2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Aνοιχτή επιστολή στο Γιώργο Παπανδρέου

Προς
Γεώργιο Α. Παπανδρέου
πρωθυπουργό της Ελλάδας
Δ/νση e-mail: dialogue@politicalforum.gr
pasok@pasok.gr

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Κύριε Παπανδρέου,

Σας απευθύνω δημόσια αυτήν την επιστολή και αξιώνω δημόσια απάντηση. Σας είχα αποστείλει άλλη μία (προ των εκλογών) στην οποία δεν απαντήσατε, προφανώς διότι θα δεσμευόσαστε με "αλήθειες" δημοσίως τις οποίες δε θα υλοποιούσατε...

Προεκλογικά εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό υποσχόμενος κεντροαριστερή στροφή για μία καλύτερη, δικαιότερη και δημοκρατική Ελλάδα. Ζητήσατε μάλιστα και "πίστωση χρόνου" 100 ημερών για να αποδείξετε όσα ισχυρίζεστε και τη συμμετοχή όλου του λαού, διότι για εσάς δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές και θα κάνατε μία δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!

Είστε ευχαριστημένος κύριε πρωθυπουργέ με την κατάσταση που έχετε φέρει τη χώρα; Για την οικονομία μας λέτε ότι "φταίνε οι άλλοι"! Αναμενόμενο ότι θα ισχυριζόσασταν κάτι τέτοιο, αλλά για να αποδείξετε πως αυτό όντως οφείλεται στη λεηλασία που οι άλλοι έκαναν θα έπρεπε τουλάχιστον να έχετε οδηγήσει τους κλέφτες στη φυλακή. Αντί αυτού ζητάτε για άλλη μία φορά να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό και "καθαρίζετε" τους άλλους και τους απαλλάσσετε, αφού για τίποτα δε διώκονται και κανένα στοιχείο δεν έχετε δώσει στη δημοσιότητα. Εννοώ τα ονοματεπώνυμα των καταχραστών και τα ποσά της κατάχρησης... Διότι κάποιος καταχράστηκε αυτά τα χρήματα και δημιουργήθηκαν τα τεράστια ελλείμματα και χρέη! Αν δεν ξεκαθαρίσετε άμεσα την κατάσταση, αφήνετε να εννοηθεί ότι συγκαλύπτετε τη λεηλασία διότι και εσείς καθώς και στελέχη σας απολάβατε. Κανείς έντιμος και νοήμων δε θα είχε λόγο να καλύψει καταχραστές αν δεν είχε να κρύψει κάτι ο ίδιος!

Αφήνω όμως για λίγο στην άκρη το ζήτημα της οικονομίας και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης σας και προχωρώ σε ένα πολύ ουσιαστικό θέμα που συγκλονίζει την κοινωνία τούτη την ώρα και φυσικά και εμένα...

Από χθες έχει καταλυθεί πλήρως η δημοκρατία και ορδές ενστόλων έχουν καταλάβει τη χώρα, κυρίως την Αθήνα, στο όνομα της "προστασίας" μας! Παράνομες εισβολές σε χώρους μη αρεστούς..., στο δημαρχείο Κερατσινίου απαγορεύοντας μάλιστα και την είσοδο στο δήμαρχο, κατασκευή στοιχείων και στήσιμο κατηγοριών... Ο υπουργός σας, που κατ ευφημισμόν ονομάσατε "υπουργό προστασίας του πολίτη" (άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα) ευρισκόμενος εν πλήρη συγχύσει μας είπε εν ολίγοις ότι θα καθαρίσει τον τόπο από τους "αντιεξουσιαστές". Μας είπε επίσης ότι έχουν δοθεί εντολές να γίνονται προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές. Από χθες επιδίδεται (μέσω των ενστόλων που έχει στις διαταγές του) σε ένα όργιο παραβιάσεων κάθε συνταγματικής νομιμότητας διότι κήρυξε τον πόλεμο σε όποιον δεν τού αρέσει ή εμποδίζει τα σχέδια του (ή σας;)

Σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ (τους νταβατζήδες που θα πολεμούσατε!) παραπληροφορείτε την κοινωνία, στήνετε μία εικονική πραγματικότητα και εμφανίζετε μία στρεβλή εικόνα κόβοντας και ράβοντας στα μέτρα σας, ενώ η αυθαιρεσία του υπουργού σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και λογική!Έχετε φτάσει σε τέτοια σημεία που θα σάς ζήλευε και η χούντα των συνταγματαρχών!

