2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ"


Οι Έλληνες  bloggers πάντα  δυναμικοί αντιδρούν



Σε μια χώρα με ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική,n157725395582_8019.jpg
Σε μια χώρα όπου οι πολύτεκνοι δεν προστατεύονται,
Σε μια χώρα όπου οι μητέρες δεν δικαιούνται καν επιδόματα για την ανατροφή των παιδιών τους,
Σε μια χώρα όπου οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρώπη,
Σε μια χώρα όπου η ακρίβεια ξεπερνά τους ευρωπαίους εταίρους της,
Σε μια χώρα πρωταθλήτρια της διαφθοράς,
Σε μια χώρα όπου ο ένας στους 5 νέους είναι άνεργος,
Σε μια χώρα όπου μία στις 7 γυναίκες είναι άνεργη
Σε μια χώρα όπου καθημερινά απολύονται μεσήλικες,
Σε μία χώρα όπου 78χρονοι σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα,
Σε μια χώρα όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι καταβάλλουν το 80% των φόρων φυσικών προσώπων
Σε μία χώρα όπου η μέση δαπάνη για την υγεία και το σχολείο των παιδιών απαιτεί μισό βασικό μισθό,
Σε μια χώρα όπου "αν δεν καταναλώνεις, δεν υπάρχεις",
Σε μα χώρα που στην πραγματικότητα δεν είναι χώρα,
Σε μια χώρα όπου για να ζεις με αξιοπρέπεια δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χρεώνεσαι,

Σε αυτήν ακριβώς τη χώρα, έρχεται μια ΑΙΣΧΡΗ σειρά στον ALPHA, το «Για λογαριασμό σου», για να μας μαλώσει ...; για να μας πει σπάταλους και ανεύθυνους ...; 

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=49&tv_id=33057 
Μια σειρά η οποία φροντίζει να "εκπαιδεύσει" τους δανειολήπτες διδάσκοντάς τους... "φερεγγυότητα" μην τυχόν και μειωθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Μια σειρά η οποία εκμεταλλεύεται χωρίς ηθικές αναστολές το αίσθημα ανασφάλειας που πλήττει εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ντροπή!

Θα πρέπει να επέμβει άμεσα το ΕΣΡ.

Στην παρούσα σελίδα όσοι συμφωνούν με το αίτημα της διακοπής της εκπομπής, να το δηλώσουν με ονοματεπώνυμο στο τοίχο. Στη συνέχεια το συλλογικό αίτημα θα σταλεί στο ΕΣΡ.

H ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ 




ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ  ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ GROUP ΕΔΩ.....
http://www.facebook.com/group.php?gid=157725395582&v=info
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ  
http://silver.pblogs.gr 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

12 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Δεν ξερω αν συμφωνω μαζι σου σε αυτο...αισθανομαι σαν να βλεπουμε το δεντρο και να χανουμε το δασος...σαν να μην προσπαθουμε να πολεμησουμε την αιτια, αλλα ενα απο τα αποτελεσματα, το μικροτερο ισως, το παρελκομενο...Γιατι, η εκπομπη ειναι απλα μια εκπομπη. Οποιος γουσταρει τη βλεπει, οποιος δεν γουσταρει αλλαζει καναλι. Οποιος θελει συμμετεχει, οποιος δεν θελει δεν συμμετεχει..
Ομως, το βασικο πανω στο οποιο πρεπει να δουλεψουμε, ειναι οτι αν καποια πραγματα τα φτιαξουμε, δεν θα υπαρχει αναγκη για τετοια εκπομπη. Δεν εχει νοημα να πολεμαμε την εκπομπη, αλλα αυτο που τη δημιουργησε...
Καλημερα!

marianaonice είπε...

Αφήνω κι εδώ το ίδιο σχόλιο που άφησα και στην από πάνω ανάρτηση και στο Άνεμος.

