν βέβαια κακουργήματα.
Δεν ξέρω αν ο Αθηναίος σε απειλούσε και πώς αλλά αν έχεις κάτι σε βάρος του δημοσίευσέ το.
Τι τη θέλεις τη ΔΗΕ??
Το διαδίκτυο έχει τη δύναμη της αυτοκάθαρσής του.

Unknown είπε...

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
Ή ΜΟΝΟ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ?

HeLLeNiCReVeNgE είπε...

Ας ρίξουνε μία ματιά όλοι αυτοί οι "ανθρωπιστές" δήθεν υπερασπιστές του ρουφιάνου Αλβανού της Αυγής εδώ

http://stop-indymedia.blogspot.com/

και ας μας πούνε γιατί δεν κλεινουν τους εγκληματίες και γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν από 10 αναρτήσεις την ημέρα να κλείσει η γιάφκα που φιλοξενεί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Κι επίσης γιατί ο Σφακιανάκης κάνει μούγκα ενώ πιάνει τον Αθηναίο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ κάνονταςν τα χατήρια του κάθε Αλβανου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος επίσης διάβαζε Αθηναίο θα γνώριζε το ύφος και το ήθος του. όποιος έχει ΚΑΤΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ να του προσάψει ας το κάνει. Όχι με λόγια του ΑΈΡΑ.Με λινκς.

Καλά Χριστούγεννα