Από πότε κύριε Παπανδρέου ορίστηκε κώδικας ντυσίματος και οι αστυνομικοί θα μας "κόβουν" για να μας επιτρέψουν να κυκλοφορήσουμε ή όχι; Από πότε οι "αντιεξουσιαστές" τέθηκαν εκτός νόμου και δεν το πληροφορηθήκαμε; Από πότε σε αυτή τη χώρα διώκεται κάποιος για τις ιδέες του και βάση ποιου νόμου; Πότε καταλύθηκε το σύνταγμα και γιατί εμείς, οι πολίτες δεν ενημερωθήκαμε για αυτό, ώστε να πράξουμε ανάλογα; Αν δε σας έχουν πληροφορήσει σωστά, οφείλω να σάς θυμίσω ότι το σύνταγμα ορίζει ότι κανείς δε διώκεται για τις ιδέες του και τις πεποιθήσεις του, και όλοι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να κινούνται σε όλη την επικράτεια χωρίς περιορισμούς! Ποιος είναι ο κύριος Χρυσοχοΐδης που σε ένα παραλήρημα ασυναρτησίας και "Ναπολεόντειου συνδρόμου" μας είπε ότι "τον εξέλεξε ο λαός για να πατάξει την ανομία" και ότι "δε συνομιλεί με κανέναν" και έφτασε στο ανεκδιήγητο ότι "οι διαδηλωτές είναι οι φασίστες και αυτοί ευθύνονται για το φόνο του Αλέξανδρου";

Δε μπορώ να γνωρίζω τα προσωπικά κόμπλεξ ούτε την ψυχολογική κατάσταση των υπουργών σας και του επιτελείου σας, αλλά ως Έλληνας πολίτης απαιτώ σε τέτοιες ευαίσθητες θέσεις, με 50.000 και πλέον ένοπλους υφισταμένους, να υπηρετούν άτομα που διαθέτουν τουλάχιστον "σώας φρένας" και πάνω από όλα σέβονται απόλυτα τις συνταγματικές εντολές...

Μετά το χθεσινό παραλήρημα, σήμερα είχαμε επέλαση των ενστόλων και απρόκλητες επιθέσεις σε διαδηλωτές κάθε ηλικίας. Επέλαση σε διάφορα στέκια (γνωστά και όχι εκτός νόμου) και άγριο ξυλοδαρμό πολιτών στο όνομα της "τάξης" που θέλετε να επιβάλετε! Είχαμε την επίθεση μηχανοκίνητων ενστόλων κατά διαδηλωτών με αποτέλεσμα τραυματισμούς και μάλιστα πολύ σοβαρό μίας κυρίας (της κας Κουτσουμπού) που όπως είπε και ο σύζυγός της "ούτε στη χούντα που είχε φυλακιστεί και βασανιστεί δεν είχε φάει τόσο ξύλο!" Επειδή φέρετε ακέραια την ευθύνη οφείλετε να δώσετε δημόσιες εξηγήσεις. Διότι μετά την επιβράβευση του κου Χρυσοχοΐδη από εσάς για τις αυθαιρεσίες και τις αθρόες συλλήψεις στις 17 Νοεμβρίου, ο υπουργός σας αποθρασύνθηκε Μας κουνάει το δάκτυλο και μας απειλεί καθημερινά να κάτσουμε φρόνιμοι Φοβάμαι ότι δε σηκώνει τη δημοκρατία, αλλά είτε σας αρέσει είτε όχι οφείλετε να υπακούτε και να σέβεστε το σύνταγμα και τους νόμους. Οι "προληπτικές συλλήψεις" μόνο προκλητικές είναι και παράνομες, αφού ισχύει για όλους τους πολίτες το τεκμήριο αθωότητας, πράγμα που φαίνεται ότι το έχετε ξεχάσει ζηλεύοντας τη "δόξα" των προκατόχων σας! Όσο για την παρακρατική δράση της αστυνομίας, θα τη βρείτε μπροστά σας και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ...!