Σαφώς και πρέπει ο καθένας μας να κάνει το λογαριασμό του και να απλώνεται μέχρι εκεί που φθάνουν οι δυνάμεις του. Η μητέρα μου λέει "ίσαμε το πάπλωμα να είναι και το ξάπλωμα"
Όμως εδώ το θέμα μας είναι άλλο. Το ότι ορισμένες εκπομπές εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αδυναμία, που είτε ηθελημένα είτε αθέλητα, κάποιοι βρέθηκαν υπερχρεωμένοι από τις τράπεζες, ακόμη και από δική τους αμελή συμπεριφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εκπομπή κάθε καναλάρχη θα πρέπει να τους ξεσκίζει και να τους γελιοποιεί βγάζοντας τον πόνο τους, τη μιζέρια τους και γιατί όχι, ακόμη και τη βλακεία τους, στο γυαλί!
Και τέλος και αν ακόμη ευθύνονται οι ίδιοι οι δανειολήπτες, ας μη βγάλουμε έξω από την ευθύνη τις τράπεζες που μέρα νύχτα, κάθε μέρα, τηλεφωνούσαν για να μας πουλήσουν τη "μοναδική" ευκαιρία της ζωής μας για να γίνουμε πλούσιοι και αυτάρκεις με τα "δελεαστικά" δάνειά τους!
Μην απαιτούμε από όλο τον πληθυσμό να έχει τη δική μας γνώση, στα θέματα αυτά, ή τη δική μας αντοχή και κρίση στις δήθεν δελεαστικές προτάσεις, που έπεφταν από τις τράπεζες, οι οποίες, για μένα, ενεργούσαν ως κοινοί απατεώνες, υφαρπάζοντας υπογραφές και συμβάσεις δανειοληπτικές από τα αδαή τις περισσότερες φορές θύματά τους! Μέχρι και την 70χρονη, μη συνταξιούχο, οικοκυρά, μητέρα μου πήραν τηλέφωνο, για να της πουλήσουν καταναλωτικό δάνειο, και μάλιστα με μεγάλη επιμονή και επανειλημμένα!
Η εκπομπή αυτή θα ήταν χρήσιμη αν αναδείκνυε αυτή την πλευρά του θέματος, και όχι τη βλακεία των δανειοληπτών, που οι περισσότεροι ήταν θύματα ουσιαστικά, απάτης των στελεχών της κάθε τράπεζας!

Aνεμος είπε...

Ο κύριος που παρουσιάζει την εκπομπή ήταν τηλεσυμβoυλος της χρηματιστηριακής κουλτούρας στο δράμα του 99
Υπάρχουν οικονομικοί σύμβουλοι για αυτή τη δουλειά με απαραίτητη προϋπόθεση την εχεμύθεια
Κράχτης μιας ακόμη τηλεοπτικής δυστυχίας Το κοντινό πλάνο στο κλαμένο πρόσωπο ενός κυρίου
Όσοι συμφωνείτε στο κλείσιμο της εκπομπής γραφτείτε στο face book

Theodosia είπε...

Ξέρεις πόσο σ`εκτιμώ αλλά σε κάποια πράγματα δεν συμφωνώ μαζί σου...
Κοιτάμε το δέντρο κι όχι το δάσος...
Δεν μας αναγκάζει κανείς να δούμε την εκπομπή, και πολύ περισσότερο να συμμετέχουμε σ`αυτήν στον ρόλο του θύματος.Ας μένει το προσωπικό μας δράμα "προσωπικό".Και στο λέω εγώ που ήμουν από τα μεγαλύτερα θύματα τράπεζας, αλλά έχω ξεκινήσει δικαστικό αγώνα με την εν λόγω τράπεζα κι όπου βγάλει.Πάντως κακομοίρα στο γυαλί δεν γίνομαι.Αν κάποιοι θέλουν δικαιωμά τους...Δυστυχώς φίλε μου έτσι είναι η "δημοκρατία".Να επιτρέπουμε κι ας μην συμφωνούμε.
"Διαφωνώ κάθετα μ`αυτό που λες αλλά θα μάχομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες"
ΜΠΑΛΖΑΚ
Με φιλικούς χαιρετισμούς κι εκτίμηση στο έργο σου.

marianaonice είπε...

"Διαφωνώ κάθετα μ`αυτό που λες αλλά θα μάχομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες"
Η κορωνίδα της δημοκρατίας!!

Όμως αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι αυτό το είπε ο Βολταίρος.

Theodosia είπε...

Σ`ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση...

Aνεμος είπε...

Δεν νομίζω να διαφωνούμε κάπου επί της ουσίας
Απλά η τηλεόραση διαμορφώνει γνώμες και τέτοιες εκπομπές απόλυτου εξευτελισμού απεγνωσμένων ανθρώπων είναι απαράδεκτες

zoyzoy είπε...

Υπάρχουν άλλες χειρότερες εκπομπές δεν νομίζω ότι πρέπει να μπεί η συγκεκριμένη στο στόχαστρο!Γενικά η τηλεοπτική μας γκάμα είναι για κλάματα άλλωστε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε ότι μας σερβίρουν υπάρχει και το τηλεκοντρόλ που κάνει άψογα τη δουλειά του.
Ας παλέψουμε ν'αποκτήσουμε τα κεκτημένα μας όπως δουλειά,ασφάλιση ανθρώπινη ένα μισθό άξιο λόγου η διασκέδαση που μας προσφέρουν νομίζω είναι δευτερεύουσα!!

dyosmaraki1 είπε...