Ως πολίτης αυτής της χώρας, που καλείστε να υπηρετείτε, απαιτώ να σταματήσετε τις χουντικές πρακτικές σας και να συμμορφώσετε τον υπουργό σας ή να τον στείλετε εγκαίρως σπίτι του. Ως κοινωνία έχουμε ήδη πολλά προβλήματα που μας δημιουργήσατε με την ατέρμονη λεηλασία σας, εσείς και οι προκάτοχοί σας και δεν έχουμε καμία διάθεση να ανεχθούμε άλλο ούτε τις επικοινωνιακές ούτε τις παρακρατικές μεθόδους σας. Ζητήσατε εκατό ημέρες και μέσα σε 60 έχετε κηρύξει τον πόλεμο σε κομμάτια της κοινωνίας (σκεπτόμενα και "ενοχλητικά" για εσάς δε λέω) και έχετε στήσει σκηνικό τρομοκρατίας και εκφοβισμού, επειδή θέλετε να μας "προστατέψετε"!

Κύριε Παπανδρέου, επειδή δε μας ρωτήσατε, σας λέμε ότι είμαστε "μεγάλα παιδιά" και μπορούμε να προστατευτούμε και μόνοι μας! Η δε επιβολή "προστασίας" λέγεται νταβατζιλίκι και διώκεται ποινικά, αν δεν το γνωρίζετε! Όσο για τον ταγμένο "να πατάξει την ανομία" υπουργό σας, θυμίστε του ότι αυτή η χώρα διαθέτει πολλούς άνομους με γραβάτες και ακριβά κουστούμια και οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνομιλητές και συνδαιτυμόνες σας! Ξεκινήστε λοιπόν την πάταξη της ανομίας από εκεί... Σάς διαβεβαιώνω ότι νιώθω πιο πολύ να κινδυνεύω από τις ορδές των ενστόλων σας, παρά από αυτούς που αποκαλείτε αλήτες! Λυπάμαι που θα σάς το πω αλλά, αν δεν αντέχετε τη δημοκρατία, φύγετε έγκαιρα διότι η ανοχή μας εξαντλήθηκε από τους προηγούμενους!

Αναμένω τη δημόσια απάντησή σας...

Blogging vs manipulation

(ΣτΣ. Όποιος συμφωνεί και θέλει μπορεί να αναδημοσιεύσει και να προωθήσει την επιστολή)

6 σχόλια:

Aνεμος είπε...

κανε μου μια χαρη επειδη υποτιθεται αναμεταδιδεις τη σελιδα και στην word press και βαζεις οχι ολα τα αρθρα αλλα οτι θελεις εσυ βγαλε την επωνυμια εκει δεν το περιμενα απο εσενα
η επωνυμια ανηκει αν καταλαβατε σε αυτη τη σελιδα και αν πατησεται στην word pres που τον εμπιστευτικαμε απλα να κανει μια αναμεταδωση αυτος γραφει τα δικα του
ελεος πια ρε παιδια ελεος

Antinemecis είπε...

Άνεμε για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, επειδή μπορείς να λες ό,τι θέλεις αλλά μομφές δεν θα ανεχτώ.
Το blog στη wοrdpress φτιάχτηκε από εμένα για να βοηθήσω αλλά μπήκαν διαχειριστές και συντάκτες όσοι μού είπες και όσοι ενδιαφέρθηκαν να στείλουν e-mail.
Είχε γίνει ανακοίνωση προς όλους ότι ό,τι αναρτούν εδώ μπορούν να το αναρτούν και εκεί κάνοντας copy-paste ώστε να αναρτάται με την επωνυμία τους. Περισσότερο από όλους αυτό έπρεπε να το τηρείς εσύ!!!
Είχα εξηγήσει ότι είναι δύσκολο να γίνεται συνέχεια "τράβηγμα" άρθρων από το ένα στο άλλο διότι πολλές αναρτήσεις που βρίσκονταν και εδώ και εκεί γράφονταν διπλές και επρεπε να κάνω μία ολόκληρη διαδικασία και να ταυτοποιήσω και όλους τους συντάκτες κάθε φορά από την αρχή.
Αν είχες προσέξει σε όποια ανάρτηση δεν ήταν δική μου και δεν είχε εγγραφεί ο συντάκτης στη wordpress, έβαζα το δικό σου όνομα και όχι το δικό μου!
Μπορεί εσύ να έχεις πρόβλημα με τα κλικς, εγώ δεν είχα ποτέ μου ούτε έχω ανάγκη αυτοπροβολής...
Δεν έβαζα λοιπόν τις αναρτήσεις μου στη wordpress για να αυτοπροβληθώ, απλώς όταν έκανα κάποια ανάρτηση εδώ, την έκανα και εκεί copy-paste τηρώντας τη διαδικασία που ίσχυε για όλους!!!
Επειδή το blog στη wordpress είχε γίνει πάνω στο δικό μου λογαριασμό, το διέγραψα τελείως και μπορείς να το φτιάξεις από την αρχή όπως θέλεις και με όποιους θέλεις.
Μπορείς να διαγράψεις και τις αναρτήσεις που έχω ήδη κάνει εδώ, αν θέλεις...
Έτσι και αλλιώς τον τελευταίο καιρό σκεπτόμουν αν πρέπει να παραμείνω και με την ενέργειά σου με διευκόλυνες...

marianaonice είπε...

@Antinemesis
Καλημέρα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι ο καθένας που αναρτά εδώ, καλά θα κάνει να αναρτά τις αναρτήσεις του και στη wordpress, όμως δεν έχουμε κωδικούς και μάταια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου για να μας διευκολύνεις.
Πώς θα μπούμε αν δεν έχουμε κωδικούς?
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω και εδώ μέσα μπαίνουν και καινούριοι συντάκτες που πιθανόν να μη πήραν είδηση το μπλογκ στη wordpress και αν εμείς το ανακοινώναμε δεν είχαμε κωδικούς να τους δώσουμε για να μπουν και εκεί.
Το όλο θέμα θα είχε λυθεί αν είχες κάνει τον κόπο να επικοινωνήσεις μαζί μας, αντί να μαζεύεις μέσα σου οργή για μας, και να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή να τη ξεβράσεις... και χωρίς φυσικά να ξέρουμε το γιατί...
Αλλά δεν πειράζει, μαθημένα τα βουνά από τα ...χιόνια...
Έχει ξανασυμβεί και με άλλους διαχειριστές πριν από σένα... οπότε δεν εκπλησσόμαστε πλέον!

Είναι δύσκολο τελικά να ενταχτούμε εμείς οι έλληνες κάτω από έναν κοινό σκοπό γιατί ο καθένας θέλει τη δική του γνώμη να είναι η σωστή.
Ο @Άνεμος είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ο δημιουργός αλλά και ο υπεύθυνος με την ip του της σελίδας αυτής κι αυτό δεν αλλάζει!!

Δεν πειράζει νάσαι καλά...
Και σ' ευχαριστούμε για ό,τι πρόσφερες μέχρις εδώ στο κοινό αυτό μπλογκ μας.

*Με την επιστολή σου στο ΓΑΠ συμφωνώ και ιδίως εκεί που λες ότι:
"Κανείς έντιμος και νοήμων δε θα είχε λόγο να καλύψει καταχραστές αν δεν είχε να κρύψει κάτι ο ίδιος!"
Τίποτε πιο αληθινό από αυτό και μπράβο σου!!
Το βούλωσαν για όλα τα σκάνδαλα, ό,τι έκλεψαν οι προηγούμενοι καλώς το έκλεψαν, καλούν τώρα εμάς να πληρώσουμε το λογαριασμό!!