Κάνοντας ζάπιγκ έπεσα στη συγκεκριμένη εκπομπή οπότε η άποψή μου περιορίζεται μόνο σε ένα επεισόδιο.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο είδα μια αναπαράσταση της πραγματικότητας και τίποτα άλλο.

Ενας άνθρωπος ο οποίος έκανε κακοδιαχείρηση (δανειζόταν για να ξεπληρώσει παλαιότερα δάνεια που τελικά δεν τα αποπλήρωνε επειδή έκανε νέες αγορές) και τελικά έφτασε σε αδιέξοδο.

Από τη μια θεωρώ αυτή την εκπομπή ως "διδακτική" με την έννοια πως εάν κάποιος παρακολουθήσει τον συλλογισμό του κ. Χ (δεν θυμάμαι πως λένε τον χρηματοπιστωτικό σύμβουλο) θα πάρει κάποια μηνύματα για ενέργειες που θα πρέπει κανείς να αποφεύγει (π.χ. να καταγράφει κανείς τα έσοδα και τα έξοδά του)χρήσιμο για όσους δεν το κάνουν ήδη. Δεν θεωρώ κακό ούτε προσβλητικό να μαθαίνουμε από τις κακές εμπειρίες των άλλων.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο που είδα, τελικά ο κ. Χ δημοσιογράφος/χρηματοπιστωτικός σύμβουλος βοήθησε τον δανειολήπτη να ξεπεράσει τα πρώτα άμεσα οικονομικά του προβλήματα και να τον εμψυχώνει.

Προσωπικά ακόμη και αν είχα φτάσει στο σημείο να μην έχω να φάω δεν θα συμμετείχα σε μια τέτοια εκπομπή αφού στηρίζω την αρχή "τα εν οίκω μη εν δήμω". Ισως όμως να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να το κάνουν.

Δεν θεωρώ τόσο κακή αυτή την εκπομπή όσο κάποιες άλλες όπως για παράδειγμα το X Factor όπου εκτός από κάποια ταλεντάκια που επιθυμούν να αναδειχτούν καλλιτεχνικά στους υπόλοιπους οι διοργανωτές της εκπομπής φέρονται με σαδιστικό τρόπο και τους προσβάλλουν. Για να μη θυμηθώ πολλές άλλες παρόμοιου τύπου εκπομπές που τις θεωρώ πολύ χειρότερες (όπως οι μεσημεριανές κατινίστικες εκπομπές).

Εξ άλλου υπήρξα δανειολήπτης και εξακολουθώ να είμαι. Δεν θεωρώ πως όποιος δανείζεται είναι άμοιρος ευθυνών ή εξαπατήθηκε από τις Τράπεζες. Είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις πράξεις του (εκτός από περιπτώσεις που αναγκάστηκε να δανειστεί λόγω ανωτέρας βίας π.χ. θέματα υγείας, ανεργία κλπ). Εάν κάποιος είναι απλά καταναλωτικό ον και δανείζεται για να αγοράζει τις τζιπάρες του και να κάνει τη μεγάλη ζωή δεν τον λυπάμαι σε όποια οικονομική εξαθλίωση και αν φτάσει.

Δεν είμαι λοιπόν βέβαιη εάν αντιτίθεμαι στη συγκεκριμένη εκπομπή. Θα παρακολουθήσω και άλλα επεισόδια και θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τους κακομοίρηδες που τους εκμεταλεύεται μια εκπομπή...Για το όργιο που πήρε 3 δάνεια να παίξει τυχερά παιχνίδια στο δίκτυο λές? Ή για τη γκιόσα που υποθήκευσε το σπίτι του παιδιού της για να ανοίξει φούρνο? Ανεύθυνοι είναι και όχι μόνο. Δηλαδή εμείς που δε χρωστάμε πουθενά είμαστε μαλάκες ε? Τους αξίζουν τα χειρότερα και μακάρι η εκπομπή να συνεχίσει για να παραδειγματίζονται κάτι ζώα σαν και αυτόυς. Αντί να ψάχνουν τρόπους να πλουτίσουν χρεώνοντας τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους για μια ζωή να πάνε να εργαστούν τίμια όπως οι περισσότεροι απο μάς.

Ανώνυμος είπε...

Η μισή εκπομπή δράμα, η άλλη μισή διδακτική.
Έτσι, κοιτάξτε το δράμα εσείς. Αποκτήσατε και άποψη με τη νοοτροπία σας...

δικτακτορία που χρειάζεστε μήπως αναλογιστείτε τις μαλακίες που υποστηρίζετε ...ηλίθιοι..

Aνεμος είπε...

@ Ανώνυμος den σβήνω εύκολα σχόλια
πάντως αναλογίσου οτι πρώτα πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου και μετά τους άλλους