Έτσι είναι, συμψηφισμούς κάνουν όλοι τους και εμείς απλά είμαστε τα πιόνια στη σκακιέρα τους!
Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε!
Όλες οι κινήσεις τους είναι απλά για το θεαθήναι, συλλήψεις άσχετων επ' ονόματι της προστασίας μας και πάντα διαφεύγουν οι κύριοι υπαίτιοι κάθε καταστροφής και λεηλασίας της περιουσίας μας!!
Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να γίνουμε ενεργοί όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας, μακριά από τα διεφθαρμένα και μασονικά κόμματά τους!!

Antinemecis είπε...

Μαριαννα δεν ξέρω σε ποια οργή αναφέρεσαι και πού είδες κάτι τέτοιο...
Όταν είπα ότι σκεφτόμουν αν έπρεπε να παραμείνω εννοούσα αν συνεχίζει να με εκφράζει το αυτό το blog.
Δεν ξέρω τι έγινε με τους άλλους και με ποιους άλλους, αλλά δε μπορείς να μάς βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι! Υποθέτω ότι οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργήθηκε με οποιονδήποτε, αφορούσε δικό του θέμα κατά περίπτωση...
Όσο για αυτά που λες για κωδικούς, δεν υπήρχε κανένας κωδικός που εγώ έπρεπε να δώσω. Ο καθένας που κάνει εγγραφή στη wordpress μπαίνει μετά με τον δικό του κωδικό (που ο ίδιος όρισε στη wordpress)και από τη στιγμή που είχε οριστεί ως διαχειριστής ή συντάκτης μπορούσε να πράξει ανάλογα (με το ανάλογο δικαίωμα διαχειριστή ή συντάκτη)
Καμία προσπάθεια επικοινωνίας δεν κάνατε και καμία διευκρίνηση δε μου ζητήθηκε και αρνήθηκα να δώσω. Και αυτό εσύ ειδικά δε θα έπρεπε να το λες, διότι όποτε μού ζήτησες να σου εξηγήσω κάτι το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα. Το ίδιο ισχύει και για τον άνεμο και όποιον άλλον επικοινώνησε μαζί μου ζητώντας οποιαδήποτε διευκρίνηση για την εγγραφή του και ό,τι άλλο...

marianaonice είπε...

Προσωπικά εγώ προσπάθησα να σου στείλω μέηλ το οποίο επέστρεφε ανεπίδοτο δεν ξέρω γιατί.
Το ίδιο μου είπε και ο Άνεμος.
Τώρα βέβαια δεν σκέφτηκα να αφήσω ένα σχόλιο στο μπλογκ σου, οκ ίσως έχεις και δίκιο, να έγινε παρανόηση.
Πάλι δεν κατάλαβα πως να μπαίνω στη wordpress χωρίς κωδικό, και πως να κάνω εγγραφή. Τέλος πάντων καταλαβαίνω ότι αυτό που λες μάλλον ισχύει, απλά εγώ δεν το ξέρω, θα φροντίσω να το μάθω όμως,για το μέλλον, έστω και κατόπιν εορτής, αν έσβησες το μπλογκ μας στη wordpress.
Εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή σου εδώ, ούτε με τις απόψεις που εξέφραζες, με τις οποίες στην πλειοψηφία συμφωνούσαμε. Αν εσύ έχεις πρόβλημα τότε δεν μπορούμε να σου πούμε να μείνεις, αφού αυτό προϋποθέτει ότι υπάρχει ταύτιση όχι απόψεων αλλά κάποιων κοινών στόχων.
Και πάλι σ' ευχαριστώ, εγώ προσωπικά, δεν έχω παράπονο, σίγουρα μου εξήγησες πάντα ό,τι ζήτησα και αν εγώ δεν συγκράτησα αυτά που μου είπες ή δεν τα κατάλαβα δεν φταις εσύ!
Φταίει ο έρημος ο χρόνος που δεν μας δίνει περιθώριο ούτε να σκεφτούμε!!
Να είσαι και πάλι καλά!
:))

Antinemecis είπε...

To blog έπρεπε να διαγραφεί αναγκαστικά αφού ήταν ανοιγμένο πάνω στο λογαριασμό μου και ο άνεμος μού ζήτησε να διαγράψω την επωνυμία μου.
Μπορείτε πάντα να το φτιάξετε από την αρχή, όπως προείπα...
Καλή συνέχεια και καλή τύχη!